Tip: Too Good To Go

door Linda

Kennen jullie de app Too Good To Go al? Ik heb hem laatst ontdekt en ik ben (mega) fan! Met deze app bestrijd je namelijk voedselverspilling door eten dat dagelijks bij lokale ondernemers over blijft voor een klein bedrag op te halen. Dit voedsel zouden ze doorgaans aan het eind van de dag weggooien. Ik heb er inmiddels een aantal opgehaald en zal mijn ervaring hieronder delen.

Too good to go tasje

Waarom zo’n fan?

Vroeger heb ik bij de Albert Heijn gewerkt op de Broodafdeling, aan het einde van de dag werden de ’s ochtends vers gebakken broodjes en andere producten die over datum dreigde te raken, door een vrachtwagen opgehaald om vernietigd te worden. Dit vond ik altijd zó zonde! Daarom vind ik de Too Good To Go app zo’n goed initiatief én steeds meer ondernemers doen eraan mee.

Mijn ervaringen

Een aantal weken geleden heb ik de app via Youtube ontdekt en gedownload in de Google Play store. Je kunt makkelijk betalen met iDeal dus dat gaat lekker snel. Ik ben nu onder andere bij de lokale bakker geweest, Jumbo en gisteren bij de lokale visboer.

Inhoud pakket Jumbo
Mijn pakket van Jumbo bestond uit:
– Belegde wraps
– Een familie pizzabodem
– Chocolade vla
– Groot stuk meloen
– Komkommersalade
– Gesneden groenten
Prijs: € 5,-
Inhoud pakket visboer
Het pakket van de visboer:
– Stukjes rollade in heerlijke saus
– 1 persoonsmaaltijd met wat groenten en vis
– 3 witte broodjes gezond
– Rolletjes boontjes met spek
– Zalm in saus
– 3 Stukjes grillworst
Prijs: € 5,-
Too Good To Go tassen van de Bakker
Deze tassen kwamen van de lokale bakker. Ik heb mijn moeder inmiddels ook aangestoken en zij is nu ook fan. Voor haar haal ik dan ook wel eens een tasje op.
Wat meestal in de tassen van de bakker zit zijn:
– (Halve) broden (1 of 2)
– 2 of 3 harde broodjes
– We hebben een keer tompouces gehad
– Kaasstengels
– Krentenbollen

Kaart
Op de kaart in de app zie je welke ondernemers er bij jou in de buurt mee doen. Je kunt een lijstje met favorieten maken en zo makkelijk jouw ondernemers ‘in de gaten houden’ of ze nog een pakket over hebben.

Tegen voedselverspilling

Met de app Too Good To Go kan iedereen gemakkelijk bijdragen in de strijd tegen voedselverspilling. Terwijl je geniet van overheerlijk eten, steun je de lokale ondernemer. De ondernemer heeft minder verspilling én krijgt nieuwe klanten over de vloer. Goed voor jou, de lokale ondernemers en de wereld. Wat vinden jullie van de app en hebben jullie de app al eens geprobeerd? Laat het me weten hieronder in de reacties!

Mocht je de app nog niet hebben, hier kun je hem downloaden:

Verder lezen?

2 comments

Miranda 3 december 2019 - 13:23

Leuk. Ik ben ook fan van de app. In mijn buurt doen vooral bakkers mee. Maar sinds kort ook Hema. Dus die heb ik laatst ook uitgeprobeerd.

Reply
Linda 3 december 2019 - 13:45

Oh wat goed Miranda! Leuk dat je ook fan bent van de app en dat de HEMA bij jou ook mee doet. Die hebben wij hier nog niet. Wat heb je daar op kunnen halen?

Reply

Laat een reactie achter