Geboortekaartjes: dit zijn de trends van 2022!

door Linda

Ben je zwanger en op zoek naar een mooi geboortekaartje? Dat is natuurlijk super leuk om te doen, maar tegenwoordig zijn er zoveel ontwerpen waar je uit kunt kiezen, dat je best wat keuzestress kunt krijgen. In dit blog kun je zien en lezen wat de trends voor geboortekaartjes zijn van 2022. Ik hoop dat ik je zo kan inspireren voor dat ene geboortekaartje dat perfect bij jou, je gezin en het kindje past.

1. Baby

Het eerste thema dat we in 2022 veel op geboortekaartjes gaan zien zijn kaarten met baby gerelateerde afbeeldingen. Daarbij kun je denken aan een wiegje, een commode, een rammelaar, een regenboog of bijvoorbeeld 2 rompertjes. Ben je in verwachting van een tweeling, dan is een kaartje met 2 rompertjes natuurlijk super schattig! De baby gerelateerde plaatjes staan veelal op kaartjes met zachte aarde kleuren.

Geboortkaartjes trend baby

2. (Bos)dieren

Dieren, een trend die we in 2021 al zagen, komt dit jaar ook terug. En dat is natuurlijk niet zo gek, want wie houd er nu niet van dieren? En dan zijn het met name bosdieren die we terug zien op de geboortekaartjes. Zo zien we veel vosjes, hertjes en konijntjes op warm gekleurde kaartjes. Als we dit jaar nog een kindje hadden verwacht, was dit zeker een thema dat goed bij ons zou passen. De illustraties van de bosdieren zijn zo prachtig!

Geboortekaartjes trend bosdieren

3. Bloemen en planten

Dat we helemaal op gaan in de natuur in 2022 is wel duidelijk. Je kunt dus ook veel geboortekaartjes vinden in het thema bloemen en planten. Je kunt er ook voor kiezen om een bloem voor je geboortekaartje te kiezen die ergens symbool voor staat. Zoals Kamperfoelie, deze bloem staat symbool voor een vechter. Geboortekaartjes in dit thema zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Geboortekaartjes met thema bloemen en planten

4. Astrologie

Naast de natuur zijn ook de sterrenhemel, de maan of sterren op geboortekaartjes populair. En wat is er nu mooier dan een kaart met het heelal erop? Een bijzondere manier om je kindje voor te stellen aan de wereld! Op geboortekaartjes zie je de sterrenhemel, een aantal sterren, de maand of sterrenbeelden. Door het sterrenbeeld op het geboortekaartje te zetten, maar je het kaartje natuurlijk extra persoonlijk. Ik zie ook vaak van andere moeders kaarten met sterren voorbij komen, deze sterren kunnen ook staan voor sterrenkindjes, zij horen ook bij het gezin en hebben zo ook een mooi en symbolisch plekje op de kaart.

Dit blog is een samenwerking

Waar kan ik geboortekaartjes laten maken?

Er zijn verschillende webshops waar je een geboortekaartje kunt bestellen of zelf ontwerpen. Ik heb de kaartjes voor dit blog bij Kaartje2go gemaakt. Hier kun je heel makkelijk je eigen unieke geboortekaartje ontwerpen. En ben je wat aan de late kant met het ontwerpen (of gewoon super benieuwd naar het resultaat!) dan heb je het de volgende dag in huis wanneer je het voor 20.00 uur ’s avonds bestelt. Maak vooral ook gebruik van de proefdruk, zo weet je zeker dat je de mooiste geboortekaartjes verstuurd.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met dit blog! Ga je zelf ook aan de slag met het ontwerpen van je eigen geboortekaartjes? Dan zou ik het heel leuk vinden als je dit met me deelt. Dat kan onder aan dit blog in een reactie, maar natuurlijk ook op Facebook of Instagram. Ik ben benieuwd!

Wil je nog meer handige lijstjes voor wanneer je zwanger bent of meer weten over de verzorging van baby’s? Kijk dan nog even hier.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

3 comments

Tessa 5 maart 2022 - 16:51

Ik vind de eerste categorie het mooiste. De andere vind ik op een of andere manier minder passen bij de geboorte van een baby

Reply
EvenDelen.be 5 maart 2022 - 08:04

Wat een mooie collectie. Ik hou wel van de zachte kleuren.
Komt heel stijlvol over. Heel mooi zeg!!

Reply
Linda schrijft 't op 4 maart 2022 - 15:41

De bosdieren spreken me erg aan. Ik vind de tekeningen ook een zachte uitstraling hebben.

Reply

Laat een reactie achter