Stickers maken met de Fichero mini pocket printer

door Linda

Wist je dat Action ook een webshop heeft? Hier kun je producten vinden die je niet in de winkel kunt krijgen. Zo kwam ik dus de Fichero mini pocket printer tegen. Een thermische mini printer, waarmee je een notitie, leuke sticker of foto kunt printen. Super handig voor het personaliseren van een cadeautje of het maken van een sticker voor op een traktatie. Wat ik van deze Fichero mini pocket printer van de Action vond, lees je in dit blog.

De verpakking van de Fichero pocket printer
De verpakking van de Fichero pocket printer

Wat kun je allemaal met de Fichero mini pocket printer?

De Fichero mini pocket printer is een draadloze, oplaadbare, kleine printer. Je kunt ermee foto’s afdrukken, stickers en stickerlabels maken of notities printen. Om de printjes te maken, heb je geen inkt of toner nodig. De mini pocket printer maakt namelijk gebruik van een thermische printtechnologie. Dit houd in dat de printer ZINK papier gebruikt dat kleurkristallen bevat. Het papier ziet er kleurloos uit. De printer verwarmt de kleurkristallen tijdens het printen, waardoor er kleuren ontstaan (in dit geval alleen zwart). Doordat hij thermisch print, is hij nooit leeg. Neem deze printer overal mee naar toe en je kunt altijd printen. Hiervoor heb je de app Luck Jingle nodig. Hier staan ook wat templates in waarmee je je printjes kunt ontwerpen. Heb je de app op je telefoon gedownload, dan kun je hem verbinden met de pocket printer. Printen maar!

Hoe werkt de Fichero mini pocket printer?

Als je de verpakking open maakt, zie je de printer, een oplaadkabeltje en de extra printrollen. Onder de printer vindt je de handleiding van de mini pocket printer. Gebruik je de printer voor het eerst, dan is het handig om hem eerst even op te laden. Dit duurt zo’n 3 uur. Ondertussen kun je de app Luck Jingle vast downloaden in de Playstore (je kunt deze app is er zowel voor Apple als voor Android). Is de Fichero mini pocket printer opgeladen, dan kun je aan de slag door 2 keer kort te drukken op de aan knop die je naast de ingang voor de oplaadkabel kunt vinden. Verbind de pocket printer met je smartphone, tablet of laptop door middel van bluetooth.

De mini pocket printer van Action
De Fichero mini pocket printer van Action

Wat vond ik van deze mini pocket printer van Action?

Ik bestelde de mini pocket printer om stickers mee te gaan maken voor de kinderen en voor traktaties. Toen ik hem uitpakte en uit de verpakking haalde was ik toch wel echt verrast door het formaat van de Fichero printer. Het woord ‘mini’ zit natuurlijk al in de naam, maar dat hij zo mini zou zijn had ik niet verwacht. Het is echt een klein printertje die je zo mee kunt nemen, of op kunt bergen (ook fijn!). Ik had niet zoveel zin om de handleiding te lezen, dus ik ging gelijk proberen om hem aan te krijgen. Al snel kwam ik er achter dat hij eerst opgeladen moest worden, maar dat dit prima ging met het bijgeleverde snoertje. Voor mijn gevoel duurde het geen 3 uur voordat hij opgeladen was (maar wat wel in de beschrijving staat). Ik kon best snel weer aan de slag. Door 2x te drukken op het aan knopje, werd het knopje groen en probeerde ik de printer op te zoeken met de bluetooth van mijn telefoon. Hij vond hem en ik kon zo snel met elkaar verbinden. Daarna ging ik naar de galerij van mijn telefoon om een foto te printen. Dit werkte echter niet want als ik op printen drukte bij de foto, vond hij de mini printer niet. Toen heb ik toch de Luck Jingle app gedownload. Je kunt hier dus niet zonder wanneer je wat wilt printen.

De app Luck Jingle zelf vond ik niet zo handig en erg beperkt in de mogelijkheden om te ontwerpen. Daar heb ik een oplossing voor gevonden: Canva! In Canva (ook een app, maar waar je veel meer mee kunt) ontwerp je wat je wilt en dit download je als afbeelding. Deze kun je dan wel mooi printen met de Fichero pocket printer. De kwaliteit van de print viel me in het begin een beetje tegen, maar nu ik een aantal printjes heb gemaakt, wordt het wel wat beter.

De Fichero mini pocket printer heeft geprint
De Fichero mini pocket printer in actie

Bij de printer zitten 3 printrollen: 1 zit in de printer zelf en 2 kun je in het doosje vinden. Ben je door je printpapier heen of wil je een ander kleurtje, dan kun je je mini pocket printer navullen met:
– Stickerrollen 3 stuks of per 5 stuks
– Printrollen 10 stuks

De Fichero mini pocket printer is online in de webshop van de Action te koop voor maar € 29,95 of via Bol.com. En dat is echt goedkoop voor een pocket printer. Wil je dus stickers maken of een cadeautje voorzien van een naam, dan is dit wel een heel leuk printertje die niet veel ruimte in neemt.

Specificaties

MerkFichero
Afmetingen8,1 x 8,1 x 4,2 cm
Gewicht140 gram
MateriaalPlastic
VoedingOplaadbare batterij (18500, Li-ion 1200mAh 3,7V 4,4Wh)
Inclusief1x witte stickerrol van 56 mm x 3,5 meter
Inclusief1x blauw papierrol van 56 mm x 6 meter
Inclusief1x witte papierrol van 56 mm x 6 meter
Inclusief oplaadkabelJa
PrintkleurZwart-wit
Resolutie203 dpi
BedieningVia app (Luck Jingle)
VerbindingBluetooth 4.0
Inclusief oplaadkabelJa
Compatibel met Android en iOSJa, Android 4.0 en iOS 8.0 of nieuwer

Heb je deze pocket printer van Action toevallig ook en heb je nog leuke tips, laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

In dit blog staan affiliate linkjes

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

10 comments

Chantal 3 september 2023 - 20:19

Hoi Linda,
Ik heb het apparaatje gekocht, ik vroeg me ad of je via canva leuke stickers kan maken, zonder abonnement op deze app. Het standaard formaat van stickers in canva is 10 x 10 cm, dat is te groot, maar aanpassen kan alleen als pro member. Heb je hier tips voor? Ik hoor het graag.

Reply
Linda 4 september 2023 - 09:06

Hoi Chantal, je kunt door te zoeken in Canva op stickers, zeker stickers vinden die je aan kunt passen en downloaden. Na het downloaden staat de afbeelding in je galerij en kun je het printen met de pocketprinter. Dan alleen nog in een rondje knippen of zoals ik doe, met een pons. Veel knutselplezier!

Reply
Lani 31 augustus 2023 - 22:02

Hoe verbind je Canvas met Fichero?

Reply
Linda 4 september 2023 - 09:08

Hoi Lani,
Je hoeft de printer niet te verbinden met Canva, je kunt in Canva je ontwerp maken, deze dowloaden en dan de printerapp openen en de afbeelding opzoeken in je galerij. Veel knutselplezier!

Reply
Hilja de Jong 30 augustus 2023 - 11:03

Hallo
Waar kan ik nieuwe stickers kopen?

Reply
Linda 4 september 2023 - 09:08

Hi Hilja, dit heb ik beschreven in het blog 😉

Reply
E. van Nes 10 augustus 2023 - 17:47

Vraagje over deze printer: wat is de naam waarmee ik hem moet verbinden met bluetooth? Hoe krijg ik hem open om het rolletje te vervangen?

Reply
Ans 21 juni 2023 - 04:33

Probeer het online te bestellen bij action .. maar ik denk het niet leverbaar is. Zocht juist zoiets voor etiketten kruidenpotjes aangezien mijn handschrift niet netjes is.

Reply
Jean-Pierre Geuskens 25 februari 2023 - 11:48

Wat zijn de afmetingen van de stickers, is het ook mogelijk adresetiketten te maken, zijn de stickers gemakkelijk bij te bestellen?
Kun je een adressen database of excel bestand koppelen?

Reply
Daisy 22 februari 2023 - 15:58

Goed en leuk artikel van u, waarin een goede uitleg staat beschreven. Toevallig ook dit printertje aangeschaft om etiketten te maken. Helaas lukt het me niet om tekst op de sticker-rol te krijgen. Alleen een streep, doordat de rol niet uit het apparaat wil rollen lijkt wel. Met het gewone papier gaat het prima. Weet u misschien wat ik fout doe?

Reply

Laat een reactie achter