Wat eten onze kinderen?

door Linda

Eigenlijk wel grappig dat ik precies vandaag een blog wilde schrijven over eten, of eigenlijk zou deze blog afgelopen vrijdag al online komen.. Maar ik had voedselvergiftiging. Hoe toepasselijk 😉 Vandaag voel ik me beter dus vandaag een leuke blog over eten. Want hoe ziet een dag er nu, wat eten betreft, bij ons uit met een peuter van 3 en een dreumes van 1 jaar? Wat eten onze kinderen zoal? Je leest het in dit blog.

De tijd van voedingsschema’s ligt al een poosje achter ons. Gelukkig.. Guido at al snel met de pot mee en is een echte alles eter. Het tegenovergestelde van Julia.. Zij eet het liefst wat ze kent en eet niet veel vlees(waren). Guido probeert alles wat op zijn bordje ligt en eet het liefst als eerste zijn vlees op.

Ontbijt

We beginnen de dag altijd met pap of een broodje. Guido krijgt nog de 12+ maanden pap van Olvarit en Julia eet Brinta of een broodje. Vooral in de drukke ochtendspits zijn de papjes zo gemaakt.

Brinta
Pap

Tussendoortje

Als tussendoortje krijgen ze een appel, slurpfruit of een koekje/rijstewafel. Ze zijn gek van het slurpfruit van Zonnatura en Servero. Deze ‘zakjes’ zijn makkelijk mee te nemen en zitten daardoor ook altijd in mijn luiertas. In de slurpfruit van Zonnatura zit ook wortel of pompoen. Dan krijgen ze dus naast fruit ook nog een klein beetje extra groenten binnen. De biologische appelkoekjes van NatureNes zijn hier ook een hit. Dit zijn kleine biologische koekjes met appel en zijn glutenvrij (geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden).

Slurpfruit

Lunch

De lunch bestaat uit brood. Doorgaans eten ze (allebei) tussen de 1 en 3 broodjes. Ze kiezen zelf het beleg uit, met een aantal adviezen van mij, haha. Guido eet graag appelstroop, pindakaas en leverpastei. Julia eet graag vruchtenhagelslag, leverpastei en gestampte muisjes. Een plakje worst of een plakje kaas gaat er ook altijd wel in.

Avondeten

Het avondeten bestaat voornamelijk uit Hollandse pot. Gekookte of gebakken aardappels met groenten en een stukje vlees of vis. Voor de kinderen prakken we de (gekookte) aardappels en daar doorheen de groenten met een beetje jus. Guido eet regelmatig een stukje vlees of vis mee, Julia af en toe, als ze er zin in heeft. Helemaal prima. Het toetje bestaat uit magere yoghurt of als het feest is, een kwarktoetje.

Kibbeling eten
Lekker kibbeling eten

Naar bed

Als de kinderen gedouched zijn, gaan ze naar bed. Guido krijgt dan nog een papfles met rijstebloem. De ene keer laat hij deze staan, de andere keer drinkt hij hem graag op. Deze fles is nog de enige met opvolgmelk en zal er binnenkort wel vanaf gaan, aangezien hij ’s avonds goed eet.

Rijstebloem

Hoe zien jullie dagen eruit wat betreft eten voor jullie kinderen? Hebben jullie nog tips voor me om Julia wat vaker vlees te laten eten? Laat het me weten in een reactie!
Heb je zin om nog meer over eten te lezen? Bekijk dan nog even de blogs in Bakken en Recepten.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter