Handige lijstjes

Tips voor een koele (kinder)slaapkamer

Pff wat is het warm hè?! Ik hou zelf niet zo van deze hoge temperaturen dus ik doe alles om het een beetje koel te krijgen in huis. Ik deel graag wat tips met je waarmee je je (slaap)kamer of de slaapkamer van je kind wat koeler kunt maken.

1. Luchten

Gooi ‘s ochtends vroeg even alle ramen en deuren in het hele huis open om het goed door te luchten. Doordat de temperatuur afgekoeld is, kan de frisse lucht lekker door je hele huis waaien.

Slaapkamer

2. Ventilator én airco

Door een ventilator op je slaapkamer te zetten krijg je een briesje door je kamer. Heb je het nog steeds warm? Maak van je ventilator dan een airco en zet een koelelement of waterfles uit de vriezer voor je ventilator. Zo krijg een fijn koel briesje in je kamer. Zet onder de fles wel even een bakje om de condens op te vangen.

Ventilator

3. Koud water

Drink voordat je naar bed gaat 2 koude glazen water of neem een douche en zet deze aan het einde van je douche even wat kouder. Dit helpt je lichaam af te koelen en kun je makkelijker in slaap komen.

4. Ramen open

Zet ‘s avonds je ramen (liefst tegenover elkaar) open zodat, wanneer het ‘s nachts buiten afkoelt, de koele lucht je kamer in komt.

Raam open

5. Ramen dicht

Doe je ramen en deuren weer dicht nadat je ‘s ochtends het huis gelucht hebt en houd alles de rest van de dag potdicht. ‘s Avonds kun je dan alles weer lekker open zetten.

6. Apparaten

Zet aparaten zoals televisie, laptop en andere aparaten die je op je kamer hebt staan uit. Niet op standby, maar helemaal uit. Deze aparaten geven ook namelijk ook warmte af. Scheelt trouwens niet alleen in temperatuur, maar is natuurlijk ook goed voor het milieu én je protemonnee!

7. Knuffels

Haal overbodige knuffels uit het bed van je kind, deze houden namelijk ook veel warmte vast.

Knuffels

Hopelijk komt er snel een lekker buitje aan, koelt het lekker af en kunnen we allemaal weer lekker slapen!

Weltrusten alvast!

Lief,
Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *