Een makkelijke vlinder traktatie maken

door Linda

Het maken van een vlinder traktatie is super leuk als je kind bijvoorbeeld jarig is in de lente of vlinders als insect gewoon heel erg mooi vind. Ik maakte verschillende vlinder traktaties die je in dit blog als inspiratie kunt vinden. Zo maakte ik een gezonde vlinder traktatie, maar ook van een vlinder gemaakt van bellenblaas en stoepkrijt.

Vlinder traktatie met fruit
Gezonde vlinder traktatie met fruit

Gezonde vlinder traktatie

Wil je een makkelijke, maar gezonde vlinder traktatie maken? Ga dan voor hersluitbare boterhamzakjes die je aan de ene kant vult met fruit zoals aardbeien en aan de andere kant druiven of bessen. De wasknijper verf of kleur je in een mooie kleur, de ogen kun je met wiebelogen maken of er met zwarte stift op tekenen als je geen wiebeloogjes in huis hebt (want dat staat wel het leukst 😉 ). Voor de voelsprieten heb ik chenilledraad gebruikt. Dit kun je heel makkelijk rond buigen zodat je mooie voelsprieten krijgt.

Vlinder van bellenblaas

Een vlinder traktatie met bellenblaas is snel en makkelijk te maken. Wat je hiervoor nodig hebt is gekleurd knutselpapier, bellenblaas, wiebeloogjes en chenille draad. Allereerst rol je de bellenblaas in een mooie kleur knutselpapier en plak je deze vast met plakband, dubbelzijdig tape of wat lijm. Het is het leukst om voor het lijfje een andere kleur te kiezen dan voor de vleugels van de vlinder. Hierna knip je de vleugels uit en plak je deze weer met wat lijm of dubbelzijdig tape achter de bellenblaas. Dan kun je ervoor kiezen om een hartje of rondje voor het gezicht van de vlinder te knippen en op de zijkant van de dop te plakken. Maar het snelst is om het gezichtje op het lijfje te tekenen. Dan een stukje chenilledraad achter het hoofdje plakken als voelsprieten en je vlinder van bellenblaas is klaar!

Wil je er nog iets te snoepen bij doen, dan zou je een doosje rozijntjes of smarties achterop de vleugels kunnen maken. Kinderen kunnen de bellenblaas dan daaraan ook vasthouden en nog even mee spelen voordat ze hem uitpakken.

Vlinder van stoepkrijt

Op dezelfde manier als de vlinders van bellenblaas kun je ook vlinders van stoepkrijt maken. Je hebt hier hetzelfde voor nodig en je maakt hem op dezelfde manier, alleen vervang je dan de bellenblaas voor stoepkrijt.

Natuurlijk ben ik heel benieuwd of je nog een andere leuke vlinder traktatie weet die ik nog toe zou kunnen voegen aan dit blog. Laat het me dan weten onder dit blog! Ook als je een van deze traktatie ideeën hebt gemaakt vind ik het heel leuk om terug te zien op Pinterest, Facebook of Instagram, tag me vooral!

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter