5 tips voor het inrichten van een kinderkamer

door Linda

De afgelopen weken heb je in mijn weekoverzichten kunnen lezen hoe onze verbouwing verliep. Nu het allemaal bijna af is, is het tijd voor de volgende stap: alles inrichten! Ik richt me allereerst op de slaapkamers van de kinderen. Zij moeten een eigen plekje hebben en zich daar helemaal thuis voelen. Aan de slag dus met het inrichten van de kinderkamers. In dit blog deel ik 5 tips met je.

Inrichting kinderkamer

1. Kies een kleur of thema als uitgangspunt

Kies een kleur of thema die je in de kinderkamer zou willen zien. Voor inspiratie kijk ik eigenlijk altijd op Pinterest. Daar vind je zoveel leuke ideeën! Ik heb zelf ook een board aangemaakt met ideeën voor het inrichten van een kinderkamer. Of ga eens in een winkel kijken, misschien zie je een mooi behang die je als uitgangspunt kunt gebruiken. Online kun je natuurlijk bij vtwonen kijken of bij een online behangwinkel.

2. Welke meubels passen bij de kleur of thema en zorg voor voldoende opbergruimte

Heb je een thema of kleur in gedachten? Dan kun je bekijken welke meubels je mooi zou vinden in de kinderkamer en hoeveel opbergruimte je nodig hebt. De kinderkleren worden natuurlijk steeds groter dus zoek naar kledingkasten die mee groeien is dan natuurlijk fijn. Ga je voor een low budget kinderkamer, kijk dan eens bij goedkope kledingkasten. Naast een kledingkast heb je natuurlijk nog een peuterbed of een eenpersoons bed nodig, een commode en misschien een fijne stoel om een verhaaltje in voor te lezen. Wij kozen zelf voor een peuterbed met een kledingkast, commode en een schommelstoel voor Guido zijn kamer. Julia heeft een peuterbed, een kledingkast en een mooie roze stoel.

3. Meer sfeer met muurdecoratie

Kleed de kinderkamer aan met een paar mooie posters in een lijst, een muurschildering, foto op canvas of een mooi wandkleed. Helemaal hot zijn muurcirkels die je op je muur kunt plakken met dieren, regenbogen, enzovoorts. Ook voor wanddecoratie kun je genoeg inspiratie vinden op Pinterest.

Kinderkamer met ingelijste posters aan de wand

4. Ga voor makkelijk te onderhouden vloerbedekking

De vloer is één van de sfeerbepalers voor een kinderkamer. Ga je voor hout, laminaat of tapijt? Laminaat is een praktische en goedkopere oplossing dan hout en tapijt. Ligt er al een vloer die je mooi vind, of twijfel je tussen tapijt en laminaat? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om ze te combineren en een laminaat- of houten vloer te kiezen met een vloerkleed. Wil je toch tapijt? Dan kun je natuurlijk ook voor tapijttegels kiezen. Mocht er dan iets op de vloer vallen wat je er zelf niet uit krijgt, dan kun je dat deel altijd nog zelf vervangen door een nieuwe tapijttegel. Handig!

5. Denk aan goede verlichting

Denk bij het inrichten van de kinderkamer ook aan de verlichting! Kies voor led verlichting en je kunt niet alleen geld besparen, maar dit is ook goed voor het milieu. Licht wat je kunt dimmen kan ook handig zijn wanneer je kind ’s nachts nog wel eens wakker wordt. Wij hebben op de kinderkamers ook dimlichten. Guido is nog regelmatig ’s nachts aan het spoken en om dan toch wat te zien, maar niet een volle bak licht in je gezicht te krijgen, zijn die dimlichten ideaal!

Heb jij nog goede tips die niet in dit lijstje van 5 tips voor het inrichten van een kinderkamer staan? Laat het me dan vooral weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Dit blog is een samenwerking

Verder lezen?

7 comments

Astrid 23 november 2021 - 23:36

Hoi Linda,
Die posters vindt ik altijd zo leuk.
Een geheel van een kamer maken laat ik aan Scott over. Ik zie spulletje die ik leuk vindt maar kan er geen geheel van maken

Reply
Mitchel 23 september 2021 - 19:53

Goed idee om te beginnen met een kleur. Dat kan een mooie uitgangsbasis worden voor de rest van de kamer.

Reply
Serge 21 september 2021 - 17:46

Bij ons beginnen de kinderen al bijna uit huis te gaan. Wellicht ideetjes voor als die later kinderen gaan krijgen.

Reply
Tessa 21 september 2021 - 16:57

Handige tips. Toen ik oud genoeg was mocht ik zelf kiezen hoe mijn kamer er uit zou zien. Ik koos toen voor ballerina behang in de stijl van het impressionisme. Prachtig vond ik dat

Reply
Frederique 21 september 2021 - 10:43

Nummer 4 is een goede tip, het is misschien niet het eerste wat je aan denkt als je leuk aan het inrichten bent maar in de praktijk is het echt wel belangrijk! Wij hadden altijd een thema inderdaad en daar kleuren die bij pasten. De leukste kinderkamer was ooit een planeten-kamer met sterren op het plafond, een manen-lamp en enorm grote planeten op de muren (geschilderd), daar was ik jaloers op 🙂

Reply
Kelly Buysse 20 september 2021 - 14:07

Bij onze kinderkamer van Yana is het roze all over, hoewel ze er nu begint van af te stappen en liever een paard op de muur ziet verschijnen 🤩

Reply
Marguerita 20 september 2021 - 13:51

Ja posters zijn echt zo’n leuke sfeermaker als je ze inlijst, leuk!

Reply

Laat een reactie achter