Dit zijn makkelijke en kleurrijke voorjaarsbloembollen

door Linda

De lente is één van mijn favoriete seizoenen. Na de herfst en winter komt alles weert tot leven. Bomen krijgen weer blaadjes, plantjes groeien en de eerste bloembollen steken de kop boven de grond en ontwikkelen de mooiste bloemen. Wat te denken van de heerlijke geuren wanneer je langs een bollenveld wandelt of fietst. Geef mij maar de lente, daar kan ik echt van genieten! Nu denk je misschien, die meid is niet goed! Het is herfst! Dat klopt, maar als je extra wilt genieten van het komende voorjaar, zijn dit makkelijke en kleurrijke voorjaarsbloembollen die je nu moet gaan planten. Je hebt hiervoor nog tot december de tijd. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Tulp

1. Tulp

De tulp (Tulipa) is er in verschillende soorten en maten, en in de mooiste kleuren. Voor mij is de tulp echt het symbool voor Nederland. Nu kom ik zelf natuurlijk ook uit de Bollenstreek dus bloembollen hebben altijd al een deel uitgemaakt van mijn leven. Misschien niet zo gek dus dat deze bloembol bij mij op nummer 1 staat. Wanneer bloembollen planten? Tulpen plant je tussen september en december. Je kunt dan het volgende voorjaar genieten van jouw mooie tulpen. Heb je bloeiende tulpen in je tuin of balkon staan? Dan kun je ze ook afsnijden en binnen mooi in een vaas zetten. Zo heb je je eigen verse bloemen in huis!

2. Narcis

De klassieke narcis (Narcissus) is geel van kleur en herken je aan zijn trompet bloem. Maar ze zijn er in meer kleuren. Je ziet ze ook in het wit, oranje en roze. De bloeitijd van de meeste soorten narcissen is van februari tot en met mei. Ze zijn ook erg populair tijdens Pasen. Het is een makkelijke bloembol omdat je hem plant en hem in je tuin kunt laten staan wanneer de bloeitijd voorbij is. Hij zal dan het volgende voorjaar weer vrolijk zijn kop op steken!

Blauwe druifjes

3. Blauwe druifjes

Blauwe druifjes (Muscari) zijn kleine bloembolletjes die zich in het voorjaar ontpoppen tot een lange groene steel met vrolijke blauwe bloemetjes. De bloemen van de Blauwe druifjes hebben een lekkere geur. Ze zijn daardoor ook geliefd bij bijen en hommels. Blauwe druifjes bloeien al in het vroege voorjaar. Je plant ze nu, in het najaar en kunt ze na de bloei in de grond laten zitten. Ze zullen zich dan vermeerderen. Ideaal voor in de border, onder bomen en struiken, in de rotstuin, maar ook in huis.

Krokus

4. Krokus

Krokussen (Crocus) zijn een van de eersten die kleurrijk bloeien. Ze kondigen de komst van het voorjaar aan. Je ziet ze vaak in de berm langs de weg staan of op rotondes. Het zijn erg makkelijke voorjaarsbloembollen die het prima doen op een plekje in de volle zon. Je kunt ze planten in een perk of border.

Ga je je bloembollen water geven, dan kun je het beste regenwater opvangen en ze dit geven wanneer je ziet dat de grond droog wordt.

Ben je benieuwd naar bloembollen die in de zomer bloeien en die je juist in het voorjaar plant en in de zomer van kunt genieten? Lees dan nog even verder over zomerbloeiende bloembollen.

Heb jij je favoriete een favoriete bloembol die je bijvoorbeeld ieder jaar plant? En heb je deze nu ook al gepland? Of moet je nog aan de slag? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter