Fijne kraamcadeautjes

door Linda

Het is nu ruim een jaar geleden dat ik moeder werd van Guido. Ik heb na zijn geboorte (en ook na die van Julia natuurlijk) een aantal fijne kraamcadeautjes gehad die ik graag met jullie deel. Dus zoek je een leuk, handig of nuttig kraamcadeau of ben je zelf een lijstje aan het maken, dan vind je hieronder mijn favorieten (en waar veel mama’s blij van worden volgens mij).

1. Sophie de giraf

Sophie de giraf

Een handig en leuk cadeautje is Sophie de giraf. Dit girafje is heel fijn speelgoed wanneer kindje tandjes krijgen, ziet er heel erg leuk uit en kun je zo in cadeauverpakking kopen! Klaar is Kees!

2. Luiertaart

Luiertaart

Een luiertaart is altijd leuk! En heel handig want er worden nogal wat luiers verbruikt..
Tip: als je de taart zelf maakt, neem dan een maat 3 of 4 van luier. De meeste luiertaarten blijven wel even mooi staan in de huiskamer of slaapkamer. Wanneer hij dan uitgepakt wordt, is de baby misschien wel uit de luier maat gegroeid (luiers beginnen bij maat 0 voor prematuur baby’s. Doorgaans hebben pasgeboren baby’s maat 1).

3. Verzorgingsproducten

Verzorging

Verzorgingsproducten zoals Naïf en Zwitsal zijn heel fijn. Altijd handig, goed verzorgend en met een lekkere geur. Er zijn zoveel soorten dat je er altijd wel goed mee zit. Wij gebruiken nog steeds Zwitsal anti-klit shampoo bijvoorbeeld voor Julia haar lange haren.

4. Kleertjes

Kleren

Misschien wat voor de hand liggend, maar kleertjes zijn leuk en fijn om te krijgen!

Let bij het kopen van kleren op de maat. Wanneer staat je kraambezoek gepland? Als je als snel na de geboorte op bezoek gaat, kun je voor maatje 56 gaan. Liever op safe? Ga dan voor wat grotere maten: 74 of 80.

5. Badspeelgoed

Badspeelgoed

Daar is ie weer: badspeelgoed! Blijft leuk en leerzaam. Van foam letters en cijfers die je tegen tegels aan kunt ‘plakken’ (zonder plaksel uiteraard) tot badeendjes. Julia en Guido kunnen zich er nog steeds uren mee vermaken.

6. Boekjes

Boekje

Ik kreeg van vrienden van ons een heel leuk pakketje met onder andere een Zwitsal sopje, een washandje en een kartonnen boekje. Het idee was, lekker douchen met de washand en sop en daarna met een verhaaltje naar bed. Super leuk! Het kartonnenboekje is inmiddels helemaal versleten van het lezen. Super cadeau dus!

7. Zwempakketje

Zwempakket

Van onze buren kregen we ook een creatief pakketje. Een badpakje, zwemluier en zwembandjes. Te leuk! Deze konden we gebruiken met het moeder en kind zwemmen in het zwembad. Heel erg leuk idee!

8. Cadeau met naam

Speenkoord

De naam van het kindje op een cadeautje maakt het cadeautje extra speciaal vond ik. We hebben voor Julia een badhanddoek gekregen met haar naam erop en het olifantje van haar geboortekaartje.
Speenkoorden met mooie kralen en de naam erop lijken me ook heel leuk om te krijgen (en heel handig!).

Ben je op zoek naar duurzame kraamcadeautjes? Dan kun je hier eens kijken voor duurzaam babyspeelgoed.

Heb je zelf wel eens fijne kraamcadeautjes gegeven of gekregen die hier niet tussen staan? Ik ben er heel benieuwd naar! Laat het me weten in een reactie.

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter