Recensie: De Zeven Zussen deel 6 – Zon

door Linda

Inmiddels weten jullie waarschijnlijk wel dat ik fan ben van de boekenserie De Zeven Zussen van Lucinda Riley. Ik heb de delen die tot nu toe uit zijn gekomen bijna allemaal uit, dus een recensie van De Zeven Zussen deel 6: Zon, mag natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. In het zesde deel lees je het verhaal van de zesde en jongste zus, het beroemde supermodel, Electra. Ook zij gaat op zoek naar haar afkomst. Ik keek erg uit naar dit deel, wat ik er van vond lees je in deze recensie.

Voorkant van het boek De Zeven Zussen deel 6: Zon
Voorkant van De Zeven Zussen: Zon

Samenvatting De Zeven Zussen deel 6: Zon

Alle zes de zussen komen naar Atlantis, hun ouderlijk huis in het meer van Geneve, als ze horen dat hun vader, Pa Salt is overleden. Pa Salt heeft voor elke zus een persoonlijke brief achtergelaten, waar ook een toepasselijke spreuk in staat en de coördinaten van de plek waar hun adoptievader hen heeft gevonden. In deze boekenreeks komen de verhalen over elke zus apart terug in een deel. Elk deel begint vanaf waar de zus was op het moment dat ze hoorde van het overlijden van haar vader. Daarna gaat de zus op onderzoek uit naar haar eigen afkomst en verleden. In de boeken wisselen het heden zich af met een stuk geschiedenis. In dit zesde deel staat Electra, het zesde en jongste zusje centraal. Zij woont in Amerika en is een beroemd model waarbij alles voor de wind lijkt te gaan.

Achterkant van het boek De Zeven Zussen Zon
De achterkant van het boek

Electra

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is mooi, rijk en wereldberoemd. Maar al lijkt ze perfect, diep van binnen is ze onzeker en zoekt ze haar geluk in drank en drugs. Wanneer ze de brief van haar adoptievader krijgt heeft ze in tegenstelling tot haar andere zussen helemaal niet de behoefte om uit te zoeken waar ze vandaan komt. Ze raakt zelfs de brief kwijt en denkt er niet meer aan. Tot ze op een dag een andere bijzondere brief ontvangt van een mevrouw die beweert haar oma te zijn. Ze besteed er in eerste instantie niet aan om deze vrouw te ontmoeten. Toch ontmoeten de twee elkaar en vallen alle puzzelstukje van haar leven in elkaar.

Stella

Wanneer de twee vrouwen elkaar ontmoeten, vertelt Electra haar oma stukje bij beetje de geschiedenis van haar familie. Het hele verhaal begint bij Cecily. Zij groeit in de jaren dertig op in het rijke societyleven van New York. Nadat Cecily haar relatie uit gaat, besluit ze naar haar peettante in Kenia te gaan. Er gebeurd hier van alles waardoor ze besluit niet meer terug te gaan naar New York, maar om hier haar leven op te bouwen.

Wanneer ze jaren later met de Keniaanse Stella, een meisje van een jaar of 5, in New York op familiebezoek is, besluit ze om daar te blijven. In New York heeft Stella natuurlijk veel meer kansen en een beter leven. Ze volgt een goede opleiding en krijgt een goede baan. Maar hierdoor heeft ze maar weinig tijd voor haar eigen dochter, Rosa. Rosa wordt hierdoor onhandelbaar en wordt van vele scholen af gestuurd. Ze raakt verstrikt in de wereld van drugs en onder die omstandigheden wordt Electra geboren.

Het kost Stella veel moeite om Electra het hele verhaal in een keer te vertellen, dus doet ze het in kleine stukjes. Zo wordt het Electra steeds meer duidelijk wat haar achtergrond is. Het opent haar ogen voor haar eigen leven en ze besluit dat ze zo niet door kan gaan. Ze gaat naar een afkickkliniek om van haar drank en drugsverslaving af te komen. Hier ontmoet ze Miles die ervoor zorgt dat haar ogen nog meer geopend worden voor de wereld om haar heen. Electra besluit het roer verder om te gooien en haar beroemdheid en geld in te zetten om de wereld te verbeteren.

Wat vond ik van deel 6?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vond deel 6 echt een van de leukste delen. Wel was het een heel dik boek, dus de drempel lag in eerste instantie iets hoger om te gaan beginnen met lezen. En wat mij betreft had het einde wel wat bondiger beschreven mogen worden. Het had niet zo dik hoeven zijn. Maar het verhaal verder was weer top. De wisseling tussen geschiedenis en het heden vond ik weer mooi om te lezen. Alleen als je denkt dat je in dit deel alles te weten komt over Zed of over Pa Salt, heb je het mis. Ook in dit deel lees je hier weinig nieuws over. Dat is wel jammer, het is zo wel een hele lange cliffhanger. Dus ik ben heel erg benieuwd of we in het volgende deel wel alle antwoorden op de brandende vragen gaan lezen!

Heb jij deel 6 of een ander boek uit deze serie al gelezen? Wat vond jij van Zon? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

2 comments

brenda en kirsten 16 september 2022 - 10:49

wat een leuke blog weer !! Wist je al dat er een grote zeven zussen forum is op facebook ? 12,4 d leden vanover de hele wereld. Hier bespreken we de boeken, theorieen en de echte geschiedenis! Misschien is het leuk om je blog hier te delen ?

Reply
Linda 16 september 2022 - 12:43

Wat leuk om te horen Brenda en Kirsten! Het lijkt me heel leuk om dit blog in de Facebookgroep te delen.

Reply

Laat een reactie achter