Sinterklaas komt er weer aan!

door Linda

Sinterklaas is bijna weer in het land! Ik keek hier vroeger altijd al naar dit kinderfeest uit. We zetten we zo vaak mogelijk onze schoen, zongen de hele dag sinterklaasliedjes en maakten lange lijstjes van speelgoed dat we wilden hebben. Ook de Sesamstraat special met Sinterklaas erin op Sinterklaasavond wilden we niet missen! Dit jaar is de intocht van Sinterklaas in Hellevoetsluis, op 12 november 2022.

Schoen zetten

Het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal is de jaarlijkse fictieve nieuwsrubriek in het kader van de traditionele Sinterklaasviering waarin kinderen kunnen zien wat Sinterklaas zoal meemaakt. Het journaal heeft het format van het ‘echte’ televisiejournaal, waarbij verhaallijnen in fragmenten als reportages worden gepresenteerd door presentatrice Dieuwertje Blok.

Het Sinterklaasjournaal 2022

Vanaf maandag 7 november is er elke werkdag weer een aflevering te zien van het Sinterklaasjournaal om 18.00 uur op ZAPP. De eerste week zal het gaan over de reis van Sinterklaas en zijn pieten vanuit Spanje. Als ze eenmaal aangekomen zijn zal het Sinterklaasjournaal verslag doen van het vullen van schoentjes, cadeautjes inpakken en de voorbereidingen voor pakjesavond op 5 december. Hoogstwaarschijnlijk zullen er zich weer problemen voordoen die opgelost moeten worden.

Sinterklaas en Diewertje Blok
Foto: ANP Remko de Waal

Sinterklaasintocht 2022

Ieder jaar is de landelijke Sinterklaasintocht in een andere stad. Vaak is het dan erg druk langs de kanten en langs de route die de Sint rijdt met zijn paard. Naast de boot zijn er vaak meerdere podia met optredens voor de Sint.

Dit jaar komt Sinterklaas aan in Hellevoetsluis, op zaterdag 12 november 2022. De intocht zal zijn van 12 tot 13.15 uur en wordt live uitgezonden op tv.

De grote Sinterklaasfilm 2022

Net als vorig jaar zal ook dit jaar weer een Sinterklaasfilm in de bioscopen te zien zijn. Vanaf 5 oktober kun je samen met je kinderen kijken naar “Gespuis in de Speelgoedkluis”. In de film krijgt Hugo Hogepief de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas te passen. Deze ring geeft toegang tot de kluis waarin alle cadeautjes voor pakjesavond liggen. Maar wanneer hij ongelukkig ten val komt, weet Hugo niet meer wie of waar hij is. Twee gemeneriken Mats (Jan Versteegh) en Peer(Richard Groenendijk) krijgen hier lucht van en ontvoeren Hugo. Een grote ramp dreigt, want zonder sleutelring kan de kluis niet geopend worden. De Pieten hebben maar één missie en zetten alles op alles om Hugo Hogepief terug te vinden en pakjesavond te redden! Ook in dit nieuwe avontuur spelen Robert ten Brink (adviseur van Sinterklaas) en Martien Meiland (kasteelheer) een rol. Nieuw zijn de rollen van Jan Versteegh en Richard Groenendijk als de gemene broers Prof en Peer. Ook de razend populaire Party Piet Pablo doet weer mee, evenals Marco Marsepein, Bennie Taaitaai, Kim Cadeau en Willem Wortel.

Heb je ook al zin in de Sinterklaas periode? Lekker samen voor de buis het Sinterklaasjournaal kijken, schoentje zetten, pepernoten maken én Pakjesavond? Ik wel! En laten we er ook dit jaar weer een mooi feest voor de kinderen!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter