Herfst: Deze leuke knutsels maak je met bladeren

door Linda

Tijdens een wandeling door het bos hebben mijn kinderen veel bladeren meegenomen. Daar kunnen we mooi mee knutselen! Er zijn zoveel leuke dingen te maken met bladeren. In dit blog kun je daarom deze leuke knutsels vinden die je samen met een peuter of kleuter kunt maken van bladeren. Dus mocht je de komende dagen ook naar het bos gaan, neem dan even wat bladeren mee!

Een vos

Deze vos is super leuk en makkelijk om te maken! Het enige wat je er voor nodig hebt is een groot blad, een vel (gekleurd) papier en een viltstift of wat verf (wij gebruikten zelf verf).

Een paar dieren van bladeren

Plak van groot naar klein wat bladeren boven elkaar (mooie oefening voor peuters en kleuters om van groot naar klein te leren!). Bedenk op welke dieren deze bladeren lijken, of ze ook in het bos wonen en geef met een viltstift of verf de dieren pootjes, ogen en misschien wel veren of stekels!

Mooie gestempelde bladeren

Herfstbladeren stempelen

Stempelen is super leuk! En met bladeren kun je natuurlijk ook stempelen. Dit werkje is zowel voor een peuter als voor een kleuter leuk om te maken. Het enige dat je nodig hebt zijn bladeren, verschillende kleuren verf en een wit vel papier (of een andere kleur papier). Neem hiervoor wel een stevig blad, want anders scheurt het blad best snel door de natte verf. Dat zou zonde zijn van de knutsel natuurlijk!

Bladeren contouren

Herfst knutsel contouren van bladeren

Heb je blaasstiften in huis? Dan kun je deze mooie herfst knutsel maken. Je legt de bladeren die je gevonden hebt op het blad en je blaast met verschillende kleuren stiften over de bladeren. Dat wordt zeker weten een mooi knutselwerk! Leuk om te maken voor zowel een peuter als een kleuter.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met dit blog! Ga je deze herfst ook zelf aan de knutsel met je peuter en kleuter en maak je één van deze ideeën? Dan zou ik het heel leuk vinden als je dit met me deelt. Dat kan onder aan dit blog in een reactie, maar natuurlijk ook op Facebook of Instagram. Ik ben benieuwd!

Wil je nog meer leuke dingen knutselen? Kijk dan nog even hier.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter