Getest: de plantaardige hamburger McPlant van McDonalds

door Linda

Vleesvervanger McPlant was eerst tijdelijk verkrijgbaar, maar krijgt nu een vast plekje op het Nederlandse menu van McDonald’s. De McPlant was toen zo populair, dat de burger nu voortaan altijd te bestellen is. Dat is goed nieuws, want we halen voor de lunch op het werk soms wel eens iets lekkers bij McDonald’s. En meestal ga ik dan voor een Big Tasty, maar voor dit blog wilde ik wel eens de McPlant proeven! Dus ik bestelde dit keer deze speciale, plantaardige, burger. Wat ik er van vond lees je in dit blog. Lees je mee?

McDonald's vleesvervangende burger, de McPlant
Foto: McDonald’s

McDonald’s

Iedereen kent fastfoodketen McDonald’s wel, van kinds af aan keek ik vanuit de auto uit naar die grote gele M naast de snelweg. De Happy Meal was natuurlijk favoriet toen ik klein was en dan niet om de hamburger of lauwe patatjes. Het speelgoed dat je erbij kreeg, daar ging het om! Wij gingen vroeger niet zo vaak naar de McDonald’s dus des te groter was het feest als we wel gingen! Tegenwoordig ben ik fan van de Big Tasty of neem ik een lekker Big Mac voordeelmenu. Lekker!

Mijn lunch met de McPlant en patatjes

Nieuw in het assortiment: de McPlant

De McPlant bestaat uit: een sesambroodje, Cheddar smeltkaas, tomaat, ijsbergsla, augurk, witte ui, eggless saus, ketchup, mosterd. De hamburger is gemaakt van water, erwteneiwit (16%), raapzaadolie, kokosolie, aroma, rijsteiwit, stabilisator (methylcellulose), aardappelzetmeel, appelextract, zout, granaatappel extract, kaliumchloride, geconcentreerd citroensap, maïsazijn, gist extract, wortelpoeder, emulgator (zonnebloem lecithine), kleurstof (bietenrood), maltodextrine.

McPlant is niet vegetarisch of veganistisch, maar is geschikt voor flexitariërs. De burger is niet veganistisch omdat er nog cheddar kaas op zit. De hamburger zelf is wel helemaal plantaardig, hij is gemaakt van ‘plantaardig vlees’ van het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat. Zij staan bekend om hun vleesvervangers. De MacPlant is dus ideaal wanneer je eens een dagje geen vlees wilt eten, maar wel een lekkere burger wilt.

McPlant burger in het bekende doosje

Niet overal verkrijgbaar

De McPlant is beschikbaar in vrijwel alle Nederlandse restaurants. McDonald’s restaurants waar McPlant niet verkrijgbaar is: Alkmaar Centrum, Amsterdam 1e van Swindenstraat, Amsterdam Albert Cuyp, Amsterdam Damrak 8, Amsterdam Damrak 92, Den Helder Centrum, Leiden Donkersteeg, Schiphol Lounge 2, Schiphol Lounge, Venlo Centrum. Je kunt hem vanaf 11 uur bestellen.

Vegetarische burgers en glutenvrije burgers

Er is aardig wat keus bij McDonald’s voor de flexitariërs en vegetariërs onder ons! Er zijn 5 vegetarische burgers, waaronder de Veggie McChicken met een Valess burger en de Veggie Mckroket. En wist je dat McDonald’s niet alleen vegetarische burgers heeft, maar ook glutenvrije burgers? Glutenvrij zijn de Glutenvrije Quarterpounder, Glutenvrije hamburger en de Glutenvrije Cheeseburger.

Ik test de McPlant

Wat vond ik van de McPlant?

Wanneer je op de site van McDonald’s kijkt, ziet de McPlant er net zo uit als alle andere burgers: een sesambroodje met een lekkere burger erop, uitjes, augurk, ketchup, kaas en sla. De hamburger zelf maakt natuurlijk wel het hele broodje. Ik vind het eigenlijk het belangrijkste van de burger. Wanneer je een hap neemt van de McPlant, proef je wel dat het net wat anders is. De hamburger is niet zo ‘vlezig’ als je van een echte hamburger gewend bent. Maar het komt er heel erg dichtbij! Daar stond ik wel van te kijken! Ik zou deze vleesvervangende burger daarom zeker nog een keer bestellen.

Welke burger of menu neem jij als je naar McDonalds gaat? En ben je van plan om de McPlant eens te proberen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog.

Heb je zin om nog meer reviews te lezen, kijk dan nog even hier.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

7 comments

Kelly Buysse 8 oktober 2021 - 21:04

Ik zou die wel eens willen testen, maar helaas is die hier in België niet verkrijgbaar. Ik hou het dan maar bij mijn big mac.

Reply
Kiki Hasselton 6 oktober 2021 - 11:41

Ik weet niet of ik dit zo snel zou bestellen. Als ik naar de Mac ga dan is het voor de “slechte” versnapering

Reply
Tessa 6 oktober 2021 - 09:11

Op een of andere manier lijkt mij deze niet heel erg lekker. Ik ga gewoon voor de Mac Kroket

Reply
Rosalyn 5 oktober 2021 - 14:21

Hoewel ik best avontuurlijk ingesteld ben als het om eten gaat, klinkt een McPlant toch wel ‘eng’ 😉 Ik zeg niet dat ik het nooit zal proberen, maar ik sta ook beslist niet te springen. Zelf neem ik eigenlijk altijd een McKroket, de combinatie van de kroket met mosterd vind ik daar zo lekker. Maar ook een McChicken, een wrap of een cheeseburger vind ik wel lekker. En niet te vergeten de McFlurrie 😉

Reply
Nicole Orriëns 5 oktober 2021 - 14:05

Ik houd erg van de BigMac! Maar soms is hij al half lauw als ik hem krijg, en dat is toch wel erg jammer.

Reply
Claire 5 oktober 2021 - 10:13

Wat een heerlijke uitgebreide review! Ik denk dat ik ‘m ook zeker een keer zonder kaas zal bestellen.

Reply
Lindaschrijfthetop 5 oktober 2021 - 09:22

Ik ken de burger niet, mijn kids komen graag bij de Mac, dus ik ook. Meestal pak ik een cheese burger.

Reply

Laat een reactie achter