Dag van de Leidster: 6 leuke knutsel ideeën

door Linda

Donderdag, 21 september 2023, is het de Dag van de Leidster! Op deze dag worden alle pedagogisch medewerkers en gastouders in het zonnetje gezet. Als een blijk van waardering is het leuk als je diegene een klein cadeautje geeft. Het is natuurlijk extra leuk als je zelf een cadeautje in elkaar knutselt, al dan niet met je peuter of kleuter. In dit blog vind je 6 leuke knutsel ideeën, speciaal voor de Dag van de Leidster.

Wat houd de Dag van de Leidster in?

De Dag van de Leidster is oorspronkelijk in 2002 in het leven geroepen door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang. Zij vonden het tijd dat leiders en leidsters een vaste dag kregen waarop zij waardering krijgen voor het werk dat ze doen. Ook wilden ze door deze dag mensen enthousiasmeren voor het werk als kinderleidster. De Dag van de Leidster is dus eigenlijk een soort Moederdag voor de leidsters en Vaderdag voor de leiders, waarbij ze een kleinigheidje van de kinderen krijgen als blijk van waardering.

Wanneer is de Dag van de Leidster?

De Dag van de Leidster valt ieder jaar op de derde donderdag in september. In 2023 is dit dus op donderdag 21 september.

Knutsel ideeën voor de leidster of gastouder

1. Geknutseld fotolijstje

Geknutseld fotolijstje voor gastouder

Bij onder andere de Action heb je diepe fotolijstjes. Hierin kun je je kind wat moois in laten maken. Zo hebben wij de naam van de gastouder met houten letters (ook bij de action te koop) opgeplakt en daaronder ‘is lief’, maar je kunt natuurlijk ook wat anders opplakken. Je peuter kan het verder versieren en beplakken met andere knutselspulletjes.

Heb je een simpel fotolijstje in huis, dan kun je daar ook mee aan de slag. De lijst kun je voorzien van steentjes, maar je kunt ook andere knutselmaterialen gebruiken zoals pompons, knutsel steentjes, watjes, enzovoorts. Je kunt een foto van je kind in het lijstje doen, of een mooie kaart met spreuk of een mooie tekening. Een makkelijk, maar persoonlijk knutselwerkje van je kind voor de leidster of gastouder!

2. Hartje van klei

Hartje van klei

Nog snel een leuk (en makkelijk) cadeautje knutselen? Maak dan dit leuke hartje van klei! Heel leuk om met je peuter of kleuter te maken en je kunt er vele kanten mee op. Je kind kan het hartje zelf voorzien van wat mooie knutsel steentjes of er een andere vorm op stempelen.

Hoe je het hartje precies maakt, kunt je hier lezen.

3. Gekleurd servies

Versierd bordje voor de juf
Versierd bordje

Koop een wit of crème bordje of beker waar je kind mooi op kan kleuren. Je kunt er een persoonlijke boodschap op zetten of alleen de naam van de juf. Daarna kan je kind hem verder afmaken. Een handig, persoonlijk en duurzaam cadeautje voor de leidster of gastouder.

4. Potje met theelichtjes

Waxinelichtjes cadeau
Bron: Pinterest

Heb je nog een leeg en schoon potje in huis? En misschien ook nog een paar waxinelichtjes? Pak wat lint erbij en je kunt dit leuke cadeautje in elkaar knutselen. Gezellig om zo in huis neer te zetten of om één voor één de waxinelichtjes in te laten branden. Wil je het nóg leuker maken? Knip dan rondjes die in het theelichtje passen. Hierop kan een tekstje geschreven worden of een kleine tekening. Wanneer het kaarsje bijna op is kun je zien wat er op de tekening staat. Hiervoor haal je dus het kaarsje uit het houdertje.

5. Cadeau pakketje handverzorging

Cadeauset handcrème voor de leidster
Bedankt voor de helpende handjes!

Een vrolijk setje handverzorging is altijd leuk om te krijgen. In dit pakketje zit bijvoorbeeld een handgel en een leuke tube handcrème (allebei bij de action vandaan). Handig en leuk cadeau én ook nog snel te knutselen, toch?! Met de Fichero printer heb ik het stickertje gemaakt.

6. Eigen tekening / knutsel

Natuurlijk kun je altijd een mooie tekening of andere knutsel inpakken en cadeau geven. Een lekker stuk chocolade is natuurlijk altijd goed of een klein bloemetje.

Persoonlijk cadeautje

Mocht je nog een leuke foto hebben van je kind, dan kun je daar natuurlijk ook wat leuks mee knutselen. Op een kaartje plakken en een persoonlijk tekstje voor de leidster wordt ook erg gewaardeerd. Of een zelfgemaakte tekening of ander knutselwerkje.

Je kunt ook nog een mooi bosje bloemen knutselen samen met je kind of kopen. Geef jij de leidster één van deze 6 leuke knutsel ideeën cadeau op de Dag van de Leidster of heb je nog een leuk idee dat hier niet bij staat? Laat het me weten in een reactie hieronder, daarmee kun je ook anderen weer inspireren!

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter