Weekplog: voorbereidingen voor de verbouwing en schoentje zetten

door Linda

Deze week kregen we het goede nieuws dat onze bouwvergunning goed is gekeurd. Ondertussen waren we alvast op zoek gegaan naar een nieuwe keuken en een nieuwe vloer. We gingen deze week ook naar de notaris voor de afhandeling van het snippergroen dat we gekocht hadden. Eindelijk. Daar is bijna een jaar overheen gegaan(!). Natuurlijk hebben we ook nog gewandeld en zetten de kinderen voor het eerst hun schoen. Dat en nog veel meer lees je in een nieuwe weekplog!

Zaterdag

Helaas kon Julia vanwege de verscherpte corona maatregelen niet naar zwemles vandaag. We hadden vandaag dus verder geen afspraken. Daarom zijn we ’s ochtends op pad gegaan om ons te oriënteren op een nieuwe keuken en een nieuwe vloer. Vorige week hebben we namelijk onze bouwtekening opnieuw ingediend nadat hij eerder was afgewezen. Nu lijkt het erop dat de verbouwplannen door kunnen gaan (volgend jaar) en kunnen we ons dus gaan voorbereiden.

’s Middags zijn we nog even naar de Waterleidingduinen gegaan. Ik heb maar een jaarkaart gekocht omdat we er nu zo vaak heen en de kinderen vinden het erg leuk om de herten te zoeken en door de duinen te struinen. Het was wel erg druk..

Zondag

Vandaag hadden we allemaal niet veel zin. Het was gisteren vanwege het mooie weer ook erg druk in de duinen en daar hadden we vandaag geen zin in. De kinderen waren erg moe dus we hebben niet veel gedaan vandaag. We hebben wel nog even een schets van de keuken gemaakt hoe we het zouden willen hebben en in de middag zijn we even met de loopfietsen een rondje door de wijk gaan lopen. Toch even een frisse neus halen en genieten van het mooie weer zonder al teveel mensen.

Zelfs de katten hadden geen zin vandaag..

Maandag

Maandag was een gewone werkdag, Julia ging naar school, alleen Guido had vandaag een andere gastouder. Zijn eigen gastouder was even een weekend weg. Hij kan zich bij deze gastouder ook altijd heel goed vermaken en ik haalde aan het eind van de middag een blije Guido op. Heel fijn!

Dinsdag

We zijn zo ongeveer al een jaar bezig met het kopen van een stukje snippergroen van de gemeente. Vandaag konden we eindelijk naar de notaris om te tekenen en is het stukje grond van ons. Door corona hadden we de stukken van tevoren al gekregen om door te nemen en hoefden we alleen even langs de notaris om ons paspoort te laten zien en om de stukken te tekenen. Ook weer geregeld. Eindelijk!

Woensdag

Samen met Guido bracht ik Julia naar school. Daarna ben ik in huis aan de slag gegaan, een leuke blog over schoencadeautjes afgemaakt en ben ik met Guido op de fiets gestapt om even naar de Action te gaan. Daar kwam Guido een leuke vloerpuzzel tegen. Samen met Julia heeft hij hem ’s middags gemaakt. Je kunt hem niet blijer maken dan met een leuke puzzel.

Baby Shark puzzel van de Action

’s Middags kregen we nog een email van de gemeente dat de vergunning om te verbouwen was goedgekeurd! Yes!!

Donderdag

Vandaag weer een werkdag voor Bas en mij. Mijn moeder nam Guido onder haar hoede en Julia ging naar school. Bas zou haar wat eerder ophalen om met haar naar het Consultatiebureau te gaan. Het lukte de vorige keer niet met de ogentest en dus moest ze terug komen. Ook nu ging het niet helemaal goed dus we gaan voor de zekerheid nog naar de oogarts met haar om het even goed te laten checken. Na de afspraak bij het consultatiebureau haalde Bas Guido op bij mijn ouders. Hij had heerlijk gespeeld. Bas maakte voor het avondeten weer zelf pasta! Mocht je het recept willen, laat het me dan even weten.

Na het eten hebben Julia en Guido voor het eerst hun schoen gezet en gezongen. Ze is erg benieuwd of Sinterklaas vannacht langs zal komen..

Vrijdag

Julia wilde gelijk weten of Sinterklaas was geweest en ging alvast naar beneden. Ze was helemaal blij met aan speciale sinterklaas surprise ei die in haar schoen zat en haalde die van Guido ook uit zijn schoen. Zo leuk om te zien dat ze er nu echt mee bezig is! Heb je nog tips nodig voor schoencadeautjes, kijk dan even hier voor tips voor peuters en hier voor kleuters. Na de verrassingen in de schoenen bracht ik Julia naar school en bracht Bas Guido naar de gastouder.

Sinterklaas cadeautjes

Na het werk ging ik weer eens een Too Good To Go box ophalen. Heerlijk brood van de bakker, 2 gebakjes en wat kadetten. Ik kan de vriezer weer volgooien!

Zoals je hebt gelezen was het best weer een drukke week. Heb jij al leuke plannen voor dit weekend? Om het 1 jarig bestaan én mijn verjaardag met jullie te vieren komt er dit weekend weer wat leuks online. Keep you posted!

Fijn weekend allemaal!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

2 comments

Lia 13 november 2020 - 19:52

Wat weer een leuk verslag. En dat je t alweer 1jaar doe.. lees t paar. Maar zitten altijd leuke tips bij. Ga zo door

Reply
Linda 13 november 2020 - 19:54

Dank je wel! Ja 1 jaar alweer! Wat gaat de tijd snel he!

Reply

Laat een reactie achter