Snelle en makkelijke kaneelbroodjes bakken

door Linda

Ik had zin om eens lekkere kaneelbroodjes te maken. Die heb ik nog nooit gemaakt! Natuurlijk moest het wel weer eens tussendoor dus ik ging snelle en makkelijke kaneelbroodjes bakken. Er waren er een aantal mislukt, maar ook een aantal goede tussen. Ze waren ook nog eens overheerlijk! Zelfs de mislukte broodjes. Heb je trek gekregen, lees dan snel verder!

Wat hebben we nodig?

Ga je aan de slag met het bakken van deze overheerlijke kaneelbroodjes dan heb je voor ongeveer 8 kaneelbroodjes het volgende nodig:
– 50 gr margarine
– 2 eetlepels kaneel
– 1 rol croissantjes
– 60 gr lichte basterdsuiker

Glazuur
Maak de broodjes nog lekkerder met een beetje glazuur (ook zo gemaakt!)
– 100 gr poedersuiker
– 2 eetlepels melk

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrische oven).
  2. Pak er een kommetje bij waarin je de zachte boter met de 2 eetlepels kaneel mengt.
  3. Maak de rol met croissantdeeg open en rol het uit.
  4. Druk de gaatjes die in het deeg zitten dicht en besmeer het met de boter met kaneel mengsel.
  5. Strooi nu de lichte basterdsuiker over het deeg en rol het op.
  6. Snijd de rol in 6 tot 8 stukken en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  7. Bak de kaneelbroodjes in 10 minuten gaar
  8. Laat ze even afkoelen wanneer je ze uit de over hebt gehaald.
  9. Smullen maar!

Klaar!

Oeh wat zijn deze broodjes toch lekker! Zelfs als ze een beetje mislukt zijn, zijn ze nog overheerlijk. Deze kaneelbroodjes kun je ook maken voor Vaderdag, samen met de kinderen. De kinderen kunnen mooi helpen met het dicht maken van de gaatjes en het besmeren van het deeg, het oprollen en op de bakplaat leggen. Misschien net iets meer werk dan het maken van croissantjes, maar wel weer eens wat anders. Dat kan papa vast waarderen!

Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten! En tag me vooral op Instagram als je deze lekker kaneelbroodjes ook hebt gebakken!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

1 comments

esmeerodrigo 1 juni 2021 - 21:59

ohh zo lekker! die heb ik lang niet gegeten haha!

Reply

Laat een reactie achter