Makkelijk taartje: appel in bladerdeeg

door Linda

Op een koude herfstige dag vond ik het weer eens tijd om mijn oven aan te zetten. Ik had zin om een makkelijk taartje van appel in bladerdeeg te maken. Het is een feestelijk taartje geworden die je niet alleen tijdens de koude dagen lekker kan bakken, maar ook makkelijk zou kunnen maken tijdens de feestdagen. Want het resultaat mag er zijn! Het is niet moeilijk te maken en lekker snel klaar! Lees je mee?

Wat hebben we nodig?

Wat heb je nodig voor 1 zo’n lekker taartje?
– Fijne suiker
– Kaneelpoeder
– 1 ei
– 1 appel
– 1 plakje bladerdeeg

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Ontdooi het plakje bladerdeeg door het 10 minuten voordat je aan de slag wilt, uit de vriezer te halen.
  3. Doe een paar eetlepels suiker en een paar eetlepels kaneelpoeder in een kommetje en roer dit goed door.
  4. Snijd nu een dik plak uit het midden van de appel. Verwijder het klokkenhuis en schil de buitenkant van de appel.
  5. Wentel nu de appel door de suiker met kaneel zodat elk plekje van de appel voorzien is van suiker en kaneel.
  6. Pak nu het plakje bladerdeeg erbij en snijd net onder de hoekjes een nieuw hoekje (zie foto).
  7. Leg de appel nu in het midden van het bladerdeeg en vouw de hoeken naar het midden van de appel.
  8. Smeer nu wat eigeel over het taartje en schuif hem in de oven op 200 graden voor 20 minuten.
Kaneel gemengd met suiker
Appel wentelen door de suiker met kaneel
Hoekjes insnijden
Hoeken naar elkaar toe vouwen
Klaar!

Zoals je ziet is het een heel feestelijk taartje geworden die je ook makkelijk met kerst of andere feestdagen kunt maken. Het is zo gemaakt en smaakt als een soort appeltaartje. Heerlijk!

Ga jij ook aan de slag met dit makkelijke recept voor een taartje van appel in bladerdeeg? Laat het me weten in een reactie onder dit blog of tag me op Instagram!

Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter