Handige lijstjes,  Verzorging

De luiertest

Luiers zijn er in zoveel soorten, maten en uitvoeringen dat het me leuk én interessant leek om eens een luiertest te gaan doen. Guido is nog niet zindelijk dus hij kan er mooi een aantal uitgebreid testen. De (huis)merken die ik test zijn: Pampers, Etos huismerk, Kruidvat huismerk. Welke luier zou het beste zijn, maar is ook het meest betaalbaar? Je leest het in dit blog.

Luiers voor de luiertest 2020

Waar let ik op?

Ik let bij de luiers op:
– Pasvorm
– Blijft Guido lang droog?
– Hoeveel kosten de luiers?
– Hoe ziet de luier eruit?
Guido is een heel bewegelijk en ondernemend mannetje die geen minuut stil zit. Naja misschien wel een minuut, maar niet veel langer. Je begrijpt me wel. Hij eet en drinkt voldoende, maar eet liever dan dat hij drinkt. Heel veel luiers verbruikt hij niet op een dag, maximaal 5, maar ik vind het wel belangrijk dat hij zich comfortabel voelt en lekker kan bewegen. Hieronder lees je wat er uit de luiertest is gekomen.

Testresultaten

Pampers Baby Dry

Pampers Baby Dry
Pampers Baby Dry

++ De Pampers luier voelt van binnen lekker zacht aan. Dat is goed nieuws voor de billen!
++ Guido blijft lang droog met deze luier, ook ‘s nachts!
+ Leuk design, op de voor en achterkant een een leuk plaatje.
+ De luier blijft de hele tijd goed zitten, ook als hij vol is.
+ – De luiers zien er qua maat (6) best klein uit vergeleken met de andere luiers.
– Prijs: € 0,44 per luier (pak van 64 luiers)

Kruidvat huismerk luiers

Kruidvat luiers
Kruidvat luiers

++ Prijs: € 0,24 per luier (pak van 58 luiers)
+ Luier past goed, zou wel een maat kleiner kunnen. Ik denk dat maat 5+ ook nog wel zou passen.
+ Leuk design aan de voor- en achterkant
+ Guido blijft redelijk lang droog, maar niet een hele nacht. De berenjacht van vanmorgen heeft ie ook niet overleefd. Thuis gekomen was hij doorgelekt aan allebei de kanten van de benen.
– De luier voelt van binnen plastic achtig aan.
– Wanneer de luier vol is gaat hij hangen..

Etos huismerk Woezel en Pip luiers

Etos luiertest
Etos luiers

++ deze luier van Etos voelt van binnen lekker zacht. Zijn de billen blij mee!
+ Erg leuk design van Woezel en Pip.
+ Goede pasvorm
+ Guido blijft ook met deze luier lang droog.
+ Een volle luier gaat niet heel erg hangen.
+ Prijs: € 0,25 per luier (pak van 40 luiers)

Conclusie

Onze favoriet is de Pampers Baby Dry, zowel voor overdag als ‘s nachts. Vooral de nacht vind ik belangrijk omdat ik hem dan echt niet nog een keer ga verschonen. Daar worden we allebei niet blij van. De Baby Dry luiers kunnen heel wat (plas) hebben en dat is heel fijn voor een hele nacht.
Op nummer 2 staat voor ons de luiers van het Etos huismerk, vooral omdat deze een fijne pasvorm heeft, van binnen lekker zacht is en Guido lang droog blijft. En als laatste dus het Kruidvat huismerk. Deze voelt toch wat te plastic aan waardoor ik de neiging heb hem vaker te verschonen dan eigenlijk nodig is. Prima luier voor in de luiertas of om achter de hand te hebben bij oma ofzo, maar zelf zal ik deze niet vaak gaan gebruiken. Het Etos huismerk gaan we wel vaker overdag gebruiken, en dat is dan met name om de prijs. De Baby Dry is toch wel het duurst en qua pasvorm valt hij wat kleiner dan de andere luiers.
Conclusie: wij gaan de Etos luiers overdag gebruiken, de Kruidvat luiers bij oma leggen en de Baby Dry luiers voor ‘s nachts gebruiken.

Wat zijn jullie favoriete luiers? Of gebruik jij wasbare luiers? Daar ben ik ook wel benieuwd naar! Stuur me een berichtje of laat even een reactie achter hieronder. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze luiertest! Wil je nog meer luiertesten lezen? Kijk dan even op het blog van Luieraanbiedingen.nl.

Liefs,
Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *