Review ecologische wegwerpluiers van Naty

door Linda

Guido was toe aan een nieuw voorraadje luiers. Ik keek even bij Etos en zag een mooie aanbieding van de eco luiers van Naty. Dit merk kende ik nog niet dus ik dacht: die gaan we mooi testen! In deze review lees je meer over ecologische wegwerpluiers van Naty en wat we van deze ‘milieuvriendelijke’ luiers vonden. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Naty

De Naty eco luiers zijn milieuvriendelijk omdat ze geen op olie gebaseerd plastic en geen chemicaliën bevatten! De luiers zijn helemaal gemaakt van plantaardige materialen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over uitslag of allergische reactie door deze luiers. Zelfs de kern van de luier is gemaakt van 100% FSC-gecertificeerde houtpulp! Dit is niet alleen volledig natuurlijk, maar absorbeert ook de vloeistoffen goed. De andere lagen zijn gemaakt van natuurlijke, biologisch afbreekbare materialen. Het is de eerste eco-luier met OK Biobased certificering van een van ’s werelds meest veeleisende organisaties, Vincotte. Daarnaast staan op de Naty-luiers tekeningen die geïnspireerd zijn op de Zweedse natuur!

De luiers zijn gegarandeerd vrij van: Dioxines, geur parfum, ftalaten, VOS, kleurstoffen, lotion, lates, TBT, GGO.

Wat vond ik ervan?

Guido, nu 3 jaar, heeft nu een paar weken deze luiers getest en ik merkte dat wanneer de luier aardig vol zat, je dit wel door de luier heen zag. Dat was niet zo’n gezellig gezicht, want de mooie tekening zag je dan niet goed meer zeg maar. Je begrijpt vast wat ik bedoel 😉 Maar belangrijker: de luiers lekten niet door, ze sloten goed af rond de benen en op de rug. Wanneer je de binnenkant van de luier voelt, is deze niet super zacht zoals bij het huismerk van Etos, maar wel aardig zacht.

Naast de plus en wat kleine minpunten die ik hierboven noemde, zien de luiers er heel leuk uit (ons moederoog wil immers ook wat) dus dat is nog een pluspunt. Maar het grootste pluspunt is wat mij betreft dat je, ondanks dat je wegwerpluiers gebruikt, je iets voor het milieu doet. Wil je helemaal milieuvriendelijke luiers, dan moet je natuurlijk de wasbare luiers hebben, maar dit is echt een prima alternatief!

Ze zijn dus te krijgen bij Etos voor € 9,99 Per pak van 22 stuks. Dat is € 0,45 per stuk.

Ik hoop dat je ik met deze review over de ecologische wegwerpluiers van Naty een beetje op weg heb geholpen, mocht je op zoek zijn naar een wegwerpluier die ook milieuvriendelijker is dan een normale luier. Of kende je dit merk al? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind!

Heb je zin om een luiertest te lezen van de merken Etos, Kruidvat en Pampers, dan kun je hier nog even verder lezen. Wil je nog meer reviews te lezen, kijk dan nog even hier.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

7 comments

Lindaschrijfthetop 30 april 2021 - 11:45

Goed om te weten hoe jij het ervaren hebt. Voor mij is er maar een merk de beste.

Reply
Joyce Joshua 30 april 2021 - 10:49

Mijn dochter is zindelijk in de ochtend, maar misschien dat ik deze ga gebruiken voor de nachten. Het klinkt goed!

Reply
Nicole Orriëns 29 april 2021 - 12:24

Wat een fijne review! Deze luiers klinken me goed in de oren. En het belangrijkste is uiteindelijk dat ze niet lekken. Dan zou ik het minder zachte wel voor lief nemen om het milieu te helpen.

Reply
Marjolijn 30 april 2021 - 13:02

Hier zijn we uit de luiers inmiddels maar wel fijn dat het er nu is.

Reply
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh 29 april 2021 - 11:28

Wat leuk dat je er een review over hebt geschreven! Wij hebben ook een paar keer Naty luiers gehad, hoewel ze prima bevallen, zijn wij toch echt fan van de Woezel & Pip luiers van Etos eigen merk. En wist je dat deze net zo duurzaam zijn? ❤️

Reply
Felice Veenman 29 april 2021 - 11:28

nou dat klinkt als een heel goed alternatief voor wegwerp luiers. Maar na vele,vele afleveringen van de Keuringsdienst van Waarde, vraag ik me af: is het echt waar? en geen verkooptruc?

Reply
ingrid 29 april 2021 - 10:56

hier niemand meer in de luiers. maar goed dat er tegenwoordig meer wordt nagedacht over duurzame luiers

Reply

Laat een reactie achter