Herfst: 7 leuke knutsel ideeën voor peuters en kleuters

door Linda

Het is herfst! Op mijn Instagram heb je de afgelopen dagen misschien wel de mooie foto’s langs zien komen die ik maakte in het bos. Dat vind ik toch het mooiste aan de herfst, al die verschillende kleuren! Mocht je met je peuter of kleuter eerdaags ook naar het bos gaan, neem dan wat schatten die jullie onderweg vinden, mee. Je kunt er de mooiste knutselwerkjes mee knutselen! In dit blog vind je 7 leuke en makkelijke herfst knutsel ideeën voor peuters en kleuters.

1. Slakken

Slak knutselen

Slakken zijn leuk om te maken! Je kind kan deze slak maken door een kartonnen bordje te versieren met bijvoorbeeld pompons. Het lijf van de slak knip je uit gekleurd knutselpapier. De voelsprieten kun je ook van papier maken of van pijpenragers. Met 2 wiebeloogjes maak je deze vrolijke slak compleet.

2. Eikel

Deze eikel is een mooi kunstwerk dat zowel peuters als kleuters kunnen maken met stroken gekleurd papier. Door het scheuren van het papier wordt de motoriek gestimuleerd. Een goede oefening voor een peuter!

3. Herfst boom

Herfst boom stempelen door peuter
Bron: Pinterest

Het leuke voor mama is dat de stam van de boom een afdruk is van de hand van je kind. Je kind kan de stam verder verven en de bladeren maken door te stempelen met een wattenstaafje in verschillende kleuren verf. Zowel leuk voor een peuter als een kleuter om te maken!

4. Spinnenweb

Kastanje knutselen als spinnenweb
Kastanje spinnenweb

Deze spinnenwebben maakte ik vroeger ook al, zo leuk! Je hebt hiervoor een kastanje nodig, een paar satéprikkers en (verschillende kleuren) wol. Steek de satéprikkers in de kastanje en dan kan de wol er omheen gemaakt worden. Dit werkje is vooral leuk om te maken voor kleuters.

5. Herfsthanger

Herfsthanger
Bron: Pinterest

Hoe mooi is deze herfsthanger? Bind bladeren in verschillende kleuren vast aan een langer stuk touw. Het langere touw bind je aan de tak. Deze knutsel kun je samen met je kinderen maken na een wandeling door het bos.

6. Herfst bladeren stempelen

Herfst bladeren stempelen
Bron: Pinterest

Een mooi herfstige knutsel maak je door bladeren in verschillende kleuren verf te doen en te stempelen op een wit of licht papier. Kleuters kunnen hier wat moois van maken, maar peuters ook!

7. Egel

Egel knutselen
Egeltje knutselen

Deze egel kan mooi beplakt worden met smalle stroken papier. Zo heeft deze egel echte stekels! Peuters én kleuters kunnen deze egel inkleuren en beplakken.

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb gegeven met deze 7 leuke herfst knutsel ideeën voor peuters en kleuters. Heb je zelf nog een leuk herfstig knutsel idee dat hier niet bij staat? Laat het me weten in een reactie hieronder. Op mijn Pinterest account kun je trouwens nog meer leuke herfst knutsel ideeën voor kinderen vinden.

Wil je ook je tafel een herfst make-over geven? Dan kun je hier lezen hoe ik dat aanpakte.

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

2 comments

Herfst Knutselen Peuters | www.mamaliefde.nl - Inlognl.com 27 september 2022 - 18:24

[…] Herfst: 7 leuke knutsel ideeën voor peuters en kleuters […]

Reply
Astrid 23 december 2021 - 17:24

Hoi Linda, wauw wat een ideeën zeg! Super mooi zeg! Ik zal me niet vervelen volgende herfst

Reply

Laat een reactie achter