Je kinderen voldoende water laten drinken in de zomer doe je zo!

door Linda

In de zomer kan het lastig zijn voor kinderen om voldoende water te drinken. Mijn kinderen drinken het liefst limonade en natuurlijk mag een ijsje in de zomer ook niet ontbreken. Maar om de suikerinname een beetje te beperken, is kraanwater natuurlijk de beste keuze. Graag geef ik je in dit blog tips hoe je je kinderen voldoende water kunt laten drinken in de zomer. Lees je mee?

Kind drinkt water

Hoeveel water drinken per dag?

Maar hoeveel vocht zou een kind eigenlijk per dag nodig hebben? We weten allemaal wel dat we als volwassenen tussen de 1,5 tot 2 liter vocht binnen zouden moeten krijgen. Voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar, 1 tot 1,5 liter vocht per dag nodig volgens het Voedingscentrum. Nu zijn kinderen in het algemeen niet zo’n fan van gewoon kraanwater, maar er zijn wel wat fijne trucjes of hacks waarmee je gewoon water minder saai kunt maken voor kinderen:

1. Voeg fruit toe aan het water

Door fruit toe te voegen aan bijvoorbeeld een kan kraanwater, krijgt het water een andere smaak. Hierdoor is het niet meer saai! En met het fruit kun je eindeloos variëren en combineren. Ga je voor een frisse smaak, dan kun je schijfjes citroen toevoegen aan het water. Is het een warme dag? Leg dan de schijfjes citroen eerst even in de vriezer, zo geef je niet alleen een lekker smaakje aan het water, maar blijf het door de bevroren citroen ook lekker koel.

2. Neem altijd een flesje mee

Ga je op pad, neem dan een thermosfles mee zoals die van Saywhat Bottles. Hierin blijven al je dranken maar liefst 24 uur koud! Extra fijn tijdens een warme zomerdag. En deze drinkfles is natuurlijk ook ideaal om mee te nemen wanneer je een dagje uit gaat bijvoorbeeld. Ik heb mijn eigen thermosfles (500ml) gepersonaliseerd waar ik heel blij mee ben. Ideaal om waterflessen zo uit elkaar te kunnen houden. Met een Saywhat Bottle ben je ook nog eens duurzaam bezig, want je bespaart hiermee maar liefst 167 plastic flesjes per jaar! Wil je zelf ook zo’n handige rvs drinkfles? Met de kortingscode: LINDA20 krijg je nu 20% korting.

3. Thee

Je kunt je kind ook (afgekoelde) thee laten drinken. Hier heb je ook allerlei smaken van dus er zal vast iets bij zitten wat bij je kind in de smaak valt. En houd je kind niet van warm drinken tijdens de zomer, dan kun je het af laten koelen en dan pas aanbieden.

Samen ijsblokjes maken

4. IJsblokjes

Voeg ijsblokjes toe aan het kraanwater. Ook hiermee kun je alle kanten op. Doe er eens een stukje fruit in of iets anders. Het leukste is nog om samen met je kind de ijsblokjes te maken en daarna in het eigen drinken te doen. Zo wordt je kind gemotiveerd om het water met de eigen gemaakte ijsblokjes op te drinken.

5. Zelf water drinken

Geef zelf het goede voorbeeld aan je kind en laat zien dat je zelf ook water drinkt. Dit maakt de drempel voor je kind lager om ook water te gaan drinken en jouw voorbeeld te volgen.

Heb jij nog een fijne tip om kinderen voldoende water te laten drinken in de zomer die niet in dit blog staat?

Liefs,
Linda

Verder lezen?

4 comments

Frederique 23 augustus 2022 - 19:41

Ik heb geen tip behalve dat je ze vanaf heel jong aan water laat wennen. Ik gaf ze vroeger altijd maar weer water, ze hebben me erom gehaat denk ik. Maar nu drinken ze alle drie vooral water, en veel ook. Ik hoef er geen moeite meer voor te doen!

Reply
Tessa 15 augustus 2022 - 19:06

Handige tips. Ik merk op mijn werk dat ouderen ook vaak te weinig drinken, ondanks het vele aanbieden van drinken

Reply
Linda schrijft 't op 15 augustus 2022 - 13:44

De kids hebben elk een eigen bidon welke ze regelmatig met kraanwater bijvullen

Reply
Claire 15 augustus 2022 - 12:58

Wat een fijne tips! Komkommers laten eten is trouwens ook een goede tip.

Reply

Laat een reactie achter