Een powerbank op zonne-energie: is dat wat?

door Linda

Als je op vakantie of onderweg bent met of zonder kinderen, wil je geen lege telefoon of tablet hebben. Dus, ik ging op zoek naar een milieuvriendelijke powerbank en kwam de SOLBIX powerbank tegen. Een powerbank die zonne-energie omzet naar elektriciteit. Deze solar powerbank wilde ik wel eens uitproberen. In dit blog lees je meer over powerbanks, hoe zonne energie nu eigenlijk werkt en wat ik van deze specifieke powerbank vond.

Een solar powerbank is ook ideaal in de speeltuin

Hoe werkt zonne-energie?

Ik vind het heel wonderlijk dat je zonlicht om kunt zetten naar energie. Dus een solar powerbank, mijn eigen zonne-energie die ik zo mee kan nemen, vind ik heel interessant! Hoe zit dat nou precies met een solar powerbank? Het is in feite een powerbank met ingebouwde zonnecel. Het heeft normale laadaansluitingen, zodat het ook gewoon via een stopcontact opgeladen kan worden, maar kan zichzelf ook opladen via de zonnecel. Als de zon schijnt, stuurt de zonnecel energie naar de interne accu. Deze kun je dan gebruiken voor je telefoon, tablet of laptop.

Wat betekent mAh?

Wanneer je een powerbank zoekt, zie je er bijvoorbeeld 30.000 mAh bij staan. Maar wat betekent dat nou? De letters mAh staan voor de stroomsterkte aan (milliAmpère x hours) van de powerbank, oftewel het geeft de gebruiksduur aan. Hieronder zie het in een mooi overzichtje van Coolblue:

5.000 mAh1 keer je iPhone opladen Net geen 1 keer je Android opladen
10.000 mAh2 tot 3 keer1 tot 2 keer
20.000 mAh4 tot 6 keer2 tot 4 keer
27.000 mAh6 tot 8 keer3 tot 5 keer

Wat vond ik van de SOLBIX powerbank?

Ik zocht een powerbank op zonne-energie met een grote opslag en dus lang mee zou gaan, maar ook die mijn telefoon en liefst ook tablet op kon laden. Zo kwam ik uit bij de powerbank van SOLBIX®. Deze heeft een capaciteit van 30.000 mAh waarmee je dus je telefoon en tablet meerdere keren zou kunnen opladen. Ook een iPad Pro kun je drie keer volledig opladen, de Galaxy S10 zeven keer en de iPhone 11 acht keer. Ook mijn Samsung Galaxy S9, Samsung tablet én mijn Galaxy Active horloge kan ik met deze powerbank opladen. Omdat hij een grote capaciteit heeft, duurt het wel lang voordat de powerbank helemaal is opgeladen wanneer je hem in de zon legt. Zeg maar wel echt een aantal zonnige dagen. Maar daar staat tegenover dat je inderdaad meerdere keren je apparaten kunt opladen én je bent milieuvriendelijk bezig door zonne-energie te gebruiken in plaats van gewoon stroom. Hij laad ook al op wanneer er een miezerig zonnetje te zien is, dus dat is fijn. Ideaal aan deze solar powerbank vind ik dat er 2 usb poorten in zitten en je dus 2 apparaten tegelijk kunt opladen. Zo kun je dus én je telefoon én je tablet tegelijk opladen. Hij is vuil- en waterafstotend én kan echt tegen een stootje (ik heb hem per ongeluk al een keer laten vallen..).In de doos zit ook een micro usb kabel die je kunt gebruiken bij het opladen.

Heb jij zelf een powerbank en zou je een powerbank op zonne-energie overwegen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! Heb je zin om nog meer reviews te lezen, dan kun je hier nog verder lezen.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

4 comments

Frederique 1 april 2022 - 10:56

Wat een goed idee zeg, ik wist niet eens dat het bestond!

Reply
EvenDelen.be 31 maart 2022 - 12:05

Wat een fijn concept. Leuk om te horen dat deze powerbank zo lang mee gaat. Echt wel iets om in huis te halen. Wat een goede uitleg!

Reply
Nicole Orriëns 30 maart 2022 - 14:36

Een powerbank op zonne energie lijkt me inderdaad geweldig! En ook nog eens milieuvriendelijk.

Reply
ingrid 30 maart 2022 - 13:42

dat is een mooie duurzame oplossing. Vind ik ook wel iets voor onze meiden. BEdankt voor de tip

Reply

Laat een reactie achter