Bakken en recepten

Zelf pepernoten bakken

De schappen liggen er inmiddels weer vol mee: pepernoten! Eigenlijk heten ze kruidnootjes, dat weet ik ook wel, maar ik heb ze altijd pepernoten genoemd. Ik had zin om ze zelf te gaan bakken en daarom vind je in dit blog het recept. Het is niet zo moeilijk en kost niet zoveel tijd, dus… ga er vooral mee aan de slag! Heb je meer zin in chocolade pepernoten? Hoe je die maakt deel ik ook met je.

Wat hebben we nodig?

Voor ongeveer 70 pepernoten heb je nodig:
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram donkerbruine basterdsuiker
– 4 theelepels speculaaskruiden
– mespunt zout
– 100 gram koude harde boter
– 6 eetlepels melk

Aan de slag!

1. Verwarm je oven alvast voor op 175 graden, want we kunnen snel gaan bakken!
2. Doe alle droge ingrediënten samen (zelfrijzend bakmeel, suiker, speculaaskruiden en het zout) in een kom en meng dit door elkaar. Voeg dan de boter en melk toe en kneed dit met de hand tot een stevige bal.
3. Het deeg hoeft niet af te koelen in de koelkast, je kunt dus gelijk beginnen met het draaien van balletjes. Draai ze ter grootte van een flinke knikker. Wanneer je bakplaat vol is gaat deze voor ongeveer 25 minuten de oven in. Binnen een uur kun je dus al lekkere warme pepernoten snoepen!

Klaar!

Chocolade pepernoten

Wil je nog een stapje verder gaan? Laat de pepernoten eerst helemaal goed afkoelen. Neem dan 175 gram chocolade en smelt deze au bain marie. Met een vork kun je de pepernoot één voor één door de chocolade wentelen. Leg ze op een vel bakpapier en laat ze goed stollen (dit duurt wel even).

Ook zin in zelfgemaakte pepernoten? Ga dan snel aan de slag met dit recept en laat het me weten als je ze hebt gemaakt in een reactie hieronder!

Voor meer lekkere recepten kun je hier kijken.

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *