Zelf stoepkrijt maken: zo makkelijk is het!

door Linda

Julia wordt binnenkort 6 jaar! Dat betekent dat het zoeken naar een leuke traktatie weer is begonnen. Ik scrolde door Pinterest voor wat leuke ideeën. Ik wilde graag iets knutselen wat makkelijk was, maar met een zomer thema . Ze is immers in de zomervakantie jarig, dus dat leek me wel zo leuk. Zo kwam ik ijsjes tegen van stoepkrijt! En het leek ook makkelijk te maken. Ik ging ermee aan de slag en in dit blog kun je lezen of het echt zo makkelijk gemaakt was én natuurlijk wat het eindresultaat was.

Benodigdheden stoepkrijt ijsjes

Wat heb je nodig om zelf stoepkrijt te maken?

Allereerst het welbekende lijstje met dingen die je nodig hebt wanneer je zelf stoepkrijt wilt gaan maken:
Gips
– Kinderverf (deze kocht ik bij de Action) of acrylverf
– IJsstokjes (deze kocht ik ook bij de Action)
– Mallen of vormpjes

Stoepkrijt maken

Nu gaan we aan de slag met het maken van het stoepkrijt! Kijk even op de verpakking van het gips hoeveel water je met het gips zou moeten mengen. In mijn geval was dit 100 ml water op 120 ml gips.

  1. Doe de goede hoeveelheid water in een, bij voorkeur kartonnen, bekertje.
  2. Voeg nu een goede klodder verf toe.
  3. Meng de verf goed met het water zodat er geen klodders meer in zitten. Ik gebruikte voor het roeren alvast een ijsstokje.
  4. Strooi nu het gips in de beker en roer dit met het stokje heel goed door.
  5. Nu kun je de vormen erbij pakken waar je het stoepkrijt in wilt gaan doen. Ik pakte de ijshouders erbij en goot deze vol met het mengsel.
  6. Doe het ijsstokje in het midden van het ijsvormpje en tik op de mal om de laatste luchtbelletjes eruit te laten.

Het stoepkrijt moet wel echt een paar uur in de vorm drogen. Ik ben daarom zelf ook al vroeg begonnen met het maken van deze stoepkrijt ijsjes. Ook voor het geval ze zouden mislukken. Maar gelukkig ging het allemaal goed en is het echt leuk en makkelijk om zelf stoepkrijt te maken.

Traktatie met stoepkrijt

Wil je net als Julia traktaties maken van stoepkrijt, maar wil je geen ijsjes? Dan kun je ook andere mallen gebruiken. Het fijnst en makkelijkste is dan om met siliconen mallen te werken. Deze kun je makkelijker van het stoepkrijt af halen. Je kunt zo stoepkrijt maken in alle vormen die je maar zou willen. Dus ook voor bijvoorbeeld een dino traktatie of juist een eenhoorn traktatie, wanneer jouw kind dat leuker vind.

Ga je aan de slag met het maken van stoepkrijt? Ook heel leuk om samen met je kinderen te maken in de zomervakantie trouwens! Laat het me dan vooral weten in een reactie onder dit blog of tag me op Instagram of Facebook. Ik vind het heel leuk om jouw stoepkrijt creaties te zien!

Liefs,
Linda

Lees ook: Deze traktaties zijn makkelijk én gezond

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

6 comments

Frederique 15 juli 2022 - 18:21

Ojee haha wilden de kinderen dat niet opeten?! Ik vind het wel een heel leuk idee maar dan inderdaad misschien in een andere mal haha

Reply
Kimberly 15 juli 2022 - 14:14

Wat onwijs leuk om zelf te maken zeg! Je zou het ook helemaal niet denken dat het stoepkrijt zou zijn.

Reply
Nicole Orriëns 14 juli 2022 - 14:56

Wat handig dat je zelf stoepkrijgt kunt maken! Dat wist ik niet! Wel dat je zelf playdough kunt maken bijvoorbeeld, maar dit is ook erg leuk om samen met de kinderen te doen stel ik me zo voor. Zeker in de vakantie.

Reply
Linda schrijft 't op 14 juli 2022 - 14:23

Wat een leuk origineel kado voor de kids, ookl euk om tijdens een kinderverjaardag zelf te maken

Reply
Claire 14 juli 2022 - 11:07

Dat lijkt mij onwijs leuk om te maken! En het ziet er ook nog eens heel gezellig uit. Leuk!

Reply
Nienke 11 juli 2022 - 22:17

Super tof idee!! Ik wist niet dat het zo makkelijk zou zijn haha. Lijkt me leuk om deze zomer samen met Eefje te doen 🙂

Reply

Laat een reactie achter