Hier gaat de populaire serie De Zeven Zussen over (deel 1 tm 8)

door Linda

Wie mij al langer volgt, weet dat ik een groot fan ben van de boekenreeks De Zeven Zussen van schrijfster Lucinda Riley. Nu het laatste deel, deel 8, ook uit is, wilde ik nog even mijn geheugen opfrissen en terug lezen wat er precies allemaal was gebeurd. Dus, ga je ook nog beginnen aan Atlas of ben je gewoon benieuwd naar de serie, lees dan vooral deze blog.

De Zeven Zussen Storm

Over De Zeven Zussen

In De Zeven Zussen worden zeven geadopteerde zussen gevolgd, die na het overlijden van hun adoptievader, Pa Salt, op zoek gaan naar hun afkomst. In elk boek staat een van de zussen centraal. Er wordt beschreven waar de zus was en hoe reageerde zij op de dood van haar vader. Ook lees je welke aanwijzingen ze kreeg van haar adoptievader over haar afkomst en hoe haar zoektocht naar haar biologische familie verloopt. De zeven zussen is een boeken serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Elk boek bestaat uit delen in hedendaagse fictie, afgewisseld met historische delen met daarin interessante feiten. Lucinda heeft de boeken met veel detail en sfeer geschreven, zodat je je makkelijk in kan leven in de personages, het land en de omgeving. De boekenserie is wat mij betreft een must read voor liefhebbers van historische romans en familiedrama’s.

Samenvatting deel 1: De Zeven Zussen

In deel 1 van De Zeven Zussen, lees je het verhaal van oudste zus Maia. Maia krijgt van haar adoptievader een aanwijzing die haar naar Rio de Janeiro leidt. Als ze daar aankomt, ontdekt ze dat ze afstamt van een rijke familie uit Brazilië. Ze ontmoet daar de aantrekkelijke Charlie en wordt verliefd op hem, maar ontdekt ook dat haar biologische familie een tragische geschiedenis heeft.

Deel 1 is uitgeroepen tot Bestverkochte boek 2018 en 2019.

Samenvatting deel 2: Storm

In Storm, deel 2 van De Zeven Zussen, staat zus Ally centraal. Ally is een professioneel zeilster en zeilt de hele wereld rond om mee te doen aan wedstrijden. Tijdens een van die wedstrijden ontmoet ze Theo. Maar als ze tijdens een weekend weg hoort dat haar adoptievader is overleden, vliegt ze naar huis om samen met haar zussen op Atlantis te zijn. Wanneer ze de enveloppen met een aanwijzing naar hun afkomst krijgen, gaat Ally niet meteen op zoek. Maar wanneer het noodlot toe slaat, besluit ze toch op onderzoek uit te gaan. Het leidt haar naar Noorwegen, waar ze Thom ontmoet en waar ze erachter komt dat ze uit een heel muzikale familie blijkt te komen. Haar verre voorouders, Anna en Jens, hebben elkaar namelijk ontmoet in het theater. Anna was een bekende zangeres en Jens zat in het orkest. Alleen blijkt het leven in de stad helemaal niet rooskleurig als het leek en Jens vertrekt zonder haar naar Parijs en komt niet meer terug. Tot Anna Grieg ontmoet, die haar van de ondergang redt. Hij helpt Anna om weer een muzikale carrière op te bouwen. Tot Jens opeens weer op de stoep staat.

Lees mijn hele recensie hier.

Samenvatting deel 3: Schaduw

Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader vertrekt ze met haar zus CeCe, met lichte tegenzin, naar Londen en volgt daar een aantal kooklessen. Ze is gek op koken en staat het liefst de hele dag in de keuken. Maar dan maakt ze toch de brief open die ze van Pa Salt kreeg. De coördinaten leiden haar naar een boekwinkel in Londen en ze neemt daar een baantje aan om zo te ontdekken waar ze vandaan komt. In haar brief zat ook een verwijzing naar Flora MacNichol. Ze besluit de boekhandelaar naar haar te vragen. Degene die veel over haar weet is de broer van de boekhandelaar. En door het verhaal over Flora vallen langzaam alle puzzelstukjes op zijn plek. Flora MacNichol was een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Gedurende haar zoektocht stapt Star uit de schaduw van haar zus en begint ze aan een nieuw deel van haar leven.

Lees mijn hele recensie hier.

Samenvatting deel 4: Parel

Parel is het vierde deel van de serie De Zeven Zussen en gaat over zus CeCe. Ze is onafscheidelijk van haar 3 maanden oudere zus Star. Star is al op zoek gegaan naar haar afkomst en wil in Londen een nieuw leven opbouwen. Hierdoor heeft ze ook besloten dat ze gaat verhuizen. Cece besluit nu haar eigen brief van Pa Salt te lezen en ook op zoek te gaan naar haar afkomst. Ze vliegt daarvoor naar Australië, maar maakt eerst een tussenstop in Thailand, waar ze eerst een paar weken vakantie wil gaan vieren. Op het strand ontmoet ze Ace waar ze een paar nachten mag blijven logeren. Ze vertelt hem over haar geplande zoektocht naar haar afkomst. Wanneer haar zoektocht in Australië voort zet, ontmoet ze Chrissy met wie ze vriendinnen wordt. Chrissy helpt haar met haar zoektocht naar haar afkomst en ze vinden samen een familielid van CeCe.

CeCe was altijd al creatief en komt er nu achter dat ze dat van geen vreemde heeft. Tijdens haar verblijf in Australië pakt ze het schilderen weer op en komt ze tot de conclusie dat dit is waar ze thuis hoort. Ze gaat nog terug naar Londen om haar appartement te verkopen en afscheid te nemen.

Lees mijn hele recensie hier.

Samenvatting deel 5: Maan

In Maan, deel 5, van De Zeven Zussen, lees je het verhaal van Tiggy. Ze woont in Schotland en werkt daar in een opvang voor wilde katten. Maar als ze op zoek moet naar een andere baan, net nadat haar vader is overleden, komt ze te werken op het landgoed Kinnaird van eigenaar Charlie. Hij is arts in het ziekenhuis en heeft eigenlijk helemaal geen tijd om zich met het landgoed bezig te houden. Tiggy werkt samen met Cal op het landgoed. Maar er woont nog iemand op het landgoed, een oude gitano die Chilly heet. Hij vertelt haar dat ze een speciale gave heeft en dat ze niet lang op Kinnaird zal blijven. Maar dan raakt Tiggy gewond en belandt ze in het ziekenhuis. De vrouw van Charlie komt haar daar opzoeken en verzoekt haar niet meer terug te komen. Tiggy besluit te luisteren en besluit naar Granada te vliegen om onderzoek te doen naar haar afkomst. Pa Salt had in zijn brief aangegeven dat ze op zoek moest gaan naar Angelina en een blauwe deur. Eenmaal aangekomen vind ze beide al snel. Angelina woont achter de blauwe deur samen met Pepe. Angelina vertelt Tiggy het verhaal van María, die haar overgrootmoeder blijkt te zijn, Lucía (haar oma, en een zeer bekende danseres bleek te zijn), en Isadora (Tiggy haar moeder).

Lees mijn hele recensie hier.

Samenvatting deel 6: Zon

In deel 6 staat Electra, het zesde en jongste zusje centraal. Zij woont in Amerika en is een beroemd model waarbij alles voor de wind lijkt te gaan. Maar al lijkt ze perfect, diep van binnen is ze onzeker en zoekt ze haar geluk in drank en drugs. Wanneer ze de brief van haar adoptievader krijgt heeft ze in tegenstelling tot haar andere zussen helemaal niet de behoefte om uit te zoeken waar ze vandaan komt. Ze raakt zelfs de brief kwijt en denkt er niet meer aan. Tot ze op een dag een andere bijzondere brief ontvangt van een mevrouw die beweert haar oma te zijn. Ze besteed er in eerste instantie geen aandacht aan. Toch ontmoeten de twee elkaar en vallen alle puzzelstukje van haar leven in elkaar. Haar oma vertelt haar namelijk over haar familie en begint Cecily. Cecily groeit op in de jaren dertig in het rijke societyleven van New York. Nadat Cecily haar relatie uit gaat, besluit ze naar haar peettante in Kenia te gaan. Er gebeurd hier van alles waardoor ze besluit niet meer terug te gaan naar New York, maar om in Kenia haar leven op te bouwen.

Het kost de oma van Electra, Stella, veel moeite om Electra het hele verhaal in een keer te vertellen, dus doet ze het in kleine stukjes. Zo wordt het Electra steeds meer duidelijk wat haar achtergrond is. Het opent haar ogen voor haar eigen leven en ze besluit dat ze zo niet door kan gaan. Ze gaat naar een afkickkliniek om van haar drank en drugsverslaving af te komen. Hier ontmoet ze Miles die ervoor zorgt dat haar ogen nog meer geopend worden voor de wereld om haar heen. Electra besluit het roer verder om te gooien en haar beroemdheid en geld in te zetten om de wereld te verbeteren.

Lees mijn hele recensie hier.

Samenvatting deel 7: De Zevende Zus

Nu over naar een het een na laatste deel: De Zevende Zus, deel 7. Lang dachten we dat De Zeven Zussen na dit deel op zou houden en dat in deel 7 veel antwoorden uit de andere delen beantwoord zouden worden. Bijvoorbeeld de vraag wie Pa Salt nu eigenlijk was. Maar net als in voorgaande delen staat er een zus centraal in dit deel: de laatste en nog missende zus: Merry. Georg Hoffman, de advocaat van het gezin, denkt dat hij haar op het spoor is en zo ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. De eerste zus die op onderzoek uit gaat is CeCe. Zij woont in Australië en reist af naar Nieuw-Zeeland, waar ze bij de wijngaard Mary-Kate ontmoet. Zij woont daar samen met haar moeder Mary (koosnaam Merry) en haar broer Jack. Mary-Kate herkent de ring, ze heeft deze van haar moeder gekregen, maar zij is net op wereldreis gegaan en heeft ook de ring meegenomen.

Mary (die doorgaans ook wel Merry genoemd word) is opgegroeid in een groot gezin in Ierland. Maar als haar leven op zijn kop staat, besluit ze om alle banden te verbreken en naar Nieuw-Zeeland te verhuizen. Nu, 37 jaar nadat ze uit Ierland vertrok, brengt haar wereldreis haar weer naar Ierland en gaat ze op onderzoek uit. Ze wil weten of degene die ervoor gezorgd heeft dat ze moest vluchtten, nog in leven is. Tijdens haar zoektocht doet ze verschillende onthutsende ontdekkingen..

Ook in het zevende deel lees je een deel uit het verleden van Merry. Je leest over Ierland in de jaren 20, ten tijde van de onafhankelijkheidsstrijd, waarin haar voorouders leefden.

Lees mijn hele recensie hier.

Samenvatting deel 8: Atlas

In Atlas, het achtste deel en nu toch echt het slot van de populaire Zeven zussen-serie, wordt de vraag beantwoord wie Pa Salt was en waarom hij de zussen heeft geadopteerd. Het verhaal begint in Parijs, in 1928, wanneer een voor dood achtergelaten jongen gevonden word. Hij mag bij de familie die hem vond in huis blijven en bloeit er volledig op. Het blijft alleen wel een mysterie wie hij nu écht is. De jongen weigert namelijk een woord los te laten over zijn verleden. Net als hij zich veilig voelt, rukt het kwaad op in Europa en weet hij dat hij weer zal moeten vluchten.

De zeven zussen die nu allemaal bij elkaar zijn voor het afscheid van hun adoptievader, komen er achter dat de zevende zus de sleutel van hun verleden heeft. Maar na elke onthulling lijken er weer nieuwe vragen bij te komen. Kenden de zussen hun geliefde vader eigenlijk wel? En wat zijn de gevolgen van zijn lang verborgen geheimen? Atlas brengt de Zeven zussen-reeks tot een prachtig en onvergetelijk einde.

Heb jij alle delen van De Zeven Zussen al gelezen? Wat vind jij van deze boekenreeks? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Afsluiting blog LindaSchrijft

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter