Handige lijstjes,  Lifestyle

De leukste musea voor peuters en kleuters

Bijna voorjaarsvakantie! Tijd voor leuke uitjes! Ik vroeg me af of er ook leuke musea voor peuters en kleuters zijn. Ik heb er nog niet eerder aan gedacht, maar ze zijn er! Ben je ook benieuwd? Ik heb de leukste musea voor peuters en kleuters voor je op een rijtje gezet.

Het Nijntje museum – Utrecht

Het Nijntje museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.

Nederlands Bakkerijmuseum – Hattem

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

In het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem kun je tijdens de voorjaarsvakantie inspiratie op doen voor Pasen. Van 15 tot en met 29 februari staat het museum in het teken van de jeugd. Kinderen kunnen op deze dagen onder begeleiding van een echte bakker zelf aan de slag.
Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is leukste uitje in Nederland volgens Zoover!

Villa Zebra – Rotterdam

Villa Zebra

In Villa Zebra komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.
Er zijn tijdens de vakantie verschillende workshops te doen. Ook zijn er voorleesmiddagen.
Kijk hier wat er precies op de agenda staat.

PIT Veiligheidsmuseum – Almere

Paw Patrol speurtocht

Kom in de voorjaarsvakantie naar het PIT Veiligheidsmuseum en ontdek alles over ambulance, brandweer en politie! En in samenwerking met Nickelodeon is er een heuse PAW Patrol speurtocht ontwikkeld om ouders en jonge kinderen van leerzame tips rondom veiligheid te voorzien. Tijdens deze speurtocht gaan de kinderen op zoek naar de PAW Patrol pups in het museum. Ze leren spelenderwijs van alles over het werk van de politie, brandweer en ambulance. Deze speurtocht is geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Het Zuiderzeemuseum – Enkhuizen

Poppenkast

In het Zuiderzeemuseum vind van zaterdag 15 t/m zondag 23 februari een poppenkastvoorstelling plaats over de avonturen van Marretje de meeuw. Doordat Marretje de meeuw over het hele Zuiderzeegebied vliegt, is ze van alles op de hoogte. En ze vertelt daarover niet alleen de prachtigste verhalen, maar ze laat ook graag mooie dingen zien die ze onderweg heeft opgepikt. In deze voorstelling helpen alle kinderen mee het verhaal tot een goed einde te brengen.

Mis je nog een museum binnen dit rijtje van leukste musea voor peuters en kleuters? En die misschien wat leuks op de agenda hebben tijdens de voorjaarsvakantie? Laat het me hieronder in een reactie weten!

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *