Handige lijstjes,  Knutselen

Herfst: 7 leuke knutsel ideeën voor peuters en kleuters

Het is herfst! Op mijn Instagram heb je de afgelopen dagen misschien wel de mooie foto’s langs zien komen die ik maakte in het bos. Dat vind ik toch het mooiste aan de herfst, al die verschillende kleuren! Mocht je met je peuter of kleuter eerdaags ook naar het bos gaan, neem dan wat schatten die jullie onderweg vinden, mee. Je kunt er de mooiste knutsels mee maken! In dit blog vind je 7 leuke herfst knutsel ideeën voor peuters en kleuters.

1. Slakken

Slakken
Bron: Pinterest

Deze slakken zijn leuk om te maken! Verf een dennenappel en knip de slak uit. Maak deze slakken met kleuters, voor peuters zal dit nog wat lastig zijn.

2. Eikel

Herfstknutsel eikel met stroken papier
Bron: Pinterest

Deze eikel is ook een mooi kunstwerk dat peuters kunnen maken met stroken gekleurd papier. Door het scheuren van het papier wordt de motoriek gestimuleerd. Deze knutsel kun je zowel met peuters als met kleuters maken.

3. Boom

Stempel boom
Bron: Pinterest

Het leuke voor mama is dat de stam van de boom een afdruk is van de hand van je kind. Hoe leuk?! Je kind kan de stam verven en de bladeren maken door te stempelen met een wattenstaafje in verschillende kleuren verf. Zowel leuk voor een peuter als een kleuter om te maken!

4. Spinnenweb

Spinnenwebben maken
Bron: Pinterest

Deze spinnenwebben maakte ik vroeger ook al, hoe leuk?! Je hebt hiervoor een kastanje nodig, een paar satéprikkers en wol. Steek de satéprikkers in de kastanje en dan kan de wol er omheen gemaakt worden. Dit werkje is leuk om te maken voor kleuters.

5. Herfsthanger

Herfsthanger
Bron: Pinterest

Hoe leuk is deze herfsthanger? Bind bladeren in verschillende kleuren vast aan een langer stuk touw. Het langere touw bind je aan de tak. Deze knutsel kun je samen met je kinderen maken na een wandeling door het bos. Deze herfsthanger kun je mooi samen met je kinderen maken.

6. Bladeren stempelen

Bladeren stempelen
Bron: Pinterest

Een mooi herfstige knutsel maak je door bladeren in verschillende kleuren verf te doen en te stempelen op een wit of licht papier. Kleuters kunnen hier wat moois van maken, maar peuters ook!

7. Egel

Egel
Bron: Pinterest

Deze egel kan mooi beplakt worden met smalle stroken papier. Zo heeft deze egel echte stekels! Peuters én kleuters kunnen deze egel inkleuren en beplakken.

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb gegeven met deze 7 leuke herfst knutsel ideeën voor peuters en kleuters. Heb je zelf nog een leuk knutsel idee dat hier niet bij staat? Laat het me weten in een reactie hieronder. Op mijn Pinterest account kun je trouwens nog meer leuke herfst knutsel ideeën vinden.

Wil je ook je tafel een herfst make-over geven? Dan kun je hier lezen hoe ik dat aanpakte.

Liefs,
Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *