Moederdag: een hartje van klei knutselen

door Linda

Zondag is het alweer Moederdag! Deze week nog een leuk (en makkelijk) cadeautje knutselen? Maak dan dit leuke hartje van klei! Heel leuk om met je peuter of kleuter te maken en je kunt er vele kanten mee op! Knutsel je mee?

Hart van klei voor Moederdag

Wat heb je nodig?

Om deze leuke versierde hartjes voor oma of mama te maken heb je het volgende nodig:

  • Klei (deze kocht ik bij de Action)
  • Hartjes uitsteek vormpje
  • Kralen
  • Steentjes / strijkkralen of andere decoratie
  • Touw of een mooi lint
  • Satéstokje
Hart uit het klei steken met een vormpje

Een hartjes hanger knutselen

Om deze leuke harten te maken, verdeel je de klei over kleinere stukjes. Wanneer deze klei wat droog aan voelt, maak je hem een klein beetje nat zodat je hem beter kunt kneden. Heb je hem meerdere stukjes, dan kan je kind aan de slag met het plat maken (of uitrollen) van de klei. Nu kan je peuter of kleuter het hartjes vormpje pakken en hiermee het hartje uitsteken.

Hartje van klei versieren

Het leuke van dit hart van klei is dat je hem kunt versieren zoals je zelf wilt. En ook als je alleen de klei en het vormpje hebt, kun je er wat moois van maken! Maak hem persoonlijk en extra speciaal door je kind zijn vingerafdruk in de klei te maken. Schrijf achterop de naam en het jaartal, dan heeft mama of oma iets speciaals om te bewaren! Of stempel net als ik met bijvoorbeeld een servet of ander voorwerp met een mooie print (deels) over de klei. Zo krijg je er een mooie afdruk op. Met de satéprikker maak je een gaatje in de klei zodat daar, wanneer de klei droog is, een stukje touw doorheen kan met daarboven een paar mooie kralen. Wij versierden de harten ook met wat steentjes (ook van de Action). Wat zijn ze leuk geworden he?! Je zou ze zelfs nog kunnen beschilderen. Ook leuk!

Hart van klei met steentjes erin

Heb jij als een mooie knutsel gemaakt voor Moederdag? Natuurlijk ben ik heel benieuwd of je deze leuke versierde hartjes van klei ook gaat knutselen! Wij hebben deze mooie in ieder geval voor oma gemaakt. De kinderen vonden het heel erg leuk om te doen (en ook makkelijk te maken!)

Liefs, Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter