Een vrolijk bosje bloemen knutselen

door Linda

Moederdag is in aantocht en daarom ben ik met de kinderen begonnen met het knutselen van een vrolijk bosje bloemen voor oma. Bij de Action vond ik hele leuke papieren rietjes die we als steel konden gebruiken en knutselpapier had ik al in huis. Dus we konden aan de slag! Wil je weten hoe we dit leuke bosje bloemen geknutseld hebben, lees dan snel verder!

Wat hebben we nodig?

Om zelf dit vrolijke bosje bloemen te knutselen heb je nodig:
– Rietjes (ik heb voor groene papieren rietjes gekozen met een leuk design)
– Verschillende kleuren knutselpapier
– Lijm of plakband
– Schaar
– Zwarte stift

Aan de slag!

  1. Knip de bloemen uit de verschillende kleuren knutselpapier. Ik heb gekozen voor de vorm van een tulp. Deze kon Julia (4 jaar) makkelijk zelf knippen.
  2. Plak de bloem op het rietje.
  3. Knip de vorm van een bloemblad uit een stuk groen papier. Ook dit kon Julia prima zelf doen.
  4. Schrijf iets liefs op het blad of laat het leeg.
  5. Plak het blad aan het rietje zodat de bloem helemaal af is en laat ze drogen. Ik heb de bloemen ondersteboven met het pak rietjes erop laten drogen zodat het goed plakte.

Bosje bloemen voor Moederdag

Dit bosje bloemen kun je makkelijk voor Moederdag maken, maar natuurlijk ook voor iemand anders of voor een verjaardag. Iemand verrassen met een vrolijk gekleurd bosje bloemen dat nooit verwelkt en met liefde is gemaakt. Wie wil dat nou niet? Ga je zelf ook een vrolijk bosje bloemen knutselen, laat het me dan in een reactie onder dit blog weten. Of tag me op Instagram. Vind ik leuk!

Heb je zin om nog meer te knutselen? Kijk dan nog even hier voor nog meer inspiratie of kijken even op mijn Pinterest. Voor het knutselen van een mooie Moederdag ketting kun je hier nog even verder lezen. Maar ook voor ideeën om een lekker Moederdag ontbijtje te maken zit je goed op mijn blog. Daarvoor kun je nog even bij Bakken en recepten kijken.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

9 comments

Rory 7 mei 2021 - 13:12

Zo grappig. Ik lees dit terwijl tegenover mijn laptop een vaas met ‘echte’ tulpen staat. Ik koop bijna nooit meer bloemen (te duur) maar gisteren kon ik de verleiding niet weerstaan. Dus het bosje tulpen (7,95 voor 10 stuks. Wow).
En wat ziet dit knutselwerkje er leuk uit!!! Makkelijk om te doen en ook nog eens heel erg leuk. Ik laat het Mila zeker even zien. Zal ze heel leuk vinden om te maken.

Reply
Frederique 4 mei 2021 - 12:32

Dit vind ik altijd fijne knutsels: weinig werk, veel effect. Ze zien er hartstikke feestelijk uit!

Reply
Linda 4 mei 2021 - 12:41

Ah dank je wel!

Reply
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh 4 mei 2021 - 12:51

Wat een schatjes! Super leuk! Ben je ook al zo aan het aftellen? ❤️

Reply
Linda 4 mei 2021 - 13:13

Ja! Vooral omdat Julia wat moois gemaakt heeft en het verstopt heeft op haar kamer. Ze vraagt elke dag of het al Moederdag is en of ze het al mag geven. Zo schattig!

Reply
Nicole Orriëns 4 mei 2021 - 11:00

Ze zijn prachtig geworden! Wat een leuke en kleurrijke tulpen heb je gemaakt. En deze verwelken ook nooit!

Reply
Linda 4 mei 2021 - 12:41

Dank je wel! En zo gemaakt 🙂 iets wat iedereen wel leuk vind om te krijgen.

Reply
Lindaschrijfthetop 4 mei 2021 - 09:19

Moeders zijn dol op zelfgemaakte knuselwerkjes. Mijn eerste moederdagcadeau was een doosje met de voetjes erop op de creche gemaakt. Ik heb het nog.

Reply
Linda 4 mei 2021 - 12:40

Wat leuk! Ja ik heb ook het allereerste knutselwerkje nog 🙂

Reply

Laat een reactie achter