Een babyshower organiseren tijdens Corona

door Linda

Ben je van plan om een babyshower te organiseren, maar weet je niet goed hoe je dit nu in deze corona tijd moet aanpakken? Dan help ik je graag op weg met een aantal leuke tips om er voor de aanstaande moeder er een onvergetelijke coronaproof babyshower van te maken! Zo kun je bijvoorbeeld leuke (online) spelletjes doen of een high tea op afstand organiseren. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de mama to be tijdens de babyshower echt in het zonnetje staat!

Babyshower organiseren

Waar komt de babyshower vandaan?

Het geven van een babyshower is een overgewaaide traditie uit Amerika. Waarschijnlijk is dit ooit ontstaan om aanstaande ouders in moeilijke tijden te ondersteunen met praktische spullen en ze voor te bereiden op het ouderschap. Een babyshower werd dan ook in eerste instantie alleen bij de eerste zwangerschap georganiseerd. Tegenwoordig wordt er in Nederland ook vaak een babyshower georganiseerd voor de aanstaande moeder.

Wie organiseert een babyshower?

Een babyshower wordt vaak georganiseerd door een vriendin of door een familie van de aanstaande moeder. Het belangrijkste is dat degene die het organiseert de aanstaande moeder goed kent en weet wat zij leuk zal vinden.

Babyshower hapjes

Wie betaalt de babyshower?

Bij het organiseren van zo’n leuk feestje, komen natuurlijk ook kosten kijken. Wie betaalt nu eigenlijk de babyshower. Degene die de babyshower organiseert regelt dat de kosten onder de aanwezigen verdeelt worden. Alle aanwezigen betalen dus mee aan de babyshower, behalve de aanstaande moeder zelf. Hoeveel een babyshower kost hangt af van wat er allemaal georganiseerd wordt. Je kunt de kosten zelf in de hand houden door de hapjes tijdens de high tea zelf te maken of door de babyshower niet op locatie te organiseren, maar bij iemand (of bij de aanstaande moeder) thuis.

Hoe organiseer je een babyshower tijdens corona?

Op dit moment is het door corona niet heel verstandig om met een grote groep mensen een babyshower te vieren, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om alsnog een leuke babyshower te organiseren! Als je met z’n allen naar de aanstaande moeder toe gaat, doe dan van te voren een corona zelftest en houd in de gaten met hoeveel mensen je bij iemand op bezoek mag.

Heb je geen zin in gedoe, maar zouden er wel veel mensen voor de babyshower komen, organiseer dan een online babyshower. Dit kun je organiseren via Zoom of Google Teams. Hoe je zo’n online babyshower verder coronaproof kunt organiseren lees je hieronder.

Online babyshower tijdens corona
Babyshower via Zoom

Welke originele cadeautjes kun je geven tijdens een babyshower?

Wanneer je een babyshower organiseert is het altijd leuk om de mama-to-be te verrassen met een paar (kleine) baby gerelateerde cadeautjes. Want ik spreek uit ervaring dat je genoeg babyspullen nodig hebt 😉 en die ieniemienie sokjes of rompertjes zijn natuurlijk ook gewoon heel schattig! Zeker voor de aanstaande moeder! Naast de cadeautjes kun je een high tea meenemen, het huis leuk versieren met wat roze of blauwe items (zoals ballonnen/vlaggetjes/speentjes/hartjes).

Babyshower gastenboek

Gastenboek (online) babyshower

Een gastenboek is leuk om vooraf door alle deelnemers te laten maken en te overhandigen tijdens de babyshower.
Dit gastenboek kun je voor de babyshower zelf als organisator weer verzamelen en in elkaar zetten. De deelnemers kunnen op de papieren rompertjes bijvoorbeeld een wens of gedichtje zetten voor de mama-to-be. Dit cadeau is heel leuk om te bewaren voor de aanstaande moeder als aandenken aan haar babyshower. Het ziet er ook nog eens heel erg gezellig uit!

Kaartenbox met persoonlijke wensen

Kaartje zwanger

Het is ook leuk om alle deelnemers een persoonlijke kaart voor de aanstaande moeder te laten schrijven, deze allemaal te verzamelen in een mooie mand of doos en deze tijdens de babyshower te overhandigen.

Welke babyshower spelletjes kun je doen?

Speel wat gezellige babyshower spelletjes tijdens jullie middag samen. Hieronder kun je wat leuke spellen vinden die je met z’n allen coronaproof, maar ook online kunt spelen. Vaak steek je er ook nog wat van op!

1. Voorspellen

Geslacht baby voorspellen

Het voorspellen van het geslacht, de naam en de geboortedatum is niet alleen leuk om te doen, het is ook leuk om te zien of je vriendinnen/vrienden je goed kennen en in de buurt zitten van de naam.
Vier je de babyshower voornamelijk online? Dan kunnen de online aanwezigen deze kaarten van tevoren (online) invullen en meegeven aan de organisator. Of de organisator verzameld de gegevens en print een mooi overzicht hiervan uit. Deze kun je daarna aan de aanstaande moeder geven.

2. Babyfoto’s raden

Babyfoto's raden tijdens babyshower

Vraag alle deelnemers hun eigen babyfoto naar je op te sturen. Deze neem je mee naar de babyshower zodat de aanstaande moeder kan raden wie er bij welke foto hoort. Dit kan echt hilarisch zijn!

3. Baby bingo

(Online) baby bingo spel tijdens coronaproof babyshower

Baby bingo is een leuk spelletje om te spelen tijdens een babyshower. En kan ook prima online gespeeld worden! Maak een tabel met verschillende afbeeldingen/teksten van babyproducten erin. Maak verschillende varianten, waarbij je de afbeeldingen/teksten steeds op een andere plek in de tabel zet. Print elke afbeelding/tekst die je in de bingokaarten hebt verwerkt ook los uit en stop deze in een doosje. Geef of stuur elke gast van de babyshower een bingokaart en haal één voor één plaatjes/teksten uit het doosje. Wie het eerst Bingo heeft wint!

4. Namen race

Namenrace babyshower spel

Ook leuk is een namenrace! Print hiervoor een a4’tje uit met het ABC, op elke regel een letter. Iedereen kan dit zelf thuis uitprinten. Vul nu een ABC met jongensnamen en een ABC met meisjes namen. Elke naam moet beginnen met een letter van het ABC. Wie het eerste zijn ABC af heeft, heeft gewonnen!

Met deze ideeën kun je vast een leuke (online) babyshower organiseren, ook tijdens corona! Ga je ermee aan de slag? Laat het me dan even weten, vind ik leuk!

Ben je benieuwd hoe bevallen gaat tijdens Corona? Claire beschrijft het uitgebreid in haar blog.

Heel veel plezier met organiseren!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

5 comments

Tips voor het organiseren van een babyshower - Go or No Go 10 augustus 2022 - 13:33

[…] Mag je een babyshower regelen tijdens corona? Dan zal er iets anders geregeld moeten worden, want gezellig met z’n allen bij elkaar zitten, zit er dan even niet in. Lees hier leuke tips voor een corona proof babyshower. […]

Reply
ingrid 5 maart 2021 - 14:04

wat een leuke tips. dat moet toch goed komen met een (online) babayshower

Reply
Nicole Orriëns 5 maart 2021 - 10:40

Dat zijn leuke ideeën allemaal. Zelf heb ik nooit een baby shower gehad, maar ik vind het een leuk fenomeen dat is overgewaaid uit de VS.

Reply
Lodi 5 maart 2021 - 09:35

Wat een super leuke tips, ik heb zelf nooit een babyshower gehad of meegemaakt. Mijn zus vierde ooit een welcome to the world party toen mijn jongste neefjes was geboren. Ze woont in Amerika en mijn ouders en wij waren toen over. Dit vond ik ook zuper leuk. iedereen kon in een keer de baby bewonderen en zij kregen allemaal handige cadeaus

Reply
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh 5 maart 2021 - 09:21

Wat een heerlijk en waardevol artikel! Over een maand en 6 dagen vieren we de eerste verjaardag van onze dochter. De tijd vliegt! Ik ga kijken of ik je tips ook voor haar verjaardag kan gebruiken. Dankjewel voor het delen! ❤️

Reply

Laat een reactie achter