Vlekken van bellenblaas: zo krijg je ze uit je kleren!

door Linda

Het zonnetje gaat weer volop schijnen, tijd om weer naar buiten te gaan en te genieten van het mooie weer! De kinderen spelen sowieso graag buiten. Met een springtouw, bal of kiepwagen kunnen ze uren zoet zijn in de tuin. Maar het liefst gaan ze samen bellenblazen. Heel leuk dat bellenblazen en mooi om te zien dat ze er zo fijn mee spelen, maar hoe krijg je die bellenblaas vlekken uit je kleren? In dit blog geef ik je graag wat tips. Lees je mee?

Zelf bellenblaas maken

Je kunt natuurlijk bellenblaas kopen in de winkel, wij kopen het meestal bij de Action, maar veel leuker (én goedkoper én duurzamer) is het om het zelf te maken! Dit doe je met wat afwasmiddel van Dreft, de groene variant zonder citroen. Naast de 100 ml afwasmiddel heb je nog nodig: 400 ml warm water en 2 theelepels suiker.

Hoe krijg je bellenblaas vlekken uit kleding?

Bellenblazen kleuter

Glycerine die in de kant en klare bellenblaas zit, schijnt de boosdoener te zijn voor bellenblaas vlekken in kleding. Deze kun je dus het beste vermijden. Let er op wanneer je bellenblaas koopt, of maak bellenblaas zelf met het receptje dat hier boven staat. Maar zijn je kinderen buiten aan het spelen met bellenblaas en vraag je je af hoe kun je die vlekken van bellenblaas nu kunt verwijderen, spoel de kleren dan goed uit met warm water voordat je het in de wasmachine stopt.

Tips om bellenblaas vlekken te voorkomen

Gaan je kinderen lekker buiten spelen en willen ze gaan bellenblazen? Trek ze dan donkere of oude kleren aan die vies mogen worden. Op donkere kleding kun je de eventuele vlekken slecht zien dus is het minder erg dan wanneer je kind witte kleding aan heeft. Het is ook handig om ervoor te zorgen dat je kind het potje bellenblaas niet zelf vast houd, dan wordt er zo min mogelijk bellenblaas op de kleding gemorst.

Heb jij nog tips om bellenblaas vlekken uit de kleren van je kinderen te krijgen die niet in dit blog staan? Laat het me dan weten in een reactie onder dit blog! En wil je nog meer huis en tuin tips, lees dan nog even verder.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

5 comments

Sanne 16 maart 2022 - 20:36

Ik wist niet dat het vlekken maakte. Dankjewel voor de tip.

Reply
Fallon 8 maart 2022 - 13:27

Ik vind sowieso dat kids oude kleding aan moeten tijdens het buiten spelen haha! Vind dat zoooo zonde he.

Reply
EvenDelen.be 3 maart 2022 - 18:01

Ik wist niet dat je daar ook suiker bij deed.
Altijd een leuk speeltje gevonden. Zelfs nu nog.
Ideaal om boven te halen met dit mooie lenteweer.

Reply
Nicole Orriëns 3 maart 2022 - 13:28

Dankjewel voor de tips. Je zou niet meteen denken dat je van bellenblaas zulke vervelende vlekken krijgt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Reply
Linda schrijft 't op 3 maart 2022 - 10:43

Kleding waarin ze mogen ravotten is inderdaad het beste, net zoals met krijten.

Reply

Laat een reactie achter