Oeh een Toblerone cheesecake!

door Linda

De kinderen kunnen steeds beter lekker zelf of samen spelen dus ik heb wat meer tijd voor mezelf. Tijd om te bakken dus! Natuurlijk doe ik dat ook vaak samen met Julia. Dat is dan echt een momentje samen. Heerlijk en super gezellig! Kan ik echt van genieten. Maar goed, daar gaat dit blog niet over. Oeh ik had zin in een Toblerone cheesecake! Loopt het water je nu ook al in de mond? Ga dan snel zelf aan de slag!

Wat hebben we nodig?

Benodigdheden Toblerone cheesecake

Voor deze Toblerone cheesecake hebben we nodig:
250 gram theekoekjes
150 gram boter
400 gram Toblerone
100 gram pure chocolade
250 gram roomkaas
200 ml slagroom
250 gram mascarpone

Aan de slag!

  1. We beginnen met het bekleden van de bodem van de springvorm met bakpapier. Je kunt de randen een beetje invetten zodat de taart straks makkelijker uit de vorm komt.
  2. Verkruimel de koekjes en smelt de boter in een pannetje. Voeg de boter toe aan de koekkruimels. Meng dit met elkaar en verdeel het daarna over de bodem van de springvorm. Druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Daarna kan de bodem de koelkast in om hard te worden.
  3. Smelt de Toblerone samen met de pure chocola au bain marie. Zet het daarna even opzij om af te laten koelen.
  4. Klop nu de roomkaas romig. En in een andere kom klop je de slagroom stevig, niet stijf! De slagroom en de mascarpone kunnen nu bij de roomkaas en meng dit tot een glad mengsel.
  5. De chocolade kan nu bij de roomkaas, mascarpone en slagroom. Meng tot het een egale kleur heeft gekregen.
  6. Giet het mengsel in de springvorm en zet het in de koelkast voor minstens 8 uur.
  7. Is de Toblerone cheescake klaar? Decoreer hem dan nog met wat Toblerone stukjes.

Klaar!

Toblerone cheesecake

Oeh wat ziet deze Toblerone cheesecake er lekker uit he?! Heb jij al eens deze variant op de cheesecake gemaakt? Zo niet dan moet je het echt eens proberen! Ik vond het zeker niet moeilijk om te maken.

Heb je zin om nog meer lekkers te maken? Dan kun je hier nog even verder lezen. En weet je nog een lekker taartje die ik nog eens zou moeten maken? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter