Bakken en recepten

Sinterklaas: arretjescake met kruidnoten

Vandaag ga ik een arretjescake maken met een Sinterklaas twist. Ik ga er namelijk kruidnoten (in mijn geval nog steeds pepernoten, sorry!) in verwerken! Wil je ook tijdens Sinterklaasavond wat lekkers eten? Maak dan deze feestelijke arretjescake. Het recept voor arretjescake met kruidnoten deel ik met je in dit blog.

Arretjescake

Arretjescake is populair! Dat was het vroeger al en nu is het weer helemaal terug van weggeweest! Voor dit recept heb je geen oven nodig, wel moet de cake een paar uur (!) goed koelen. Dus ik zou hier de dag voor je Sinterklaas viert aan beginnen zodat het nog de hele nacht kan koelen. Nou tijd om aan de slag te gaan!

Benodigdheden arretjescake

Wat hebben we nodig?

Voor het maken van deze Sinterklaas arretjescake met pepernoten heb je nodig:
– 200 gram witte basterdsuiker
– 50 gram cacaopoeder
– 225 gram biscuits voor de bodem (of verkruimel pepernoten!)
– 250 gram gesmolten boter
– 2 eieren
– Pepernoten voor decoratie

Aan de slag!

1. Doe de eieren in een kom samen met de basterdsuiker en mix dit met een mixer 2 minuutjes. Zeef de cacao er overheen.
2. Giet kleine beetjes gesmolten boter erbij en mix het er doorheen. Verkruimel de koekjes of pepernootjes. Zorg voor wat grovere en wat fijnere kruimels/stukjes. Schep dit door het mengsel.
3. Bekleed de cakevorm met folie. Doe het mengsel hierin en druk het in even goed aan. Nu kun je de pepernoten er zachtjes bovenop in drukken. Zet nu de arretjescake voor minimaal 4 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht.

Arretjescake koelen
Arretjescake met pepernoten

Klaar!

Heb je trek gekregen in deze Sint versie van arretjescake? Ga dan snel met dit recept voor arretjescake met kruidnoten aan de slag en laat het me weten in een reactie hoe het ging en wat je ervan vond. Of maak een mooie foto van jouw cake en plaats deze op Instagram, tag me! Vind ik leuk!

Zin om nog meer lekkere dingen voor Sinterklaas te maken? Kijk dan ook bij mijn andere recepten!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *