Handige lijstjes,  Moederschap

Een babyshower organiseren tijdens Corona

Ben je van plan om een babyshower te organiseren voor je vriend of vriendin tijdens Corona? Dan help ik je graag op weg met een aantal leuke tips om er voor de aanstaande moeder toch een onvergetelijke babyshower van te maken! Zo kun je (online) leuke spelletjes doen of een high tea op afstand organiseren. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de mama to be echt in het zonnetje staat!

Oorsprong babyshower

Het geven van een babyshower is een overgewaaide traditie uit Amerika. Waarschijnlijk is dit ooit ontstaan om aanstaande ouders in moeilijke tijden te ondersteunen met praktische spullen en ze voor te bereiden op het ouderschap. Een babyshower werd dan ook in eerste instantie alleen bij de eerste zwangerschap georganiseerd. Tegenwoordig wordt er in Nederland ook vaak een babyshower georganiseerd voor de aanstaande moeder.

Babyshower hapjes

Een babyshower in Coronatijd

Op dit moment is het door Corona niet mogelijk om meerdere personen thuis te ontvangen, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om een leuke (online) babyshower te organiseren! Degene die wel mag komen, kan de aanstaande moeder verrassen met de babyshower bij haar thuis. De anderen, die anders ook live aanwezig zouden zijn, kunnen online bijvoorbeeld via Zoom of Google Teams deelnemen aan de babyshower. Hoe je zo’n online babyshower verder kunt organiseren tijdens Corona lees je hieronder.

Online babyshower tijdens corona
Babyshower via Zoom

1. Cadeautjes

Wanneer je een babyshower organiseert is het altijd leuk om de mama-to-be te verrassen met een paar (kleine) baby gerelateerde cadeautjes. Want ik spreek uit ervaring dat je genoeg babyspullen nodig hebt šŸ˜‰ en die ieniemienie sokjes of rompertjes zijn natuurlijk ook gewoon heel schattig! Zeker voor de aanstaande moeder! Naast de cadeautjes kan degene die bij de mama-to-be langs gaat, een high tea meenemen, het huis leuk versieren met wat roze of blauwe items (zoals ballonnen/vlaggetjes/speentjes/hartjes), de spelletjes coƶrdineren enzovoorts.

Gastenboek

Gastenboek (online) babyshower
Bron: Pinterest

Een gastenboek is leuk om vooraf door de deelnemers te laten maken en te overhandigen tijdens de babyshower.
Dit gastenboek kun je voor de babyshower zelf als organisator weer verzamelen en in elkaar zetten. De deelnemers kunnen op de papieren rompertjes bijvoorbeeld een wens of gedichtje zetten voor de mama-to-be. Dit cadeau is heel leuk om te bewaren voor de aanstaande moeder als aandenken aan haar babyshower. Het ziet er ook nog eens heel erg gezellig uit!

Kaartenbox met persoonlijke wensen

Kaartje zwanger

Het is ook leuk om alle deelnemers een persoonlijke kaart voor de aanstaande moeder te laten schrijven, deze te verzamelen in een mooie mand of doos en deze tijdens de babyshower te overhandigen.

2. Babyshower spelletjes

Tijdens een babyshower is het leuk om wat spelletjes te spelen. Hieronder kun je wat leuke spellen vinden die je met z’n allen (ook online) kunt spelen.

Voorspellen

Geslacht baby voorspellen

Het voorspellen van het geslacht, de naam en de geboortedatum is niet alleen leuk om te doen, het is ook leuk om te zien of je vriendinnen/vrienden je goed kennen en in de buurt zitten van de naam.
Vier je de babyshower voornamelijk online? Dan kunnen de online aanwezigen deze kaarten van tevoren (online) invullen en meegeven aan de organisator. Of de organisator verzameld de gegevens en print een mooi overzicht hiervan uit. Deze kun je daarna aan de aanstaande moeder geven.

Babyfoto’s raden

Babyfoto's raden tijdens babyshower

Vraag alle deelnemers hun eigen babyfoto naar je op te sturen. Deze neem je mee naar de babyshower zodat de aanstaande moeder kan raden wie er bij welke foto hoort. Dit kan echt hilarisch zijn!

Baby bingo

(Online) baby bingo spel tijdens babyshower

De baby bingo is een leuk spelletje om te spelen tijdens een babyshower. En kan ook prima online! Maak een tabel met verschillende afbeeldingen/teksten van babyproducten erin. Maak verschillende varianten, waarbij je de afbeeldingen/teksten steeds op een andere plek in de tabel zet. Print elke afbeelding/tekst die je in de bingokaarten hebt verwerkt ook los uit en stop deze in een doosje. Geef of stuur elke gast van de babyshower een bingokaart en haal Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n plaatjes/teksten uit het doosje. Wie het eerst Bingo heeft wint!

Namen race

Namenrace babyshower spel

Print een a4’tje uit met het ABC, op elke regel een letter. Vul nu een ABC met jongensnamen en een ABC met meisjes namen. Elke naam moet beginnen met een letter van het ABC. Wie het eerste zijn ABC af heeft, heeft gewonnen!

Met deze ideeƫn kun je vast een leuke (online) babyshower organiseren, ook tijdens Corona! Ga je ermee aan de slag? Laat het me dan even weten, vind ik leuk!

Ben je benieuwd hoe bevallen gaat tijdens Corona? Claire beschrijft het uitgebreid in haar blog.

Heel veel plezier met organiseren!

Liefs,
Linda

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *