Handige lijstjes

7 leuke herfst knutsel ideeën

Het is herfst! Op mijn Instagram heb je de afgelopen dagen misschien wel de mooie foto’s langs zien komen die ik maakte in het bos. Dat vind ik toch het mooiste aan de herfst, al die verschillende kleuren! Mocht je met je peuter of kleuter eerdaags ook naar het bos gaan, neem dan wat schatten die jullie onderweg vinden, mee. Je kunt er de mooiste knutsels mee maken! In dit blog vind je 7 leuke herfst knutsel ideeën.

1. Slakken

Bron: Pinterest

Deze slakken zijn leuk om te maken! Verf een dennenappel en knip de slak uit. Meer geschikte voor kleuters.

2. Eikel

Bron: Pinterest

Deze eikel is ook een mooi kunstwerk dat peuters kunnen maken met stroken gekleurd papier. Door het scheuren van het papier wordt de motoriek gestimuleerd.

3. Boom

Bron: Pinterest

Het leuke voor mama is dat de stam van de boom een afdruk is van de hand van je kind. Hoe leuk?! Je kind kan de stam verven en de bladeren maken door te stempelen met een wattenstaafje in verschillende kleuren verf. Zowel leuk voor een peuter als een kleuter om te maken!

4. Spinnenweb

Spinnenwebben maken
Bron: Pinterest

Deze spinnenwebben maakte ik vroeger ook al, hoe leuk?! Je hebt hiervoor een kastanje nodig, een paar satéprikkers en wol. Steek de satéprikkers in de kastanje en dan kan de wol er omheen gemaakt worden. Dit werkje is leuk om te maken voor kleuters.

5. Herfsthanger

Bron: Pinterest

Hoe leuk is deze herfsthanger? Bind bladeren in verschillende kleuren vast aan een langer stuk touw. Het langere touw bind je aan de tak. Deze knutsel kun je samen met je kinderen maken na een wandeling door het bos.

6. Bladeren stempelen

Bladeren stempelen
Bron: Pinterest

Een mooi herfstige knutsel maak je door bladeren in verschillende kleuren verf te doen en te stempelen op een wit of licht papier.

Egel

Egel
Bron: Pinterest

Deze egel kan mooi beplakt worden met smalle stroken papier. Zo heeft deze egel echte stekels!

Heb je nog een leuk idee dat hier niet bij staat? Laat het me weten in een reactie hieronder. Op mijn Pinterest account kun je trouwens nog meer leuke knutsel ideeën vinden.

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *