Dit zijn de leukste uitjes met kinderen in de krokusvakantie

door Linda

De krokusvakantie komt er aan en na de positieve persconferentie kunnen we er gelukkig weer op uit met het gezin! Eindelijk, wat hebben we dat gemist! Heb je ook zin in een dagje uit met je kinderen en kun je wel wat ideeën gebruiken? Dan kun je het fijne overzichtje van leuke uitjes die leuk zijn met kinderen in dit blog vast goed gebruiken. Lees je mee?

1. Naar het museum

Nijntje museum

Het is natuurlijk hartstikke leuk om met z’n allen naar een museum te gaan. Er zijn zowel musea voor peuters als voor kleuter. Ik schreef eerder al eens een blog met een lijstje met leuke en leerzame museums voor peuters en kleuters. Hierin staat bijvoorbeeld het Nijntje museum in Utrecht. Een super leuk uitje voor een gezin met een dreumes, peuter of kleuter!

2. Naar een kasteel

Een bezoekje aan een kasteel heeft iets magisch! Zeker voor kinderen. Tijdens de krokusvakantie kun je bij verschillende kastelen een leuke speurtocht doen, zoals bij Kasteel de Haar. Hier is een diamanten collier verdwenen die kinderen van 6 tot en met 10 jaar weer terug kunnen vinden door middel van een speurtocht. Super leuk en spannend!

3. De natuur in!

Kabouterpad

Een uitje dat natuurlijk altijd goed is, gratis en fijn voor het hele gezin: de natuur in! Een kabouterpad in het bos volgen, schelpen zoeken op het strand of picknicken in een park. Er zijn genoeg uitjes voor kinderen in de natuur te bedenken. En denk ook eens aan een klimbos! Deze zie je ook steeds vaker en is super leuk voor kinderen.

Maar ook een speeltuin is een heel leuk gratis uitje voor een dreumes, peuter of kleuter. Lekker klimmen en klauteren, goed voor een paar uur plezier!

4. Dicht bij huis

Mocht je het uitje wat dichter bij huis willen zoeken of regent het, dan kun je natuurlijk ook een uitje maken van een bezoekje aan de bieb. Want wat is er nou leuker dan met een hele berg boeken naar huis te gaan?

Met welk uitje verras jij je kinderen in de krokusvakantie? Heb je nog een leuke tip voor een uitje, laat het me dan vooral hieronder weten in een reactie! Ik ben benieuwd!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter