Cadeau ideeën voor een kleuter 4 – 5 jaar

door Linda

Wordt jouw kleuter binnenkort 4 of 5 jaar? Guido wordt over een paar weken 4 jaar en Julia is nu 5 dus genoeg inspiratie voor cadeau ideeën voor jongens en meisjes van deze leeftijd. Heb je nog een cadeautje nodig voor je eigen kleuter, je neefje, nichtje, buurjongen.. dan kun je dit lijstje met cadeau ideeën voor een kleuter 4 – 5 jaar bij de hand houden. Handig toch?!

1. Rolschaatsen

Julia is gek van rolschaatsen. Ik had deze op haar verlanglijstje gezet toen ze 4 jaar werd. Zelf hadden wij toen andere cadeau ideeën, maar het staat nog steeds hoog op haar verlanglijstje. Rolschaatsen zijn vanaf een jaar of vier dus leuk om te geven aan een meisje, maar ook voor een jongen. Nieuw is dit cadeau wel wat prijzig, denk aan tussen de 30 en 50 euro.

2. Voorbereiding op de basisschool

Veel kinderen die 4 jaar worden hebben interesse in de basisschool. Ze zijn vaak een beetje uitgekeken bij de opvang omdat ze de oudsten zijn en kunnen wel wat uitdaging gebruiken. Nu zijn mijn kinderen gek van Ik leer lezen waarbij je zelf met losse letters, woorden maakt. Maar ook de pakketten van SES zijn hier altijd een succes. Zo leren ze stickers plakken, knippen en vormen herkennen.

3. Knutselspullen

Knutselen, je kunt kleuters en niet blijer mee maken! Het is mooi om te zien hoe je van verschillende materialen iets kunt maken. Kleuters kunnen ook steeds meer zelf zoals knippen. Door dit veel te oefenen worden ze er ook steeds beter in. Zowel Julia als Guido knutselen graag mee als ik de knutselspullen op tafel leg.

4. Prentenboeken

De ridder zonder billen
De ridder zonder billen

Voorgelezen worden is nog steeds heel fijn voor kleuters. Daarom zijn prentenboeken en wat langere verhalen nog steeds een hit voor deze leeftijd. Daarnaast is het goed voor het leren van nieuwe woorden en tekstbegrip. Het is het begin van het zelf leren lezen op school. Guido (bijna 4 jaar) is nog steeds gek op prentenboeken zoals De ridder zonder billen. Julia vind dit ook nog leuk en is fan van De Neehoorn.

5. Spelletjes

Zowel Julia als Guido vinden het heel leuk om een spelletje te doen. We spelen regelmatig het Reuzen kwartet van Nijntje, het spel Poepie Knor, maar ook dobbelspelletjes zoals Animal Party. Dobbel spelletjes zijn ook weer goed als voorbereiding op het rekenen in groep 3.

Ik hoop dat ik je met dit handige lijstje op een leuk cadeau idee heb gebracht voor een kleuter die jarig is of gewoon een cadeautje verdient.

Mocht je nog op zoek zijn naar cadeau-ideeën voor een peuter of een dreumes, dan kun je hier nog even verder lezen en inspiratie opdoen of op mijn Pinterest. Op zoek naar een cadeau voor een meisje van 9 jaar dan kun je hier verder lezen.

Mocht je nog een idee hebben die niet in een van deze lijstjes staat, laat het me dan vooral weten door een reactie onder het betreffende blog achter te laten!

Liefs,
Linda

Lees ook

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter