Pakjesavond komt eraan! Tijd voor een nieuw recept: een lekkere Sinterklaas fudge. Deze bestaat slechts uit 3 ingrediënten en kan gewoon niet fout gaan! Je kunt dit recept ook gebruiken wanneer het Sinterklaasfeest voorbij is. Handig he?! We gaan snel aan de slag!

Ingrediënten Sinterklaas fudge

Wat hebben we nodig?

Voor een bakvorm van 20 x 14 centimeter hebben we nodig:
– 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
– 300 gram chocolade (letters)
– Pepernoten en ander strooigoed, wat je zelf lekker vind

Aan de slag!

  1. Verwarm de gecondenseerde melk op een laag vuur in een pannetje. Voeg daaraan stukjes chocolade toe en laat dit langzaam smelten. Als alles goed is opgenomen giet je het mengsel in een schaal bekleed met bakpapier.
  2. Strijk het geheel mooi glad en laat het even afkoelen buiten de koelkast (anders smelt de versiering als je hier direct mee aan de slag gaat). Verdeel nu de pepernoten, stukjes chocolade(letter) en schuimpjes er over. Laat de fudge nu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Afgekoeld? Snijd er dan nu met een scherp mes lekkere stukjes van en zet hem weer terug in de koelkast als je nog wat over hebt.
Sinterklaas fudge

Klaar!

Sinterklaas fudge klaar

Na Sinterklaas

Je kunt deze Sinterklaas fudge natuurlijk ook na Sinterklaas maken. Dan smelt je de chocoladeletters die je over hebt en meng je die met de gecondenseerde melk. Je kunt de fudge dan versieren met het snoepgoed wat je nog over hebt.

Ga je deze lekkere fudge ook maken? Laat het me weten in een reactie onder dit blog of tag me op Instagram! Wil je een gezond hapje op tafel zetten, maak dan deze leuke groentenpietjes.

Heb je zin om nog meer te gaan bakken, bekijk dan alle andere recepten.

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter