Handige lijstjes,  Moederschap

Deze traktaties zijn makkelijk én gezond!

Binnenkort gaat Guido trakteren voor zijn 2e verjaardag dus ik ben vast op zoek gegaan naar leuke, (zoveel mogelijk) gezonde, maar vooral makkelijke traktaties. Ik heb een aantal hele leuke creaties gevonden (voor jongens én voor meiden) die ik graag met jullie wil delen.

Bananen dolfijn

Banaan dolfijn

Deze bananen dolfijnen traktatie is leuk voor baby’s en peuters om te trakteren. Het is een snel te maken en gezonde traktatie in een beker.

Wat heb je nodig?
– Bananen
– Bekers
– Aalbesjes
– Eventueel wat pitloze druiven om in de beker te doen.
– Zwarte stift om de ogen mee te maken
– Scherp mes

Hoe?
Maak met een scherp mes een snee in het uiteinde van de banaan. Doe daar de aalbes in. Zet de banaan in de beker en doe daar wat druiven bij. Klaar!

Unicorn popcorn

Unicorn traktatie

Unicorns… dé hit van dit moment! Deze leuke traktatie is niet heel erg gezond, maar ook niet heel ongezond. Popcorn is een prima snack, alleen de spekjes zijn ongezond. Deze bekers zijn leuk, snel en makkelijk te maken!

Wat heb je nodig?
– Popcorn
– Spekjes
– Leuke bekers
– Een zwarte stift
– Lange satéprikkers

Hoe?
Teken op de bekers 2 ogen. Pak de lange satéprikkers en rijg hier een spekje op. Dit doe je 3 keer, 2 voor de oren en 1 voor de hoorn. Zet de stokjes op de goede plek in de beker (plak ze eventueel vast met een plakbandje in de beker) en vul de beker met popcorn. Klaar!

Ninja appels

Ninja appels

Een gezonde en stoere kindertraktatie van lekkere appels. Leuk en makkelijk te maken. Deze is alleen minder geschikt voor echt jonge baby’s omdat de appel best hard is. Wel geschikt voor kinderen vanaf ongeveer een half jaar.

Wat heb je nodig?
– Appels (duh…)
– Gekleurd knutselpapier
– Zwarte stift
– Schaar
– Plakband/fotolijm

Hoe?
Pak een appel en meet met een strook papier van ongeveer 2 centimeter de omtrek van de appel. Knip de strook op de goede lengte zodat hij helemaal om de appel heen zit. Plak hem nog niet vast! Maar pak een stukje wit papier en knip deze als ogen. Kleur er met een zwarte stift een pupil in en plak de 2 ogen op de strook papier. Knip nog een klein driehoekje als neus in de strook. Doe het strookje met de ogen nu om de appel heen en plak het vast met een plakbandje of een klein druppeltje lijm. Klaar!

Peppa Big

Peppa big

Peppa Big of Peppa Pig is ook populair onder kinderen vanaf een jaar of 2. Deze traktatie is vooral erg vrolijk en redelijk makkelijk zelf te maken.

Wat heb je nodig?
– Danoontjes
– Stickervelletje of een kartonnetje
– Geprint plaatje van Peppa Pig
– Fotolijm

Hoe?
Pak het Danoontje en doe een klein beetje fotolijm op de bovenkant. Plak deze nu op zijn kop op de achterkant van het stickervelletje. Pak nu het plaatje van Peppa Big en buig de benen wat naar voren zodat ze lijkt te zitten. Doe een klein beetje fotolijm op de achterkant van het plaatje en plak deze op het Danoontje. Klaar!

Woezel en pip

Woezel en Pip traktatie

Deze Woezel en Pip traktatie heb ik afgelopen jaar zelf gemaakt voor Julia haar 3e verjaardag. De kinderen vonden het erg leuk dus vandaar dat ik deze ook even deel.

Wat heb je nodig?
– Woezel en Pip uitdeelboekjes
– Doosjes rozijnen
– Inpakpapier
– Cadeaulint

Hoe?
Pak het boekje en leg deze op het inpakpapier. Daar leg je een doosje met rozijnen op en vouw het inpakpapier naar boven. Om het papier bovenaan doe je een cadeaulint die je dicht knoopt. Klaar!

Heb jij nog tips voor leuke, gezonde en makkelijke traktaties voor (kleine) kinderen? Laat het me dan vooral weten in een reactie onderaan deze blog.

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *