Dit zijn de leukste kindermusea voor peuters en kleuters

door Linda

Het is bijna vakantie! Tijd voor leuke uitjes! Ik vroeg me af of er ook leuke kindermusea voor peuters en kleuters zijn. Ik heb er nog niet eerder aan gedacht, maar ze zijn er! Ben je ook benieuwd? Ik maakte een lijstje met de leukste musea voor kinderen en die kun je in dit blog vinden. Lees je mee?

1. Het Nijntje museum – Utrecht

Het Nijntje museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes. Een heel erg leuk museum voor zowel een dreumes, peuters als kleuters.

2. Nederlands Bakkerijmuseum – Hattem

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

In het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem kun je als ouder niet alleen alles te weten komen over de stad Hattem, je kunt er ook zelf aan de slag met brood. Op de zaterdagen en in de vakanties is er van alles te doen voor kinderen. Ze kunnen dan zelf aan de slag met brood. Daarbij wordt gelet op de feestdagen en seizoenen. Voor Pasen wordt er een paashaas gemaakt en gebakken, met Sinterklaas een speculaaspop. Kleine kinderen kunnen een speurtocht doen door het museum. Een erg leuk en leerzaam museum voor kinderen dus!

3. Villa Zebra – Rotterdam

Villa Zebra

In Villa Zebra komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

Kijk hier wat er precies op de agenda staat.

4. PIT Veiligheidsmuseum – Almere

Paw Patrol speurtocht

Kom in de voorjaarsvakantie naar het PIT Veiligheidsmuseum en ontdek alles over ambulance, brandweer en politie! En in samenwerking met Nickelodeon is er een heuse PAW Patrol speurtocht ontwikkeld om ouders en jonge kinderen van leerzame tips rondom veiligheid te voorzien. Tijdens deze speurtocht gaan de kinderen op zoek naar de PAW Patrol pups in het museum. Ze leren spelenderwijs van alles over het werk van de politie, brandweer en ambulance. De speurtocht is met name geschikt voor kleuters. Peuters kunnen zicht verwonderen aan de mooie wagens die er staan.

5. Het Zuiderzeemuseum – Enkhuizen

Poppenkast

In het Zuiderzeemuseum kun je tijdens de schoolvakanties regelmatig terecht voor leuke kindervoorstellingen. Ook op de website zijn verschillende leerzame activiteiten terug te vinden. Zo kun je digitaal een tentoonstelling bekijken, een kleurplaat kleuren en een bingo spelletje spelen. Dit is wel wat meer geschikt voor kleuters dan voor peuters.

Het is ook leuk om naar Kikker en zijn vriendjes in het Kinderboekenmuseum te gaan! Collega blogger Clair schreef hier een mooie review over.

Mis je nog een leuk museum voor kinderen binnen dit rijtje? En die misschien wat leuks op de agenda hebben tijdens de voorjaarsvakantie? Laat het me hieronder in een reactie weten!

Heb je zin om nog meer te lezen over leuke uitjes met je gezin? Lees dan hier nog even verder.

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter