Dag van de leerkracht: 7 leuke knutsel ideeën

door Linda

De Dag van de leerkracht valt dit jaar op donderdag 5 oktober. Op deze dag staan de juffen en meesters in het zonnetje. Verras de juf of meester van je kind met een klein cadeautje of een mooie, persoonlijke, knutsel als blijk van waardering. Dat zullen ze zeker leuk vinden! In dit blog vind je speciaal voor de Dag van de leerkracht 7 leuke knutsel ideeën die je samen met je kind kunt maken. Ik ben benieuwd wat jouw kind gaat geven!

Dag van de leerkracht

De Dag van de leerkracht is een speciale dag om waardering voor onderwijzers te tonen. De dag wordt gevierd in ruim 90 landen wereldwijd. De datum is sinds 1962 verschillende keren veranderd, waardoor de dag in verschillende landen op verschillende datums gevierd wordt. Op de dag van de leraar geven veel scholen het personeel een cadeautje en zetten zij hen op deze dag in het zonnetje.

Wanneer is de Dag van de leerkracht?

De Dag van de leerkracht is op donderdag 5 oktober 2023.

Wat zijn leuke knutsels om cadeau te geven?

1. Bosje bloemen knutselen

Bloemen knutselen

Bloemen zijn altijd leuk om te geven, maar zeker ook om te krijgen. Dit bosje maakte ik voor Moederdag, maar deze kun je natuurlijk ook voor de juf of meester maken. De juf of meester kan ze mooi in de klas neerzetten en er extra lang van genieten. Deze knutsel is snel en makkelijk te maken. Op de bladeren van de bloem kun je een persoonlijk tekstje zetten.

2. Hartje van klei

Hartje van klei

Een hartje van klei knutselen voor die ene lieve juf of meester? Heel leuk om met je peuter of kleuter te maken en je kunt er vele kanten mee op. Je kind kan het hartje zelf versieren met wat mooie knutsel steentjes of er wat op stempelen.

Hoe je het hartje precies maakt, kunt je hier lezen.

3. Sleutelhanger knutselen

Maak zelf een sleutelhanger met wat (letter)kralen. De juf of meester kan dit cadeau elke dag gebruiken door het aan zijn of haar sleutelbos te hangen. Met de letterkralen kun je Juf of Meester schrijven of zelfs de naam. Je kunt er alle kanten mee op. Super leuk knutsel idee, toch?

4. Koffie / Thee

Welke juf of meester houd nu niet van een lekker kopje koffie of thee? Hiervoor zijn veel leuke knutsels te bedenken. Het gaat bij de Dag van de Leerkracht ook niet om dure, grote cadeaus, maar om een kleinigheidje. Dus een beker met een lekkere koek of met een zakje thee is al heel leuk om te krijgen!

5. Snoeppot

Als je ergens nog een lege pot hebt staan kun je deze vullen met snoep zoals krijtjes, hartjes of apenkoppen. Maak er met een stuk touw of een mooi lint een persoonlijk kaartje aan en je hebt een super leuk cadeautje! Laura van Wereld van mama maakte dit juffencadeautje ook, maar dan met apenkoppen in het potje. Dat is natuurlijk ook heel leuk en toepasselijk voor een juf of meester!

6. Servies met persoonlijke boodschap

Met een leuk wit/crème bordje of een beker kun je ook een leuk bedankje maken. De juf of meester heeft dan een leuk eigen bordje of beker met zijn of haar eigen naam erop. Hiervoor heb je nog speciale acryl stiften nodig. Daarmee kun je wat moois tekenen en schrijven op het bordje of de beker.

7. Bad / douche spullen

Juf, u bent de bom!

Verras je juf of meester met een lekker sopje of een bruisbal. Even ontspannen! Dit bedankje is makkelijk te maken door een bruisbal te kopen en in folie in te pakken. Een mooi lintje er omheen, een sticker erop (ik heb erop gezet: ‘Juf, u bent de bom!’) of een persoonlijk kaartje eraan en je cadeautje is klaar!

Wil je zelf een sticker maken? Probeer dan eens de Fichero printer van de Action! Deze kost slechts € 29,99 en kun je voor heel veel leuke knutsels gebruiken!

Geef jij je leerkracht één van deze 7 leuke knutsel ideeën cadeau op de Dag van de Leerkracht of heb je nog een leuk idee dat hier niet bij staat? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Afsluiting blog LindaSchrijft

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

12 comments

rachel 27 september 2022 - 12:33

de laatste vind ik wel heel erg leuk en origineel want ik ken het nog niet

Reply
Patricia Heres 25 september 2022 - 12:01

Ik vind vooral het koffie/thee dingetje heel erg leuk. En inderdaad, het gaat niet om hoe duur een cadeautje is, maar vooral om het gebaar. Al vind ik het persoonlijk niet persé nodig om de juf of meester iets te geven. Ze doen immers hun werk.

Reply
Frederique 21 september 2022 - 20:41

Die laatste vind ik leuk omdat ik die niet eerder heb gezien. Moet juf/meester wel een bad hebben 🙂

Reply
Marie-Lise | Reisrustig.be 10 september 2022 - 22:49

Daar zitten leuke ideeën tussen! Die bloemen zijn zo schattig 🙂

Reply
Mirjam Hart 10 september 2022 - 15:45

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze dag altijd een beetje langs me heen laat gaan. Aan het eind van ieder schooljaar is er altijd een moment waarop we de leerkrachten extra in het zonnetje zetten en dat vind ik eigenlijk wel voldoende. Maar voor dat moment zie ik leuke ideetjes hier!

Reply
Claire 10 september 2022 - 15:45

Wat een onwijs leuke ideeën! Ik ben helemaal weg van het plantje. Zo’n leuk potje ook!

Reply
Soraya 15 december 2021 - 12:14

Leuke knutsel ideeën, de kaarten vind ik erg uniek en mooi, sleutelhanger ook tof! Of het bad product

Reply
Mitchel 2 oktober 2021 - 14:42

Dat servies vind ik een leuk idee! Het leukste lijkt me als je dat kan organiseren met alle namen van de hele klas erop.

Reply
Kelly Buysse 1 oktober 2021 - 17:35

Het bordje en het plantje zijn mijn favorietjes ❤️🍀

Reply
Rosalyn 1 oktober 2021 - 10:07

Leuke ideetjes! Ik vind dat bordje heel erg origineel!

Reply
Nicole Orriëns 1 oktober 2021 - 09:19

Mijn favoriet is dat schattige bosje bloemen! Wat ziet dat er leuk en vrolijk uit.

Reply
Lindaschrijfthetop 1 oktober 2021 - 09:14

Ik moet eerlijk zeggen dat we hier niks geven of de dag van de leerkracht. Ik weet nooit welke data het is. Maar de data ga ik nu onthouden!

Reply

Laat een reactie achter