Leuke uitjes tijdens de zomervakantie

door Linda

Tijdens de zomervakantie is het leuk om met het gezin dagjes weg te gaan. Je merkt nog wel dat het bij sommige activiteiten, dierentuinen en pretparken het nodig is om vooraf te reserveren. Maar dat mag natuurlijk de pret niet drukken, we kunnen er weer op uit! In dit blog heb ik de leukste uitjes voor ouders met kinderen tijdens de zomervakantie voor je op een rijtje gezet.

1. Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is een van onze favoriete pretparken. Dit is een fijn park dat zeer geschikt is voor kleine kinderen. Er is een sprookjesbos, een grote speeltuin, diverse shows en sprookjes zijn er nagebouwd. Je kunt je er makkelijk een dag vermaken en een bezoekje is zeker betaalbaar. Ook voor dit park geldt dat je vooraf moet reserveren. Het is open tot en met 25 oktober, alle dagen vanaf 10 uur.

2. De dierentuin

Leeuw

Een uitje naar een dierentuin is altijd een leuk idee! Of het nu regent of dat de zon schijnt, je kunt ons er bijna voor wakker maken. Wij gaan tijdens onze vakantie naar Blijdorp en hopelijk in november, als ons midweekse vakantie door kan gaan, naar GaiaZOO. Voor deze dierentuinen geldt ook dat je vooraf moet reserveren.

3. Julianatoren

Julianatoren

Julianatoren in Apeldoorn is een kinderpretpark met meer dan60 attracties. Het park is geschikt voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar. Het park is open van 21 mei tot en met 31 oktober, vanaf 10:30 uur en vooraf reserveren is verplicht.

4. Kasteel de Haar

Kasteel de Haar

Bij Kasteel de Haar, in Haarzuilens, kun je gratis speurtochten doen. Voor kinderen tot en met 7 jaar zijn er allemaal dieren op en rond het kasteel verstopt. Deze kunnen kinderen gaan zoeken met een eigen opdrachtenboekje.
Ook voor het kasteel moet je vooraf online reserveren.

5. Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum

Speciaal voor de zomervakantie veranderen we Het Scheepvaartmuseum in een echte vakantiebestemming voor het hele gezin. Ga tussen 4 juli en 16 augustus op fantasie-vakantie en doe mee aan de dagelijkse familieactiviteiten voor kinderen vanaf 3 jaar.
Plan je bezoek online op de site van Het Scheepvaartmuseum.

Wat staat er bij jou op de planning? Ga je op vakantie of ook, net als wij, dagjes weg in eigen land? Of bezoek Hoorn met kinderen, Mirjam vertelt op haar blog waarom je deze stad deze zomer echt moet ontdekken!

Mocht je nog uitjes missen die we echt moeten gaan doen deze zomer, laat het me dan hieronder weten in een reactie!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter