Deze traktaties zijn makkelijk én gezond!

door Linda

Ik ging op zoek naar makkelijke én gezonde traktaties voor Guido zijn 2e verjaardag. Ik heb een aantal hele leuke creaties gevonden (voor jongens én meisjes) die echt niet moeilijk zijn om te maken, die je ook tijdens Corona kunt uitdelen en die ook nog eens lekker zijn. Ik deel ze graag met jullie in een handig overzicht.

Bananen aap

Traktatie aap banaan

Een aap met een banaan is niet alleen een leuke traktatie, geschikt voor baby’s en peuters, maar ook niet moeilijk om te maken. Geschikt om coronaproof te trakteren.

Wat heb je nodig?
– Bananen
– Bruin papier
– Zwarte stift om het aapje te tekenen
– Schaar

Hoe?
– Print of teken de aap op stevig papier
– Knip de aap uit en knip de staart los
– Krul de staart om de banaan heen
– Maak de voeten van de aap vast met een beetje lijm of plakband om de banaan heen zodat hij goed blijft zitten

Ninja appels

Ninja appels

Een gezonde en stoere kindertraktatie van lekkere appels. Leuk en makkelijk te maken. Deze is alleen minder geschikt voor echt jonge baby’s omdat de appel best hard is. Wel geschikt voor kinderen vanaf ongeveer een half jaar. Ook deze traktatie kun je veilig tijdens Corona uitdelen.

Wat heb je nodig?
– Appels (duh…)
– Gekleurd knutselpapier
– Zwarte stift
– Schaar
– Plakband/fotolijm

Hoe?
Pak een appel en meet met een strook papier van ongeveer 2 centimeter de omtrek van de appel. Knip de strook op de goede lengte zodat hij helemaal om de appel heen zit. Plak hem nog niet vast! Maar pak een stukje wit papier en knip deze als ogen. Kleur er met een zwarte stift een pupil in en plak de 2 ogen op de strook papier. Knip nog een klein driehoekje als neus in de strook. Doe het strookje met de ogen nu om de appel heen en plak het vast met een plakbandje of een klein druppeltje lijm. Klaar!

Unicorn popcorn

Unicorn traktatie

Unicorns…oftewel eenhoorns, dé hit van dit moment! Deze leuke traktatie is niet heel erg gezond, maar ook niet heel ongezond. Popcorn is een prima snack, alleen de spekjes zijn ongezond. Deze bekers zijn leuk, snel en makkelijk te maken! Je kunt de popcorn ook kant en klaar in een zakje kopen en de spekjes vervangen voor papieren oren en een hoorn. Dan heb je een coronaproof traktatie.

Wat heb je nodig?
– Popcorn
– Spekjes
– Leuke bekers
– Een zwarte stift
– Lange satéprikkers

Hoe?
Teken op de bekers 2 ogen. Pak de lange satéprikkers en rijg hier een spekje op. Dit doe je 3 keer, 2 voor de oren en 1 voor de hoorn. Zet de stokjes op de goede plek in de beker (plak ze eventueel vast met een plakbandje in de beker) en vul de beker met popcorn. Klaar!

Peppa Big

Peppa big

Peppa Big, of ook wel Peppa Pig, is ook populair onder kinderen vanaf een jaar of 2. Deze traktatie is vooral erg vrolijk en redelijk makkelijk zelf te maken. Heel geschikt om tijdens de Coronaperiode te trakteren!

Wat heb je nodig?
– Danoontjes
– Stickervelletje of een kartonnetje
– Geprint plaatje van Peppa Pig
– Fotolijm

Hoe?
Pak het Danoontje en doe een klein beetje fotolijm op de bovenkant. Plak deze nu op zijn kop op de achterkant van het stickervelletje. Pak nu het plaatje van Peppa Big en buig de benen wat naar voren zodat ze lijkt te zitten. Doe een klein beetje fotolijm op de achterkant van het plaatje en plak deze op het Danoontje. Klaar!

Woezel en pip

Woezel en Pip traktatie

Deze Woezel en Pip traktatie heb ik afgelopen jaar zelf gemaakt voor Julia haar 3e verjaardag. De kinderen vonden het erg leuk dus vandaar dat ik deze ook even deel. Deze is trouwens ook geschikt om te trakteren in deze Coronatijd.

Wat heb je nodig?
– Woezel en Pip uitdeelboekjes
– Doosjes rozijnen
– Inpakpapier
– Cadeaulint

Hoe?
Pak het boekje en leg deze op het inpakpapier. Daar leg je een doosje met rozijnen op en vouw het inpakpapier naar boven. Om het papier bovenaan doe je een cadeaulint die je dicht knoopt. Klaar!

Bananen dolfijn

Banaan dolfijn

Deze bananen dolfijnen traktatie is leuk voor baby’s en peuters om te trakteren. Het is een snel te maken en gezonde traktatie in een beker.

Wat heb je nodig?
– Bananen
– Bekers
– Aalbesjes
– Eventueel wat pitloze druiven om in de beker te doen.
– Zwarte stift om de ogen mee te maken
– Scherp mes

Hoe?
Maak met een scherp mes een snee in het uiteinde van de banaan. Doe daar de aalbes in. Zet de banaan in de beker en doe daar wat druiven bij. Klaar!

Annelies maakte een traktatie met luchtballonnen. Ook een leuk idee waar je alle kanten mee op kunt.

Heb jij nog tips voor leuke, gezonde en makkelijke traktaties voor (kleine) kinderen? Misschien heb je zelf ook al eens een coronaproof traktatie gemaakt? Laat het me dan vooral weten in een reactie onderaan deze blog. Hoe Guido zijn verjaardag was lees je in dit blog. Het verliep allemaal anders dan we gehoopt hadden, dat kan ik je alvast vertellen 😉

Liefs,
Linda

Verder lezen?

10 comments

Rory 18 maart 2021 - 09:12

Wat leuk! Ik vind dit altijd zo enorm creatief. Ik heb ooit Dikkie Dik-mandarijntjes gemaakt (maar dat was gewoon heeeeel simpel met stift op de mandarijntjes). En ook wat ingewikkelder dingen trouwens. Maar zo creatief als ik hierboven zie dan toch weer niet. Het bleef altijd een beetje bij het geijkte. Nu – mijn dochter is 9 jaar – is het allemaal weer heel anders. Zeker omdat snoep tot voor kort helemaal niet meer mocht. Nu zie ik dat ouders het er stiekem weer aan het invoeren zijn. En dat vind ik dan toch weer een tikje jammer…

Reply
ingrid 16 maart 2021 - 14:40

wat een leuke ideeen. onze meiden zijn inmiddels wat ouder en willen weer andere dingen

Reply
Nicole Orriëns 16 maart 2021 - 11:17

Wat een leuke traktaties allemaal. En ze zijn ook makkelijk te vervoeren, dat vind ik ook altijd belangrijk.

Reply
Ellen Snuverink 16 maart 2021 - 10:31

Wat een leuke traktaties! Die met de eenhoorn wilde ik vorig jaar ook zoiets maken.. maar ja toen kwam corona zat ik dan met een enorme mand vol spekkies.. haha

Reply
Linda 16 maart 2021 - 14:54

O nee, dat is balen! Dus je zit nu nog aan de spekkies? 😉

Reply
Giulia 16 maart 2021 - 09:45

Oh, wat een leuke ideeën! Ons meisje wordt in juni 2 jaar, dus ik sla ze alvast op 😀

Reply
Linda 16 maart 2021 - 14:55

Leuk! Succes met knutselen, vind het zelf wel heel leuk om te doen 🙂

Reply
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh 16 maart 2021 - 08:40

Wat een super leuke en creatieve ideeën! Ik kan niet wachten tot dat ons meisje voor de eerste keer kan gaan trakteren! Ik denk dat we voor de uitdeelboekjes van Woezel & Pip gaan. Zo lief!

Reply
Lindaschrijfthetop 16 maart 2021 - 08:27

Respect voor ouders die van tevoren alles zelf maken en knutselen. Ik kocht vroeger leuke cakejes

Reply
Yvonne 16 maart 2021 - 08:17

Zitten hele mooie tussen. Vooral de eerste banaan met aapjes

Reply

Laat een reactie achter