Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

door Linda

Deze lekkere bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien zijn echt snel gemaakt! Dus heb je last minute iets lekkers nodig, bijvoorbeeld voor Valentijn of Moederdag, dan kun je deze hapjes prima snel maken. En succes gegarandeerd, want ze zijn heerlijk!

Wat hebben we nodig?

Voor 12 hartjes (ligt even aan de grootte van je uitsteek hartje) heb je nodig:
– 3 vellen bladerdeeg
– Nutella
– Aardbeien of ander fruit
– 1 ei

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden, want we gaan snel bakken! Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier en haal 3 vellen bladerdeeg uit de vriezer.
  2. Steek eerst de hartjes uit met een uitsteker (of doe dit met de hand). Vervolgens snijd je bij ieder hartje weer een hartje binnen in. Maar deze moet je niet helemaal tot de bodem snijden. Hierdoor gaat de buitenrand namelijk wat om hoog staan waardoor je een ‘bakje’ krijgt. Prik met een vork een paar gaatjes in het binnenste deel. Hierdoor blijft het bladerdeeg plat.
  3. Kluts een ei en smeer de hartjes hiermee in.
  4. Bak de bladerdeeg hartjes in ongeveer 12 tot 14 minuten in het midden van de oven, tot ze mooi goud bruin zijn.
  5. Zijn ze klaar? Druk dan de binnenkant meteen wat plat, zodat je dus echt kleine bakjes krijgt. Let op: ze zijn nog heet, dus gebruik een klein vorkje of lepeltje en laat ze vervolgens afkoelen.
  6. Smelt een paar eetlepels Nutella in de magnentron, zodat het net even wat zachter is en doe een laagje Nutella in elk hartje.
  7. Snijd je aardbeien in stukjes en vul de hartjes ermee.

Klaar!

Wat zien de bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien er heerlijk uit zeg! Ze zijn zo makkelijk en snel gemaakt, met maar een paar ingrediënten. Ideaal wanneer je niet zoveel tijd hebt en toch wat leuks en wat lekkers op tafel wilt zetten.

Zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten en inspiratie! En tag me vooral op Instagram als je een van mijn recepten geprobeerd hebt!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter