Vrolijke bloemen knutselen met kinderen

door Linda

Moederdag is in aantocht! Daarom hebben we om oma te verrassen, vrolijke bloemen geknutseld met de kinderen. Bij de Action vond ik onder andere hele leuke papieren rietjes die we voor een bosje als steel hebben gebruikt. Gekleurd knutselpapier, lijm en wol had ik al in huis. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Wil je weten hoe we deze leuke bosjes bloemen geknutseld hebben, lees dan snel verder!

Bloemen knutselen voor Moederdag
Mooie bloemen voor Moederdag

Bosje bloemen voor Moederdag

Dit bosje bloemen kun je makkelijk voor Moederdag maken, maar natuurlijk ook voor iemand anders of voor een verjaardag. Iemand verrassen met een vrolijk gekleurd bosje bloemen dat nooit verwelkt en met liefde is gemaakt. Wie wil dat nou niet? Ga je zelf ook een vrolijk bosje bloemen knutselen, laat het me dan in een reactie onder dit blog weten. Of tag me op Instagram. Vind ik leuk!

Wat hebben we nodig?

Om zelf deze knutsel te maken heb je nodig:
– Rietjes (ik heb voor groene papieren rietjes gekozen met een leuk design)
– Verschillende kleuren knutselpapier
– Lijm of plakband
– Schaar
– Zwarte stift

Knutselpapier en rietjes om de bloemen te maken
Knutselpapier en rietjes voor dit bosje bloemen

Knutselen maar!

Knip als eerst de bloemen uit de verschillende kleuren knutselpapier. Ik heb gekozen voor de vorm van een tulp. Deze kon mijn kleuter van 4 jaar makkelijk zelf knippen. De bloem plak je nu op een van de rietjes. De bloem is niet compleet zonder een mooi groen bloemblad, dus deze kan je kleuter ook zelf uitknippen. Misschien is het wel nog handig om dit vooraf even op het papier uit te tekenen voor je kind. Op het blad kun je iets liefs schrijven voor Moederdag of de verjaardag of natuurlijk leeg laten. Plak het blad nu aan het rietje zodat de bloem helemaal af is en laat ze drogen. Ik heb de bloemen ondersteboven met het pak rietjes erop laten drogen zodat het goed plakte.

Bloemenkaart knutselen

Bloemen kaart

Wil je oma of een moeder verrassen, dan kun je ook deze leuke bloemen kaart maken. Deze kun je versturen of bij een ander cadeautje doen. Super leuk om te krijgen, maar ook makkelijk om te maken!

Wat hebben we nodig?

Om deze kaart te knutselen heb je nodig:
– Gekleurd knutselkarton
– Wol of linten
– Lijm
– Schaar

Aan de slag!

Begin met het vouwen van de kaart. Wanneer dit is gedaan, kun je stukjes wol in verschillende lengten knippen. Voor onze kaart, hebben we 7 stukjes geknipt en daarna op de kaart geplakt als een bosje bloemen. Daarna zoek je een kleurtje karton uit waarvan je de hartjes wil maken. Vouw deze eerst dubbel en knip dan een half hartje zodat je een heel hartje uit het papier krijgt. Doe een beetje lijm op het midden van het hart en druk het voorzichtig aan op de kaart aan het einde van een stukje wol. Dan kun je het beste even het strikje teken op het karton of papier en voor het midden van de strik hebben we een andere kleur gekozen. Laat de kaart even drogen en hij is klaar om geschreven en gegeven te worden aan oma of mama!

Een bloemen knutselwerk

Een bloemen knutselwerk is natuurlijk ook leuk om te maken! Bij deze knutsel zijn de bladeren van de bloem in 3D en de rest van de bloem is gemaakt van knutselpapier.

Wat heb je hiervoor nodig?

Om dit bloemen knutselwerkje te maken heb je dit nodig:

– Knutselpapier
– Lijm
– Een schaar

Hoe maak je deze 3D bloem?

We maakten zelf een knutsel met maar 1 bloem erop, maar je kunt natuurlijk veel meer bloemen op een vel papier maken! Voor de steel en het blad hebben we groen knutselpapier gebruikt. De bloem is gemaakt van dunne strookjes papier die we dubbelvouwden. In het hart van de bloem, plak je alle bloemblaadjes aan elkaar. Een rondje plak je in het midden zodat de bloem helemaal af is. Deze knutsel is leuk om te maken met een kleuter, hij of zij kan makkelijk helpen knippen en plakken. Een peuter zou je bij dit werkje ook kunnen helpen met plakken.

Heb je zin om nog meer te knutselen? Kijk dan nog even hier voor nog meer inspiratie of kijken even op mijn Pinterest. Voor het knutselen van een mooie Moederdag ketting kun je hier nog even verder lezen. Maar ook voor ideeën om een lekker Moederdag ontbijtje te maken zit je goed op mijn blog.

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

9 comments

Rory 7 mei 2021 - 13:12

Zo grappig. Ik lees dit terwijl tegenover mijn laptop een vaas met ‘echte’ tulpen staat. Ik koop bijna nooit meer bloemen (te duur) maar gisteren kon ik de verleiding niet weerstaan. Dus het bosje tulpen (7,95 voor 10 stuks. Wow).
En wat ziet dit knutselwerkje er leuk uit!!! Makkelijk om te doen en ook nog eens heel erg leuk. Ik laat het Mila zeker even zien. Zal ze heel leuk vinden om te maken.

Reply
Frederique 4 mei 2021 - 12:32

Dit vind ik altijd fijne knutsels: weinig werk, veel effect. Ze zien er hartstikke feestelijk uit!

Reply
Linda 4 mei 2021 - 12:41

Ah dank je wel!

Reply
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh 4 mei 2021 - 12:51

Wat een schatjes! Super leuk! Ben je ook al zo aan het aftellen? ❤️

Reply
Linda 4 mei 2021 - 13:13

Ja! Vooral omdat Julia wat moois gemaakt heeft en het verstopt heeft op haar kamer. Ze vraagt elke dag of het al Moederdag is en of ze het al mag geven. Zo schattig!

Reply
Nicole Orriëns 4 mei 2021 - 11:00

Ze zijn prachtig geworden! Wat een leuke en kleurrijke tulpen heb je gemaakt. En deze verwelken ook nooit!

Reply
Linda 4 mei 2021 - 12:41

Dank je wel! En zo gemaakt 🙂 iets wat iedereen wel leuk vind om te krijgen.

Reply
Lindaschrijfthetop 4 mei 2021 - 09:19

Moeders zijn dol op zelfgemaakte knuselwerkjes. Mijn eerste moederdagcadeau was een doosje met de voetjes erop op de creche gemaakt. Ik heb het nog.

Reply
Linda 4 mei 2021 - 12:40

Wat leuk! Ja ik heb ook het allereerste knutselwerkje nog 🙂

Reply

Laat een reactie achter