Voorverpakte traktatie ideeën voor peuters en kleuters

door Linda

Het trakteren op school of bij de opvang kan een uitdaging zijn. Toch heb ik een aantal hele leuke voorverpakte traktatie ideeën voor peuters en kleuters op een rijtje kunnen zetten. Dus mocht je kindje binnenkort gaan trakteren op school, bij de kinderopvang of gastouder, dan kun je met deze makkelijke traktaties aan de slag!

Bananen piratenschip

Maak dit stoere piratenschip van een lekkere banaan! Het maken van deze traktatie is vooral leuk voor kleuters. Zij kunnen ook meehelpen met het maken van dit piratenschip. Met de banaan in de schil en de rozijntjes in een doosje is dit een heel geschikte traktatie voor op de opvang of basisschool.

Wat heb je nodig?
– Bananen
– Doosjes rozijntjes
– Zwart papier of wit papier en een zwarte stift
– Lange- en kleine satéstokjes
– Touw
– Schaar en lijm

Hoe?
– Leg de banaan op tafel met daaronder het doosje rozijnen
– Prik het grote satéstokje nu door het midden van de banaan en door het doosje rozijntjes
– Doe nu het touwtje of lintje om het steeltje van de banaan en draai hem stevig om het grote satéstokje. Prik het kleine satéstokje aan de onderkant van de banaan en maak daar het touwtje aan vast.
– Maak het zwarte vlaggetje voor aan de lange satéstok met een doodskop erop en daarna een klein zwart vlaggetje voor aan het kleine satéstokje.

Knijpfruit mummie

Vanaf 6 maanden is knijpfruit geschikt voor kinderen. Leuk om te verwerken in een traktatie! Deze kun je dus maken om te trakteren op het kinderdagverblijf, bij de gastouder of op de basisschool. Een supersnelle traktatie die je kunt trakteren bij de kinderopvang, gastouder of basisschool.

Wat heb je nodig?
– Knijpfruit
– Wiebeloogjes
– Verband

Hoe?
Pak een slurpfruit en wikkel hier verband om. Ik knipte het verband door midden om wat smallere stroken te krijgen. Is de slurpfruit ingewikkeld? Dan kun je de wiebeloogjes erop plakken. Klaar!

Indianen mandarijn

Op zoek naar een stoere, maar gezonde traktatie? Houd je kind van cowboys en indianen? Dan is deze traktatie echt wat voor hem/haar om te trakteren. Snel en makkelijk gemaakt!

Wat heb je nodig?
– Mandarijntjes
– Veertjes (kocht deze voor een paar cent bij Action)
– Gekleurd papier
Wiebeloogjes (of maak oogjes van papier)
– Zwarte stift

Hoe?
Maak eerst de tooi door een dun reepje papier op maat te knippen. Deze plak je vast aan de schil van de mandarijn. Plak nu de veer achterop de tooi. Met wat lijm plak je de wiebeloogjes op hun plek en met de zwarte stift teken je de mond. Trakteren maar!

Nijntje rozijntjes

Deze Nijntje traktatie is makkelijk te maken én leuk om te trakteren. Je hebt voor deze traktatie maar 3 dingen nodig en het is zo gedaan. Makkelijker en sneller wordt het niet!
Geschikt voor peuters en kleuters om te trakteren.

Wat heb je nodig?
– Doosjes rozijntjes
– Stift
– Wit papier
– Schaar

Hoe?
Pak het doosje rozijntjes in zoals je een cadeautje in pakt. Dan teken je 2 witte lange konijnen oren op het witte papier en knipt deze uit. Plak ze achterop het doosje. Nu kun je Nijntjes gezichtje tekenen. Klaar!

Kindersurprise haasjes

Ieder kind wordt blij van een kindersurprise! Je maakt er makkelijk een konijntje of haasje van, een vrolijke traktatie! Let wel op: de surprise eieren zijn voor kinderen vanaf 3 jaar.

Wat heb je nodig?
– Kindersurprises (deze worden verkocht per 3 eieren)
– Gekleurd papier
– Stift of potlood
– Knutselsteentje of bolletje (niet per sé nodig, je kunt de neus ook gewoon van papier maken)

Hoe?
Meet met het papier hoe lang het strookje met de oren moet worden door het papier om het ei te doen. Knip nu het bandje met de oortjes uit 1 deel papier. Deze plak je nu aan elkaar met een plakbandje of een beetje lijm. Nu kun je aan het neusje beginnen. Plak een knutselsteentje of een bolletje als neusje aan de voorkant. Je kunt natuurlijk ook een rondje van papier knippen. Nu teken je de snorharen naast het neusje en je bent klaar!
Wil je het grootser aanpakken? Zo kun je een surprise ei maken.

Bij Made by Modi lees je hoe je een unicorn traktatie maakt. Deze is ook leuk!

Heb jij nog tips voor leuke voorverpakte traktatie ideeën voor peuters en kleuters? Of heb je een van mijn ideeën nagemaakt? Laat het me dan vooral weten in een reactie onderaan dit blog! Vind ik leuk!

Ideeën voor gezonde en makkelijke traktaties lees je hier.

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

5 comments

Mirjam Hart 8 april 2021 - 10:28

Ik vind het zo jammer dat bij ons op school nog niet getrakteerd mag worden. Zelfs geen corona proof traktaties. Mijn zoontje en ik hadden juist zoiets leuks bedacht met schatkistjes en het thema ruimte.

Reply
Linda 8 april 2021 - 11:02

O helemaal niet? Dat is zeker jammer! Vieren ze verjaardagen dan nu op een andere manier in de klas?

Reply
Rory 6 april 2021 - 11:47

Heel leuk deze traktaties! Dat knijpfruit! Erg leuk en ook erg leuk om te doen. En eigenlijk vind ik ze allemaal heel tof. Mijn meisje zit in groep 5 dus vermoedelijk niet meer de leeftijd hiervoor (jammer). Omdat we alleen maar gezonde traktaties mochten doen was het ook lastiger bedenken. Maar inmiddels mag er wel snoep bij zitten, alleen mag het niet op school worden geopend en / of gegeten…

Reply
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh 8 april 2021 - 10:47

Wat een leuke ideeën! Ik word ook altijd super blij van uitdeelboekjes.

Reply
Melanie Hoogvliet 6 april 2021 - 09:55

Wat een super leuke tractaties ik vind de mummie het aller leukst!

Reply

Laat een reactie achter