Bakken en recepten

Makkelijk en snel een heerlijke vanille cake bakken

Omdat we toch wat meer thuis moesten blijven, vanwege mogelijke Corona besmetting (zie vorige weekplog), kreeg ik weer zin om te gaan bakken! Makkelijk en snel even wat lekkers maken. Het werd een heerlijke vanille cake. Heb je ook zin in zo’n lekkere cake? Dan kun je direct aan de slag met het volgende recept!

Wat hebben we nodig?

Voor een bakvorm van 25 centimeter hebben we nodig:
200 gram boter
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
8 gram vanillesuiker (1 zakje)
4 eieren
Snufje zout

Aan de slag!

  1. We beginnen met het voorverwarmen van de oven. Zet hem op 175 graden.
  2. Pak er een kom bij en doe hier de boter, suiker, vanillesuiker en zout in. Meng dit tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren één voor één toe en mix het tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel langzaam toe aan het beslag en mix het tot je een mooi glad beslag hebt.
  3. Giet het beslag nu in een ingevette en bebloemde bakvorm. Bak de cake in 60 minuten gaar op 175 graden.
  4. Is de cake klaar? Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster volledig afkoelen.

Klaar!

Guido bekijkt de cake

Hopelijk hebben jullie trek gekregen en duiken jullie ook zo de keuken in om deze heerlijke vanille cake maken! Heb je ook een lekkere cake gebakken? Of een lekkere variant? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *