Review Froyak opvouwbaar zonnepaneel van Action

door Linda

Tijdens mijn rondje in de Action kwam ik bij het kampeerassortiment een opvouwbaar zonnepaneel van Froyak tegen. Gezien we op dit moment graag besparen op energie en ik veel positieve reacties op mijn blog over de powerbank op zonne-energie kreeg, was ik gelijk enthousiast. Met dit zonnepaneel zou je je tablet en telefoon door middel van zonne-energie kunnen opladen, dus deze moest ik ook uitproberen! In dit blog kun je lezen of ik na het gebruik van dit opvouwbare zonnepaneel van Froyak nog steeds zo enthousiast was.

Froyak opvouwbaar zonnepaneel van de Action

Over Froyak

Froyak is eigenlijk het outdoor merk van Action. Onder deze merknaam verkoopt Action verschillende kampeerartikelen zoals slaapzakken, gasbranders en rugzakken.

USB poorten van de Froyak zonnepaneel oplader

Wat zijn de specificaties van het Froyak zonnepaneel?

Het draagbare en opvouwbare zonnepaneel van Froyak laad je telefoon of tablet gratis op door middel van zonne-energie. Het zonnepaneel is blauw met zwart en gemaakt van kunststof en aluminium. Hij is heel licht in gewicht en opgevouwen is het 27 cm lang en 16 cm breed. Uitgevouwen is het een zonnepaneel 27 cm lang en 32 cm breed. Aan de onderkant van het zonnepaneel zitten 2 usb poorten waar je je oplader van je telefoon of tablet in kunt stoppen. Het zonnepaneel kost bij de Action €19,95. Mocht hij daar niet meer verkrijgbaar zijn, dan kun je hem ook bij Bol.com bestellen voor €36,-.

Froyak zonnepaneel uitgeklapt

Wat vond ik van het Froyak opvouwbaar zonnepaneel van Action?

Toen ik dit opvouwbare zonnepaneel bij de kampeerspullen zag liggen bij de Action, wilde ik het heel graag uitproberen. Het merk Froyak zei me in eerste instantie niet zoveel, maar het doosje zag er stevig uit en van de solar powerbank die ik eerder probeerde (maar niet van de Action was) werd ik ook heel enthousiast, dus ik was heel benieuwd naar dit zonnepaneel. Dit opvouwbare zonnepaneel is groter dan de solar powerbank waar ik eerder over schreef. Het zonnepaneel geeft 10 Watt zonne-energie, dus het laadt je telefoon en tablet niet zo snel op, maar dat wil niet zeggen dat het geen fijne oplader is. De stroom is natuurlijk gratis. Dus heb je de tijd, zit je bijvoorbeeld lekker in de tuin of ben je op vakantie, dan kun je dit opvouwbare zonnepaneel naast je neerleggen in de zon en daarmee je tablet of telefoon opladen. Je kunt het zonnepaneel heel makkelijk meenemen, het heeft een handig formaat (16 cm) en is heel licht in gewicht. Over het algemeen ben ik dus heel tevreden met dit zonnepaneel.

Wat doe jij om energie te besparen? En zou je een zonnepaneel of solar powerbank overwegen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! Heb je zin om nog meer reviews te lezen, dan kun je hier nog verder lezen.

Liefs,
Linda

Dit blog bevat een affiliatelink

Verder lezen?

9 comments

Danielle Dekker 27 mei 2022 - 10:15

Ik heb m ook maar mijn diode lampje blijft rood en hij laadt niets op. Wat doe ik verkeerd??

Reply
Linda 27 mei 2022 - 10:30

Wat leuk dat je hem ook hebt! Als je lampje rood blijft, heeft hij te weinig zonlicht om te laden. Hij moet wel echt in de zon liggen.

Reply
Fallon 23 mei 2022 - 19:14

Echt een briljant idee! Natuurlijk zal die niet zo optimaal werken als een zonnepaneel. Maar vind dit wel echt geweldig!

Reply
Tessa 20 mei 2022 - 16:22

Handig voor op de camping. Ik gebruik zelf een gewone powerbank omdat ik dan niet afhangeklijk ben van de zon

Reply
nicole orriens 19 mei 2022 - 14:28

Wat een briljante uitvinding zeg! Dit vind ik echt een hele leuk aanschaf. En wat fijn dat dit gewoon bij de Action te koop is.

Reply
Linda schrijft 't op 19 mei 2022 - 14:22

Ik heb er nog nooit van gehoord een opvouwbaar zonnepaneel, het is denk ik ideaal voor op vakantie als de tijd toch op nul staat.

Reply
Linda 19 mei 2022 - 17:13

Hij is zeker fijn voor op vakantie, als je in de zon zit kun je gewoon je telefoon of tablet opladen. Ideaal!

Reply
Astrid 3 mei 2022 - 23:23

Hoi Linda,
Hopelijk ligt deze er nog. Leuke kleurtje trouwens.

Reply
Linda 5 mei 2022 - 10:02

Hi Astrid,
Ik zag ze deze week nog liggen! Ja, hij is leuk he, en werkt ook prima. Gisteren mijn Samsung Galaxy watch opgeladen met dit zonnepaneel 🙂

Reply

Laat een reactie achter