De leukste Sinterklaas boeken voor kleuters

door Linda

Nu de kinderen steeds meer mee krijgen van Sinterklaas, de pepernoten alweer in de winkel liggen en daarmee de Sinterklaasperiode er weer aan zit te komen, vond ik het leuk om op zoek te gaan naar de leukste Sinterklaas boeken voor peuters en kleuters. Zo hebben we alvast wat Sint voorpret! En ik kan zelf ook nog steeds heel erg genieten van dit kinderfeest! In dit blog vind je zowel leuke Sinterklaas prentenboeken als voorleesboeken.

Sinterklaasboek: De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

De zoete zusjes vieren sinterklaas

Sinterklaas zonder De Zoete Zusjes kan natuurlijk niet! Deze zusjes zijn bekend van hun gelijknamige YouTube-kanaal. Ik kocht het boek ‘De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas’. Je kunt dit boek voorlezen aan kleuters, vanaf 4 jaar, of kinderen vanaf 7 jaar kunnen dit boek zelf lezen.

Saar en Janna kunnen haast niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aan komt. Ze staan de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen hun schoen zetten, kijken de zusjes naar het Sinterklaasjournaal en vieren ze pakjesavond. Op school kan Janna een echt pietendiploma verdienen! Maar Saar en Janna vinden het ook spannend. Door alle drukte vergeet Janna haar brief aan Sinterklaas te geven, weet hij nu wel wat ze als cadeautje wil op pakjesavond? In dit Sinterklaas boek vind je heel veel illustraties in kleur van Iris Boter, een zoekplaat én een lekker recept voor pepernoten!

Meer informatie vind je hier.

Het heerlijk avondje van Sinterklaas

Het heerlijk avondje van Sinterklaas

Het Sinterklaas boek ‘Het heerlijk avondje van Sinterklaas’ is een super leuk zaklampboek! Het boek was lastig te krijgen want het was overal uitverkocht. Gelukkig heb ik via Bol nog een exemplaar kunnen bemachtigen. Aan het begin van het boek vind je de kartonnen zaklamp tegen die je er uit kunt halen, maar ook op deze plek kunt bewaren. Heb je de zaklamp uit het boek gehaald, dan kan je kind deze gebruiken door op de donkere pagina’s te ‘schijnen’ en te zoeken naar de afgebeelde plaatjes die onder de verhaaltjes staan. Zo lees je samen met je peuter of kleuter een interactief boek.

Speelgoed maken, pakjes inpakken, pepernoten bakken, de stoomboot gereed… Maar hoe en waar, wordt al dat lekkers en al dat speelgoed toch gemaakt? Nieuwspiet geeft je een kijkje achter de schermen!

Meer informatie vind je hier.

Woezel en Pip Aftellen tot Sinterklaas

Woezel en Pip – Aftellen tot Sinterklaas

Het Woezel en Pip voorleesboek ‘Aftellen tot Sinterklaas’, kun je voorlezen voor zowel peuters als kleuters. Het bestaat uit verschillende hoofdstukken waarin Woezel en Pip de dagen aftellen tot het Sinterklaas is. Maar wat duurt wachten lang.. Ze maken een verlanglijstje, zetten hun schoen en zingen sinterklaasliedjes. Van de Wijze Varen krijgen alle vriendjes in de Tovertuin Sinterklaasles. Maar dan begint het te stormen wanneer Sinterklaas aan komt. Alles vliegt in het rond, zelfs de mijter van Sinterklaas!

Meer informatie vind je hier.

Nijntje zet haar schoen

Nijntje sinterklaas omdraaiboek

Het Nijntje sinterklaas omdraaiboek is een boek met daarin twee Sinterklaasverhalen. In ‘nijntje zet haar schoen’ lees je over wat er allemaal gaat gebeuren tijdens Sinterklaas: van de aankomst van Sinterklaas tot je schoen zetten en hier een cadeautje in vinden. In ‘nijntje zingt voor sinterklaas’ staan bekende sinterklaasliedjes die nijntje samen met haar vriendjes zingen: van ‘zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘dag sinterklaasje’. Een leuk boekje om samen met je peuter te lezen.

Meer informatie vind je hier.

Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

‘Boer Boris een paard voor Sinterklaas’ is een van de leukste sinterklaasboeken. Want wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben… De boeken over Boer Boris van auteur Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman zijn heel populair. Zo ook dit boek!

Meer informatie vind je hier.

Anna en Sinterklaas

Anna en Sinterklaas

Anna en Sinterklaas is een leuk Sinterklaasboekje voor peuters vanaf 2 jaar. Het is een warm sinterklaasverhaal over gevoelens die horen bij Sinterklaas. Anna is namelijk een beetje zenuwachtig. Ze mag mee naar de winkel, want Sinterklaas is daar. Anna mag hem een hand gaan geven. Sinterklaas is een hele lieve man. Toch vind Anna het erg spannend.

Meer informatie vind je hier.

Jip en Janneke - Sinterklaas komt!

Jip en Janneke – Sinterklaas komt!

Een heerlijk voorleesboekje van Jip en Janneke mag ook tijdens de Sinterklaas periode natuurlijk niet ontbreken. In dit voorleesboek vind je tien sinterklaasverhalen met mooie prenten. Jip en Janneke kunnen niet langer wachten tot Sinterklaas komt. Ze zetten te vroeg hun schoen en maken ruzie over welk Sinterklaasliedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de mooiste cadeaus.

Meer informatie vind je hier.

Bobbi viert Sinterklaas

Bobbi viert sinterklaas

Iedereen kent Bobbi! Dit vrolijke beertje beleefd allerlei avonturen en zo ook Sinterklaas. In dit prentenboekje is te lezen dat Bobbi heel blij, maar ook een beetje zenuwachtig is omdat Sinterklaas weer Nederland komt. Bobbi wacht de Sint op bij de intocht, zet zijn schoentje, en op 5 december staat er een grote zak met pakjes bij de deur!

Meer informatie vind je hier.

Pomtidom viert Sinterklaas

Pomtidom viert Sinterklaas

Pom Ti Dom (prinses Mieke) heeft alles wat ze maar hebben wil en nog is ze niet tevreden. De koning en de koningin kunnen geen ‘nee’ zeggen en verwennen hun prinsessenkind dan ook iedere dag. Haar verlanglijstje voor Sinterklaas is heel lang en er staat van alles op: een goocheldoos, een levende kabouter en (later) verkering met een schildwacht. Maar dan brengt Sint haar alleen een chocoladeletter en vertelt haar dat er veel kinderen op de wereld zijn die helemaal niets hebben. Pomtidom is het eerste boek van de schrijfster Kim van Kooten. Het is een prentenboek in oblong formaat, waarin veel woordgrapjes zitten en opsommingen, bijna allemaal passend in een metrisch rijm. De prenten (bekende illustratrice) in dit boek zal je kind erg mooi vinden. Ze zijn kleurig, collageachtig, verschillende technieken, uitnodigend om veel en steeds weer te bekijken. Dit peuterboek is een aanrader voor thuis, bij kinderopvang en op school. Vanaf ca. 4 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Gouden boekje: Het verhaal van Sinterklaas

Gouden Boekjes – Het verhaal van Sinterklaas

De Gouden boekjes ken je misschien wel. De Gouden Boekjes (Little Golden Books) komen oorspronkelijk uit Amerika en worden in Nederland sinds 2001 uitgegeven door uitgeverij Rubinstein. De serie staat bekend om zijn originele verhaaltjes, prachtige illustraties en het gouden randje. Zo is er ook een Gouden boekje over Sinterklaas: ‘Het verhaal van Sinterklaas’. ‘Meisjes en jongens,’ zegt meester Tom, ‘ik heb een vraag.’ Alle kinderen gaan rechtop zitten. ‘Wie,’ vraagt meester, ‘komt er zondag naar onze stad?’ Niemand weet het. ‘Op een boot,’ zegt meester. O… eh… ‘Met zijn pieten,’ zegt meester. Dan weet iedereen het: ‘Sinterklaas!!!’

Meer informatie kun je hier vinden.

Het sinterklaasboek voor peuters en kleuters

Sint/kerstboek omdraaiboek voor peuters en kleuters

Het Sinterklaasboek voor peuters en kleuters ter voorbereiding op Sinterklaas. Als het weer december wordt, dan staat in elke krant Sinterklaas komt met zijn boot vol pakjes naar ons land. Over de stoomboot en het paard, en over de hoofdpiet, de bakpiet en de wegwijspiet. Over schoentjes bij de schoorsteen, en natuurlijk ook over grote en kleine cadeautjes! Een vrolijk boek op rijm, dat heel geschikt is voor kinderen die voor het eerst het sinterklaasfeest meemaken.

Meer informatie kun je hier vinden.

Dag Sinterklaasje

Dag, Sinterklaasje

‘Dag, Sinterklaasje’ van Jaques Vriens is een klassieker! Het boek is al bijna veertig jaar het Sinterklaasboek voor kleuters. In de nieuwste druk staan nieuwe illustraties van Marja Meijer.

Wanneer iedereen in huis slaapt, papa, mama, Lieke en Sam, wordt Lieke wakker van het licht van de maan die in haar kamer schijnt. Ze kan er niet meer door slapen en denkt aan Sinterklaas. Morgen komt hij aan met de stoomboot. Morgen zal ze hem zien, van zo dichtbij dat ze hem een hand kan geven. Zou ze dat durven? Voor Sam en Lieke breekt een spannende tijd aan, met schoentjes zetten, verlanglijstjes maken en heel veel sinterklaasliedjes zingen!

Meer informatie kun je hier vinden.

Daar is sinterklaas

Daar is Sinterklaas

Dit prentenboek is ideaal voor beginnende sinterklaasvierders. Het gaat over Tijn die drie jaar is en samen met zijn zus Hanna naar de intocht van Sinterklaas gaat. Hij vindt het heel spannend, maar Hanna gaat hem uitleggen hoe het allemaal werkt, met Sinterklaas en de Pieten. Hanna is al vijf, dus ze weet precies hoe je je schoen moet zetten en een verlanglijstje maakt. Alleen weet ze niet hoe lang het nog duurt voordat Sinterklaas aan komt. Daarom maken ze samen met mama een aftelkalender.

Meer informatie kun je hier vinden.

Ben je ook op zoek naar een leuk Sinterklaas boek dat je kunt voorlezen voor je peuter of kleuter? Dan hoop ik je met dit fijne lijstje op weg te hebben geholpen. Weet je zelf nog een leuk voorlees- of prentenboek dat over Sinterklaas gaat en niet in mijn lijstje staat, laat het me dan even weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Lees ook:

In deze blogpost staan affiliate linkjes. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden.

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter