Dit zijn de leukste sinterklaas spelletjes

door Linda

Het is bijna Sinterklaastijd! Regent het buiten en vervelen de kinderen zich? Of hebben ze gewoon zin in een leuk spelletje? In dit blog vind je de leukste Sinterklaas spelletjes die je samen met je kind kunt spelen. Zoals Sinterklaasliedjes raden, pepernoten bingo en zak lopen. Lees je mee?

Het pepernotenspel
Het pepernotenspel

1. Het pepernotenspel

Voor het pepernotenspel heeft elke deelnemer 21 pepernoten nodig en een bakje om ze in te doen. Je kunt de pepernoten natuurlijk eerst samen gezellig bakken voordat je met het spelletje begint! Heb je de pepernoten, dan leg je deze in de vorm van een piramide. Begin met 1 pepernoot, daaronder 2 pepernoten, daaronder 3, tot je bij de 6 bent. Zo krijg je dus 6 rijen met pepernoten. Nu mag elk kind om de beurt gooien met de dobbelsteen. Ze tellen het aantal ogen dat ze hebben gegooid met de dobbelsteen en kijken dan welke regel van de piramide dat aantal pepernoten heeft. Deze mogen ze in hun bakje doen (of opeten). Heb je geen pepernoten meer in je piramide liggen, dan heb je gewonnen! Dit spelletje duurt ongeveer 15 minuten, ideaal om te spelen voor peuters en kleuters vanaf ongeveer 3 jaar.

2. Pieten gym

Eén van de leukste Sinterklaas spelletjes is natuurlijk Pieten gym! Maak een leuk parcours door de woonkamer en laat je kind klimmen en kleuteren. Over de stoelen en de bank, onder de tafel door, met of zonder cadeautje in je handen. Je kunt er nog een wedstrijd van maken: wie heeft als eerste alle (nep) cadeautjes aan de andere kant van de kamer?

3. Sinterklaasliedjes raden / stoelendans

Sinterklaasliedjes zijn natuurlijk super leuk en gezellig! Begin met een Sinterklaasliedje en laat je kind deze afmaken. Of doe er een stoelendans mee. Wanneer het liedjes stopt, moet je een stoel hebben, anders ben je af.

4. Boter, kaas en eieren met sinterklaas snoepgoed

Pak een leeg vel en teken hier het raster op van het spel Boter, kaas en eieren. In plaats van rondjes en kruizen, kun je nu Sinterklaas snoepgoed gebruiken zoals pepernoten, taaitaai of schuimpjes. Leg om de beurt een pepernoot of schuimpje op het spel. Degene die als eerste 3 pepernoten of schuimpjes op een rij heeft (horizontaal, verticaal of diagonaal) heeft dit sinterklaas spelletje gewonnen.

5. Pepernoten sjoelen

Heb je toevallig een sjoelbak in huis? Gebruik dan niet de bijbehorende stenen, maar gebruik pepernoten! Wie krijgt de meeste pepernoten in de vakjes? Die heeft dit Sinterklaasspelletje gewonnen. Mocht je geen sjoelbak in huis hebben, dan kun je er 6. Zak lopen

Heb je jutte zakken in huis? Of vuilniszakken? Laat je kinderen dan een wedstrijdje zaklopen! Ook hier kun je een parcours voor maken of gewoon van de ene kan naar de andere kant van de kamer springen. Wie het eerst aan de overkant is, heeft gewonnen.

7. Sinterklaasspel online

Natuurlijk zijn er ook veel Sinterklaas spelletjes online te vinden om te spelen. Deze kan je kind zelf op de tablet spelen of kunnen jullie samen op de computer doen.

Ga je een van deze spelletjes doen, of mist er een spelletje in dit lijstje? Laat het me weten in een reactie onder dit blog.

Liefs,
Linda

Lees ook:

Dit blog bevat een affiliatelinkje.
Door op dit linkje te klikken krijg ik een kleine vergoeding waarmee ik de site kan onderhouden. Je betaalt hier niets extra’s voor!

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

3 comments

Hoe zorg je voor een gezellige sinterklaastijd in het gezin? - Rosa schrijft 22 oktober 2022 - 15:45

[…] fijn om lekker thuis te blijven. In plaatst van een gewoon bordspelletje kun je ook eens samen sinterklaasspelletjes spelen. Heb je peuters of kleuters in huis? Kijk dan eens naar dit pepernotenspel. Voor […]

Reply
Populaire blogs om te volgen in 2022 - 6 augustus 2022 - 19:01

[…] Leestip: Dit zijn de leukste Sinterklaas spelletjes […]

Reply
Astrid 24 november 2021 - 00:12

Hoi Linda,
Leuke spelletjes!!
Deze ga ik echt onthouden!🥰

Reply

Laat een reactie achter