Lifestyle,  Moederschap

Sinterklaas komt er weer aan!

Sinterklaas is bijna weer in het land! Ik keek hier vroeger altijd al naar uit. We zetten we zo vaak mogelijk onze schoen, zongen de hele dag sinterklaasliedjes en maakten lange lijstjes van speelgoed dat we wilden hebben. Ook de Sesamstraat special met Sinterklaas erin op Sinterklaasavond wilden we niet missen! Dit jaar zal het Sinterklaasfeest wel wat anders verlopen, maar ik hoop dat alle kinderen nog wel het feest mee krijgen.

Schoen zetten

Het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal is de jaarlijkse fictieve nieuwsrubriek in het kader van de traditionele Sinterklaasviering waarin kinderen kunnen zien wat Sinterklaas zoal meemaakt. Het journaal heeft het format van het ‘echte’ televisiejournaal, waarbij verhaallijnen in fragmenten als reportages worden gepresenteerd door presentatrice Dieuwertje Blok.

Het Sinterklaasjournaal 2020

Vanaf maandag 9 november is er elke werkdag een aflevering te zien van het Sinterklaasjournaal om 18.00 op NPO 3. De eerste week zal het gaan over de reis van Sinterklaas en zijn pieten. Als ze eenmaal aangekomen zijn zal het Sinterklaasjournaal verslag doen van het vullen van schoentjes, cadeautjes inpakken en de voorbereidingen voor pakjesavond op 5 december. Hoogstwaarschijnlijk zullen er zich weer problemen voordoen die opgelost moeten worden.

Sinterklaas en Diewertje Blok
Foto: ANP Remko de Waal

De Sinterklaasintocht

Ieder jaar komt de Sint ergens anders aan, vaak is het dan erg druk langs de kanten en langs de route die de Sint rijdt met zijn paard. Naast de boot zijn er vaak meerdere podia met optredens voor de Sint.
Het is nog onzeker of er dit jaar een landelijke intocht zal zijn. Als deze er wel is zal dat op zaterdag 14 november zijn van 12 tot 13.15 uur en zal het ook weer live uitgezonden worden op tv.

Een nieuwe Sinterklaasfilm

Net als vorig jaar zal ook dit jaar weer een Sinterklaasfilm in de bioscopen te zien zijn, met in de hoofdrol Bram van der Vlugt als de enige echte Sinterklaas. In De Grote Sinterklaasfilm krijgt Sinterklaas te horen dat hij en zijn staf het kasteel van Sinterklaas moeten verlaten omdat die op instorten staat. Zo vlak voor Pakjesavond betekent dit een regelrechte ramp, want de cadeautjes en snoepjes kunnen niet mee. Sinterklaas krijgt hulp uit onverwachte hoek.

Heb je ook al zin in de Sinterklaas periode? Lekker samen voor de buis het Sinterklaasjournaal kijken en pepernoten maken én eten? Het is jammer dat het dit jaar allemaal wat anders gaat vanwege Corona, maar laten we er alsnog een mooi feest voor de kinderen van maken!

Liefs,
Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *