Fruit traktatie: dit leuke aapje van banaan

door Linda

Gaat jouw kindje binnenkort trakteren op de opvang, gastouder of school? Ben je op zoek naar een gezonde traktatie die makkelijk te maken is? Is je peuter of kleuter gek van dieren? Dan is deze apen traktatie echt wat voor hem of haar! Je maakt dit aapje van banaan heel makkelijk. In dit blog leg ik uit hoe je hem kunt maken.

Fruit traktatie aapje met banaan
Leuk aapje van banaan

Wat heb je nodig voor deze leuke aapjes traktatie?

Het maken van deze traktatie is niet zo moeilijk. Wel komt er wat knip en plakwerk aan te pas. Maar hij is zeker niet moeilijk om te maken!

Wat heb je nodig?
– Hele bananen, 1 per kind
– Bruin knutselpapier of karton
– Zwarte stift om het aapje te tekenen
– Een schaar

Hoe maak je deze fruit traktatie?

Je kunt de aap uitprinten of zelf tekenen op stevig knutselpapier of karton. Gebruik je bruin karton, dan kun je meteen na het tekenen het aapje uitknippen. Je kunt natuurlijk ook wit papier gebruiken en je kindje het aapje laten inkleuren (met name leuk als je niet zoveel aapjes hoeft te maken 😉 ). Knip daarna het aapje uit en pak de banaan erbij. Krul de staart van de aap om de onderkant van de banaan heen en plak de voeten van de aap aan elkaar vast met een beetje lijm of plakband om de banaan heen zodat hij goed blijft zitten. Deze lekkere fruittraktatie is nu klaar! Je kunt hem nog in een mooie mand zetten, samen met zijn vriendjes zodat je kindje het zelf makkelijk uit kan delen.

Ga jij deze leuke (én gezonde) aap traktatie ook maken of heb je nog een ander leuk idee voor een gezonde traktatie? Laat het me dan zeker even weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter