Dit zijn de leukste uitjes in de krokusvakantie

door Linda

De krokusvakantie komt er aan! Heb je zin in een dagje uit, maar kun je wel wat leuke ideeën gebruiken? In dit blog heb ik de leukste uitjes in de krokusvakantie op een rijtje gezet.

1. Bezoek het museum

Nijntje museum

Het is natuurlijk hartstikke leuk om met het gezin naar een museum te gaan. Er is zoveel te zien, ontdekken en te leren! En er zijn verschillende leuke musea voor peuters als voor kleuters. Benieuwd welke er allemaal zijn? Ik schreef al eens een blog met een lijst van leuke en leerzame museums voor peuters en kleuters. Hierin staat bijvoorbeeld het Nijntje museum in Utrecht. Een super leuk uitje voor een gezin met een dreumes, peuter of kleuter!

2. Speuren in en rond een kasteel

Speuren in het kasteel

Een bezoekje aan een kasteel heeft voor kinderen iets magisch! Tijdens de krokusvakantie kunnen kinderen bij verschillende kastelen een leuke speurtocht doen, zoals bij Kasteel de Haar. Daar zijn 2 speurtochten: 1 voor kinderen ouder dan 6 jaar en 1 voor alle leeftijden.

3. Ga de natuur in!

Kabouterpad

Een uitje dat natuurlijk altijd goed is, gratis en fijn voor het hele gezin: de natuur in! Een kabouterpad in het bos volgen, schelpen zoeken op het strand of picknicken in een park. Er zijn genoeg uitjes voor kinderen in de natuur te bedenken. En denk ook eens aan een klimbos! Deze zie je ook steeds vaker en is super leuk voor kinderen.

Maar ook een speeltuin is in de voorjaarsvakantie een heel leuk gratis uitje voor een dreumes, peuter of kleuter. Lekker klimmen en klauteren, goed voor een paar uur plezier!

4. Naar de bibliotheek

Mocht je het uitje wat dichter bij huis willen zoeken of regent het, dan kun je natuurlijk ook een uitje maken van een bezoekje aan de bieb. Want wat is er nou leuker dan met een hele berg boeken naar huis te gaan en thuis lekker te gaan lezen?

Met welk uitje verras jij je kinderen in de krokusvakantie? Heb je nog een leuke tip voor een uitje, laat het me dan vooral hieronder weten in een reactie! Ik ben benieuwd!

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter