Sinterklaas komt er weer aan!

door Linda

Sinterklaas is bijna weer in het land! Ik keek hier vroeger altijd al naar uit. We zetten we zo vaak mogelijk onze schoen, zongen de hele dag sinterklaasliedjes en maakten lange lijstjes van speelgoed dat we wilden hebben. Ook de Sesamstraat special met Sinterklaas erin op Sinterklaasavond wilden we niet missen! Dit jaar zal het Sinterklaasfeest wel wat anders verlopen, maar ik hoop dat alle kinderen nog wel het feest mee krijgen.

Schoen zetten

Het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal is de jaarlijkse fictieve nieuwsrubriek in het kader van de traditionele Sinterklaasviering waarin kinderen kunnen zien wat Sinterklaas zoal meemaakt. Het journaal heeft het format van het ‘echte’ televisiejournaal, waarbij verhaallijnen in fragmenten als reportages worden gepresenteerd door presentatrice Dieuwertje Blok.

Het Sinterklaasjournaal 2021

Vanaf maandag 8 november 2021 is er elke werkdag weer een aflevering te zien van het Sinterklaasjournaal om 18.00 op ZAPP. De eerste week zal het gaan over de reis van Sinterklaas en zijn pieten vanuit Spanje. Als ze eenmaal aangekomen zijn zal het Sinterklaasjournaal verslag doen van het vullen van schoentjes, cadeautjes inpakken en de voorbereidingen voor pakjesavond op 5 december. Hoogstwaarschijnlijk zullen er zich weer problemen voordoen die opgelost moeten worden.

Sinterklaas en Diewertje Blok
Foto: ANP Remko de Waal

De Sinterklaasintocht 2021

Ieder jaar is de landelijke Sinterklaasintocht ergens anders, vaak is het dan erg druk langs de kanten en langs de route die de Sint rijdt met zijn paard. Naast de boot zijn er vaak meerdere podia met optredens voor de Sint.

Net als vorig jaar is de stad waar de sint aankomt met zijn stoomboot niet bekend. Wel is zeker dat de intocht op zaterdag 13 november zal zijn van 12 tot 13.15 uur en zal het ook weer live uitgezonden worden op tv.

Sinterklaasfilm 2021

Net als vorig jaar zal ook dit jaar weer een Sinterklaasfilm in de bioscopen te zien zijn. De nieuwe Sinterklaasfilm ‘De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje’. Naast oude bekenden van de serie als Pamela Teves en Chris Tates, spelen ook Robert ten Brink (Sinterklaas) en Martien Meiland (kasteelheer) in de film.

Heb je ook al zin in de Sinterklaas periode? Lekker samen voor de buis het Sinterklaasjournaal kijken, schoentje zetten, pepernoten maken én Pakjesavond? Ik wel! En laten we er ook dit jaar weer een mooi feest voor de kinderen!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter