Handige lijstjes,  Moederschap

Een babyshower organiseren tijdens Corona

Ben je van plan om binnenkort een babyshower te organiseren? Dan help ik je in deze lastige tijd graag op weg met een aantal leuke tips om er voor de aanstaande moeder een onvergetelijke babyshower van te maken. Zo kun je (online) leuke spelletjes doen of een high tea op afstand organiseren. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de mama to be echt even in het zonnetje staat!

Het geven van een babyshower is een overgewaaide traditie uit Amerika. Waarschijnlijk is dit ooit ontstaan om aanstaande ouders in moeilijke tijden te ondersteunen met praktische spullen en ze voor te bereiden op het ouderschap. Een babyshower werd dan ook in eerste instantie alleen bij de eerste zwangerschap georganiseerd. Tegenwoordig wordt er in Nederland ook vaak een babyshower georganiseerd voor de aanstaande moeder.
Bij een babyshower wordt dus de mama-to-be verrast met een feestje.

Online babyshower

Op dit moment is het door Corona niet mogelijk om grotere groepen van 3 personen bij je thuis te ontvangen, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om een leuke (online) babyshower te organiseren. Degene die wel mogen komen, kunnen de aanstaande moeder verrassen met de babyshower bij haar thuis. De anderen die anders ook aanwezig zouden zijn, kunnen online via Zoom bijvoorbeeld ook bij de babyshower zijn.

Babyshower via Zoom

Cadeautjes

Het is altijd leuk om de mama-to-be te verrassen met een paar baby gerelateerde cadeautjes. Ook is het leuk als de mensen die live bij de mama-to-be langs gaan, een high tea met wat lekkers mee te nemen, het huis te versieren, de spelletjes te coördineren enzovoorts.

Gastenboek

Gastenboek
Bron: Pinterest

Dit gastenboek is leuk om vooraf door de deelnemers te laten maken en te overhandigen tijdens de babyshower.
Dit gastenboek kun je voor de babyshower zelf als organisator bij elkaar verzamelen en in elkaar zetten. De deelnemers kunnen op de papieren rompertjes bijvoorbeeld een wens of gedichtje zetten voor de mama-to-be. Dit cadeau is heel leuk om te bewaren voor de aanstaande moeder als aandenken aan haar babyshower. Het ziet er ook nog eens heel erg gezellig uit!

Kaartenbox

Kaartje zwanger

Het is ook leuk om alle deelnemers een persoonlijke kaart voor de aanstaande moeder te laten schrijven, deze te verzamelen in een mooie mand of doos en deze tijdens de babyshower te overhandigen.

Babyshower spelletjes

Tijdens een babyshower is het leuk om wat spelletjes te spelen. Hieronder kun je wat leuke spellen vinden die je met z’n allen (ook online) kunt spelen.

Voorspellen

Baby voorspellen

Het voorspellen van het geslacht, de naam en de geboortedatum is niet alleen leuk om te doen, het is ook leuk om te zien of je vriendinnen/vrienden je goed kennen en in de buurt zitten van de naam.
Vier je de babyshower voornamelijk online? Dan kunnen de online aanwezigen deze kaarten van tevoren (online) invullen en meegeven aan de organisator. Of de organisator verzameld de gegevens en print een mooi overzicht hiervan uit. Deze kun je daarna aan de aanstaande moeder geven.

Babyfoto’s raden

Babyfoto's raden

Vraag alle deelnemers hun eigen babyfoto naar je op te sturen. Deze neem je mee naar de babyshower zodat de aanstaande moeder kan raden wie er bij welke foto hoort. Dit kan echt hilarisch zijn!

Baby bingo

De baby bingo is een leuk spelletje om te spelen tijdens een babyshower. Maak een tabel met verschillende afbeeldingen/teksten van babyproducten erin. Maak verschillende varianten, waarbij je de afbeeldingen/teksten steeds op een andere plek in de tabel zet. Print elke afbeelding/tekst die je in de bingokaarten hebt verwerkt ook los uit en stop deze in een doosje. Geef of stuur elke gast van de babyshower een bingokaart en haal één voor één plaatjes/teksten uit het doosje. Wie het eerst Bingo heeft wint!

Namen race

Print een a4’tje uit met het ABC, op elke regel een letter. Vul nu een ABC met jongensnamen en een ABC met meisjes namen. Elke naam met beginnen met een letter van het ABC. Wie het eerste zijn ABC af heeft, heeft gewonnen!

Met deze ideeën kun je vast een leuke, online, babyshower organiseren. Ga je ermee aan de slag? Laat het me dan even weten, vind ik leuk!

Heel veel plezier met organiseren!

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *