Bakken en recepten

Een heerlijke pepernotencake bakken

We vieren Sinterklaas natuurlijk niet zonder wat lekkers! Voor mij reden genoeg om weer de keuken in te duiken en te gaan bakken. Ik ging een heerlijke pepernotencake bakken die je snel en simpel zelf kunt maken. In dit blog vind je het hele recept. Bak je mee?

Wat hebben we nodig?

Benodigdheden pepernotencake

Voor een pepernotencake met een bakvorm van 25 centimeter hebben we nodig:
– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
– 4 eieren
– Snufje zout
– Wat bloem
– Een zak(je) pepernoten natuurlijk!

Pepernotencake beslag in bakvorm
Het beslag met de pepernoten in de bakvorm

Aan de slag!

  1. We beginnen met het voorverwarmen van de oven. Zet hem op 175 graden.
  2. Pak er een kom bij en doe hier de boter, suiker, vanillesuiker en zout in. Meng dit tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren één voor één toe en mix het tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel langzaam toe aan het beslag en mix het tot je een mooi glad beslag hebt.
  3. Doe 2 handjes pepernoten in een kom en meng daar wat bloem doorheen. Meng het tot de pepernoten allemaal wit zijn van de bloem (dan zakken ze tijdens het bakken niet allemaal naar beneden!).
  4. De pepernoten kun je nu toevoegen aan het beslag. Roer ze er doorheen.
  5. Giet het beslag nu in een ingevette en bebloemde bakvorm. Bak de cake in 60 minuten gaar op 175 graden.
  6. Is de cake klaar? Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster volledig afkoelen.
  7. Decoreer de cake met wat pepernoten.
  8. Smullen maar!

Klaar!

Heerlijke pepernotencake bakken
Decoreer de cake met pepernoten

Laat het heerlijke avondje maar komen! Of geniet van wat voorpret met deze lekkere pepernotencake. Ga je deze heerlijke pepernotencake zelf ook bakken? Of er een mooie of andere draai aan geven? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Zin om nog meer of juist wat anders te gaan bakken? Bekijk dan alle andere recepten.

Liefs,
Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *