Leuke spelletjes voor peuters en kleuters

door Linda

De herfst is aangebroken! Ik vind het best een fijne tijd, lekker knus op de bank met een warm kopje thee, een dekentje en een kaarsje aan. Heerlijk! Maar de kinderen zijn natuurlijk ook meer binnen. Hoe maak je het voor hen ook gezellig? Met een spelletje! Wat zijn nu leuke spelletjes voor peuters en kleuters? Ik deel ze met je in deze blog.

Nijntje stoelendans

Nijntje Stoelendans spel

Nijntje danst samen met haar vriendjes, dans je mee? Speel nu samen met je kind dit vrolijke en leerzame dansspel. Volg de speltechniek die past bij de leeftijd van je kind. Druk op de knop van de muziekdoos en de vrolijke Nijntje muziek gaat spelen. Pak een dansopdracht en dans op de danscirkel totdat de muziek stopt. Draai de danscirkel om waar je op staat. Wat zie je op het plaatje? Dans mee met Nijntje!

Geschikt voor de leeftijd: 1-3 jaar

Kroko Loco

Kroko Loko spelletje

Kroko Loko heeft altijd heel veel trek. Het maakt hem niet uit wat voor dier het is, als hij maar te eten krijgt. En hoe meer hij eet, hoe langer hij wordt! Voer Kroko Loko door te onthouden waar de juiste dierenkaartjes liggen. Wie maakt de langste krokodil?

Kroko Loko is een superleuk dierenmemo-spel waarmee jonge kinderen spelenderwijs leren dieren herkennen, samen spelen en onthouden.

Geschikt voor de leeftijd: vanaf 4 jaar

Holle bolle big

Holle Bolle Big

Holle Bolle Big is dol op hamburgers. Hoe meer, hoe beter. Maar pas op, als je hem te veel voert barst hij uit zijn jasje.

Geschikt voor de leeftijd: 2-6 jaar

Nijntje reuzenkwartet

Nijntje Reuzenkwartet

Dit Nijntje reuzenkwartet is vooral geschikt voor kleuters, die nog niet kunnen lezen. Op iedere kaart staan de plaatjes van drie andere kaarten uit het kwartet in het klein afgebeeld. Wie heeft het vaakst kwartet? Die wint!

Geschikt voor de leeftijd van: 2-6 jaar

Memory

Memory

Memory® van Ravensburger is al meer dan 50 jaar het meest geliefde eerste spel dat een kind met anderen spelen kan… en hoe! Meestal winnen zij gemakkelijk van volwassenen. Door dit spel te spelen oefent het kind spelenderwijs belangrijke vaardigheden zoals concentratie en uithoudingsvermogen.

Door de grote kaarten van extra dik karton is deze memory® al geschikt voor de allerkleinsten.

Geschikt voor de leeftijd van: 2-99 jaar

Domino

Buurman en Buurman

Buurman & Buurman vinden klussen het leukste wat er is, al zijn allebei nogal onhandig. Met hun klungeligheid werken ze zich vaak in de nesten. Maar weten ze gelukkig samen ook altijd weer een oplossing te bedenken. Gewoon een kwestie van slim zijn, elkaar helpen en altijd blijven geloven dat het goed komt. A JE TO!
In dit handige meeneem koffertje zit een Buurman & Buurman puzzel, Buurman & Buurman domino en Buurman & Buurman memo spel.

Geschikt voor de leeftijd van: 3-6 jaar

Weet jij nog leuke spelletjes die niet in dit lijstje mag ontbreken, geschikt voor peuters of kleuters, laat het me dan vooral weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter