Bakken en recepten

Lekkere Smartie koekjes bakken!

Vandaag ga ik lekkere Smartie koekjes bakken! Dit recept is heel makkelijk zelf te maken, maar het is nog leuker om de koekjes samen met kinderen te maken. Zij kunnen heel goed bij dit recept helpen. Julia en Guido helpen me ook vandaag. Klaar om te bakken? Pak dan je bakspullen maar bij elkaar, dan gaan we aan de slag!

Wat hebben we nodig?

Benodigdheden

Om ongeveer 20 lekkere Smartie koekjes te bakken, hebben we het volgende nodig:
– 225 gram boter
– 150 gram witte of lichtbruine basterdsuiker
– 8 gram vanillesuiker (=1 zakje)
– 1 eidooier
– 280 gram bloem
– Snufje zout
– Smarties of M&M’s

Aan de slag!

Smarties

Begin met het mixen van de boter met de suiker en vanillesuiker tot het een romig geheel is. Doe er dan de eidooier bij en mix totdat deze is opgenomen.

Mixen
Bloem erbij

Als laatste voeg je bloem en zout toe en kneed je het (met de hand) tot een stevig koekdeeg.

Kneden
Nog even goed kneden

Wikkel het koekjesdeeg in vershoudfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast om te laten rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het deeg uit de koelkast en draai er balletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes een beetje plat met je handpalm en druk de Smarties of M&M’s in het deeg.

Balletjes maken
Balletjes maken
Smarties in het deeg drukken
Smarties in het deeg drukken

Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 180 graden goudbruin.

In de oven
Klaar om de oven in te gaan

Klaar!

Lekkere Smartie koekjes

Als de koekjes een goudbruin randje hebben zijn ze klaar. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een bord of rooster legt om volledig af te koelen.
Zet ondertussen lekker een kopje thee voor jezelf en geniet van deze lekkere koekjes. Ga je ze ook maken? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder!

Heb je zin om nog meer te bakken? Dan vind je hier nog meer recepten. En wil je weten hoe je een heuse regenboogbrood maakt? Dan kun je dit lezen op het blog van Webkonijn.

Liefs,
Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *