Wanneer we op vakantie zijn, halen we vaak een frikandelbroodje bij de bakker of supermarkt. Nu was ik benieuwd hoe moeilijk het zou zijn om een frikadelbroodje zelf te maken. En dat blijkt eigenlijk heel makkelijk te zijn! In dit blog lees je het recept voor het maken van een frikandelbroodje. Deze kun je trouwens ook gebruiken als je er mini frikandelbroodjes van zou willen maken.
Wat hebben we nodig?
Om 6 frikandelbroodjes te maken, hebben we maar 4 ingrediënten nodig:
- 1 ei
- 6 vellen bladerdeeg
- 3 frikandellen
- Curry saus
Hoe maak je een frikandelbroodje?
- Verwarm de oven allereerst op 200°C.
- Laat de vellen bladerdeeg ontdooien (duurt ongeveer 10 minuten). Je kunt ze vast op de bakplaat klaar leggen.
- Haal de frikandellen uit de vriezer.
- Wanneer de bladerdeeg vellen zijn ontdooit gaan we aan de slag. Snijd de frikandellen door midden en doe wat curry aan de zijkant waar de frikandel komt te liggen. Houd voldoende afstand van de randen want je moet hem nog dubbel kunnen vouwen.
- Leg de frikandel op de saus en maak nu aan de andere kant van het vel een paar inkepingen met een mes.
- Vouw nu de kant met de inkepingen over de frikandel heen en vouw de zijkanten goed dicht. Dit kun je met je handen doen, maar ook met een vork om er mooie randen van de maken.
- Heb je allemaal mooie pakketjes? Dan kun je het ei los kloppen en over de broodjes heen smeren.
- Schuif ze nu voor ongeveer 25 minuten in de oven.
- Laat ze even afkoelen wanneer ze klaar zijn en smullen maar!
Frikandelbroodje maken met de airfryer
Uiteraard kun je ook een frikandelbroodje maken met de airfryer. Je kunt dan wel beter oven frikandellen gebruiken (gewone frikandellen kunnen ook wel, maar die kunnen open barsten). De broodjes zijn in de airfryer wel sneller klaar, want ze hoeven er dan maar een minuut of 10 in.
Mini frikandelbroodjes maken
Heb je geen trek in een heel frikandelbroodje, of wil je een lekker en makkelijk hapje maken voor bij de borrel, dan kun je dit recept ook gebruiken om mini frikandelbroodjes mee te maken. Snijd alle plakjes bladerdeeg in de breedte doormidden en snijd alle frikandellen in 3 gelijke stukken. Zo heb je kleinere broodjes en kun je ze ook wat sneller afbakken (zo’n 20 minuten).
Frikandelbroodje opwarmen
Warm is een frikandelbroodje wel het lekkerst. Dus heb je een frikandelbroodje die je zelf gemaakt hebt over of heb je er een gehaald en wil je die opwarmen, dan kun je dat het beste doen door de over voor te verwarmen op 175 graden en je frikandelbroodje er 7 minuten in te leggen.
Heb je deze lekkere frikandelbroodjes gemaakt, tag me dan vooral op Facebook of Instagram.
Eet smakelijk!
Liefs,
Linda
Lees ook:
- Brookies van Dr.Oetker: maken of even overslaan?
- Snelle en makkelijke kaneelbroodjes maken
- Bladerdeeg hartjes met Nutella
- Getest: de plantaardige McPlant van McDonalds