Dag van de Leidster: 6 leuke knutsel ideeën

door Linda

Donderdag, 14 september 2023, is het de Dag van de Leidster! Op deze dag worden alle pedagogisch medewerkers en gastouders in het zonnetje gezet. Als een blijk van waardering is het leuk als je diegene een klein cadeautje geeft. Het is natuurlijk extra leuk als je zelf een cadeautje in elkaar knutselt, al dan niet met je peuter of kleuter. In dit blog vind je 6 leuke knutsel ideeën, speciaal voor de Dag van de Leidster.

1. Handverzorging

Handverzorging
Bron: Pinterest

Een vrolijk setje handverzorging is altijd leuk om te krijgen. In dit pakketje zit bijvoorbeeld een nagellakje en een tube handcrème. Handig cadeau én snel te knutselen, toch?! Niet moeilijk om te maken en leuk om te krijgen.

2. Hartjes snoep

Hartjes snoep cadeautje
Bron: Pinterest

Voor dit cadeautje heb je hartjes snoepjes nodig, een doorzichtig zakje en een leuke sticker of kaartje waar je op kunt schrijven. Een simpel, maar vrolijk én lekker cadeautje voor de leidster. Eenvoudig te knutselen!

3. Gezellig plantje

Plantje met kaartje
Bron: Pinterest

Een plantje met een kaartje is natuurlijk ook een leuk cadeautje. Op het kaartje kun je zoiets zetten als: Bedankt dat je me laat groeien.’. Deze kan de leidster mee naar huis nemen, in de opvangruimte zetten of op haar bureau zetten.

4. Theedoos met tekeningen

Theedoos met persoonlijke theezakjes
Bron: Pinterest

Heb je ergens nog een theedoosje liggen? Anders kun je deze in bijna elke winkel wel vinden. Laat je kindje de theezakjes versieren en je hebt een heel leuk persoonlijk theedoosje om cadeau te geven!

5. Potje met theelichtjes

Waxinelichtjes cadeau
Bron: Pinterest

Heb je nog een leeg en schoon potje in huis? En misschien ook nog een paar waxinelichtjes? Pak wat lint erbij en je kunt dit leuke cadeautje in elkaar knutselen. Gezellig om zo in huis neer te zetten of om één voor één de waxinelichtjes in te laten branden. Wil je het nóg leuker maken? Knip dan rondjes die in het theelichtje passen. Hierop kan een tekstje geschreven worden of een kleine tekening. Wanneer het kaarsje bijna op is kun je zien wat er op de tekening staat. Hiervoor haal je dus het kaarsje uit het houdertje.

6. Tekening/knutsel of chocolade

Natuurlijk kun je altijd een mooie tekening of andere knutsel inpakken en cadeau geven. Een lekker stuk chocolade is natuurlijk altijd goed of een klein bloemetje.

Persoonlijk cadeautje

Mocht je nog een leuke foto hebben van je kind, dan kun je daar natuurlijk ook wat leuks mee knutselen. Op een kaartje plakken en een persoonlijk tekstje voor de leidster wordt ook erg gewaardeerd. Of een zelfgemaakte tekening of ander knutselwerkje.

Je kunt ook nog een mooi bosje bloemen knutselen samen met je kind of kopen natuurlijk. Geef jij de leidster één van deze 6 leuke knutsel ideeën cadeau op de Dag van de Leidster of heb je nog een leuk idee dat hier niet bij staat? Laat het me weten in een reactie hieronder, daarmee kun je ook anderen weer inspireren!

Liefs,
Linda

PS. Op mijn Pinterest kun je nog meer knutsel ideeën vinden. Voor herfst knutsels kun je hier verder lezen.

Verder lezen?

Laat een reactie achter