Dit zijn de 5 leukste kabouterpaden in Zuid-Holland

door Linda

Lekker wandelen met de kinderen, wij houden er van! Met het gezin de natuur in. Ik vind het zelf fijn om mijn hoofd leeg maken en nieuwe herinneringen te maken met de kinderen. Voor de kinderen is het natuurlijk leuk om lekker buiten te kunnen spelen en nieuwe dingen buiten te ontdekken. Nu zijn wij groot fan van kabouterpaden. Dit zijn korte wandelroutes van ongeveer 1 kilometer, speciaal voor kinderen en waar kabouters langs de route verstopt zijn. In Zuid-Holland zijn er meerdere van deze kabouterpaden, dus ik zette de 5 leukste voor je op een rijtje.

Kabouters zoeken langs het kabouterpad
Kabouters zoeken

1. Kabouterpad Bentwoud

Het eerste kabouterpad kun je vinden in Bentwoud. Je kunt je auto parkeren op Parkeerplaats Bentwoud-West en bij restaurant Roest kunnen de kinderen een kaboutertas halen met daarin een opdrachtenvel, kaboutermuts en kabouterpin ophalen. De start van de kabouterroute ligt daar 1 kilometer vandaan. Het kabouterpad is ongeveer 1200 meter lang door de bossen van het Bentwoud. Overal langs de wandelroute kunnen kinderen speuren naar kaboutersporen, kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. Dit kabouterpad is voor kinderen van 3 tot 6 jaar en is niet geschikt voor rollators, rolstoelen en wandelwagens. Op de website van Staatsbosbeheer vind je meer praktische informatie over kabouterpad Bentwoud.

2. Kabouterpad Hollands Duin

Kabouterpad Hollands Duin ligt in de bossen bij de duinen in Noordwijk (startpunt: Langevelderlaan 22, 2204 BD Noordwijk). Een leuke wandelroute van ongeveer 1500 meter. Voordat je met je kinderen aan het wandelen slaat, kunt je bij restaurant Langs Berg en Dal een knapzak gevuld met lekkers halen. Onderweg kun je de kabouteropdrachten uitvoeren. Het kabouterpad is uitgezet met houten kabouters die je de weg wijzen. Dit kabouterpad is voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar en op de website van Staatsbosbeheer kun je meer praktische zaken lezen.

Kabouters langs de kabouterpad

3. Bosdierenpad Delft

Eigenlijk is het Bosdierenpad niet echt een kabouterpad, maar omdat deze te leuk is om niet te noemen, komt deze toch in deze top 5 leukste kabouterpaden van Zuid-Holland. Het is namelijk een combinatie van bosdieren en kabouters die je tijdens deze route tegen komt. De wandelroute met de kabouters start bij het Van Rijspad en vind je vanzelf door een bord dat er staat met ‘Kabouterpad’ erop. Het pad is leuk voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Je fiets of auto kun je parkeren bij het Zwembad Kerkpolder. Voor meer informatie over het Bosdierenpad in Delft, kun je lezen op de speciale Facebookpagina.

4. Kabouterpad Soest

Het kabouterpad Soest vind je in bos van ’t Hoogt. Hier vind je langs de kabouter wandelroute kabouterpaaltjes staan en daar kun je ook 11 kabouters zoeken. Bij restaurant ’t Hoogt kun je een opdrachtenboekje ophalen, want bij kabouter staat een opdracht die de kinderen kunnen uitvoeren. Zo leer je alles over het leven in het bos en kunnen kinderen een echt kabouterdiploma verdienen! Voor meer informatie kun je op deze website terecht.

Kabouters wijzen de weg langs de wandelroute
Kabouters wijzen de weg

5. Kabouterpad Leersumse Veld

Kabouterpad Leersumse Veld is een wandelroute van ongeveer 1 kilometer. Het startpunt is De VeldschuurMaarsbergseweg 18a in Leersum waar je een rode puntmuts en een kabouterboek kunt ophalen. Tijdens het wandelen kun je luisteren naar een verhaal uit het kabouterboek en kun je kabouteropdrachten doen. Aan het einde van dit kabouterpad ligt wat lekkers klaar voor de kinderen. Dit kabouterpad is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Op de website van Staatsbosbeheer kun je meer praktische zaken over kabouterpad Leersumse Veld vinden.

Heb jij al eens een van deze kabouterpaden gelopen? Laat het me vooral weten in een reactie. Dat vind ik leuk! En mocht je nog tips hebben voor andere leuke kabouterpaden, dan hoor ik dat ook heel graag! Heb je zin om nog meer te lezen over uitjes met kinderen, lees hier dan nog even verder!

Afsluiting blog LindaSchrijft

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter