Handige lijstjes

De luiertest

Luiers zijn er in zoveel soorten, maten en uitvoeringen dat het me leuk leek om eens wat luiers te gaan vergelijken. Guido is nog niet zindelijk dus hij kan er mooi een aantal testen. De (huis)merken die ik test zijn: Pampers Baby Dry, Etos huismerk, Kruidvat huismerk.

Luiers

Waar let ik op?

Ik let bij de luiers op:
– Pasvorm
– Blijft Guido lang droog?
– Betaalbaarheid
– Design
Guido is een heel bewegelijk en ondernemend mannetje die geen minuut stil zit. Naja misschien wel een minuut, maar niet veel langer. Je begrijpt me wel. Hij eet en drinkt voldoende, maar eet liever dan dat hij drinkt. Heel veel luiers verbruikt hij dus niet op een dag, maar ik vind het wel belangrijk dat hij zich comfortabel voelt. Hieronder lees je wat ik ervan vond.

Testresultaten

Pampers Baby Dry

Pampers

++ Hij voelt van binnen lekker zacht aan. Fijn voor de billen!
++ Guido blijft lang droog met deze luier, ook ’s nachts!
+ Leuk design, op de voor en achterkant een een leuk plaatje.
+ De luier blijft de hele tijd goed zitten, ook als hij vol is.
+ – De luiers zien er qua maat (6) best klein uit vergeleken met de andere luiers.
– Prijs: € 0,44 per luier (pak van 64 luiers)

Kruidvat huismerk

++ Prijs: € 0,24 per luier (pak van 58 luiers)
+ Luier past goed, zou wel een maat kleiner kunnen. Ik denk dat maat 5+ ook nog wel zou passen.
+ Leuk design aan de voor- en achterkant
+ Guido blijft redelijk lang droog, maar niet een hele nacht. De berenjacht van vanmorgen heeft ie ook niet overleefd. Thuis gekomen was hij doorgelekt aan allebei de kanten van de benen.
– De luier voelt van binnen plastic achtig aan.
– Wanneer de luier vol is gaat hij hangen..

Etos huismerk

Etos luiers

++ Luier voelt van binnen lekker zacht. Zijn de billen blij mee!
+ Erg leuk design van Woezel en Pip.
+ Goede pasvorm
+ Guido blijft ook met deze luier lang droog.
+ Een volle luier gaat niet heel erg hangen.
+ Prijs: € 0,25 per luier (pak van 40 luiers)

Conclusie

Onze favoriet is de Pampers Baby Dry, zowel voor overdag als ’s nachts. Vooral de nacht vind ik belangrijk omdat ik hem dan echt niet nog een keer ga verschonen. Daar worden we allebei niet blij van. Baby Dry kan heel wat hebben en dat is heel fijn voor een hele nacht.
Op nummer 2 staat het Etos huismerk, vooral omdat deze een fijne pasvorm heeft, van binnen lekker zacht is en Guido lang droog blijft. En als laatste dus het Kruidvat huismerk. Deze voelt toch wat te plastic aan waardoor ik de neiging heb hem vaker te verschonen dan eigenlijk nodig is. Prima luier voor in de luiertas of om achter de hand te hebben bij oma ofzo. Ik zal deze niet vaak gaan gebruiken. Het Etos huismerk gaan we wel vaker overdag gebruiken, en dat is dan met name om de prijs. De Baby Dry is toch wel het duurst en qua pasvorm valt hij wat kleiner dan de andere luiers. Dus: wij gaan de Etos luiers overdag gebruiken, de Kruidvat luiers bij oma leggen en de Baby Dry voor ’s nachts aantrekken.

Wat zijn jullie favoriete luiers? Of gebruik jij wasbare luiers? Daar ben ik ook wel benieuwd naar! Stuur me een berichtje of laat even een reactie achter hieronder.

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *